600 leerlingen aanwezig bij Kick-Off Gerard Tebroke Memorialloop ScholierenRun 

Op dinsdagmiddag 5 maart vond in de sportzaal van College Schaersvoorde aan het Stationsplein de kick-off plaats van het  Scholierenrun-traject richting de Gerard Tebroke Memorialloop. Maar liefst 600 eerste- en tweedejaars leerlingen waren bij deze aftrap aanwezig.

Evert-Jan Westervelt, sportdocent en aanjager van het sportieve traject gaf een korte uitleg van de samenwerking tussen Schaersvoorde en de organisator van de wedstrijd, AVA`70. Gedurende de komende periode wordt er tijdens de sportlessen toegewerkt naar een 3 kilometer duurloop en vervolgens worden de leerlingen uitgedaagd om dit onderdeel af te sluiten met deelname aan de Scholierenrun, een speciaal onderdeel tijdens de GTM-Loop.

Tijdens de vorige editie stond het hele startvak tijdens de Scholierenrun mudjevol met sportieve leerlingen die tijdens de wedstrijd het publiek, ouders, leerkrachten en misschien ook wel zichzelf verbaasden met hun prestaties. 

Wethouder van Sport, Hans te Lindert was ook tijdens de kick-off aanwezig om de volle zaal te enthousiasmeren voor het hardlooptraject. De Gemeente Aalten vindt het erg belangrijk dat er door jong en oud meer wordt bewogen en juicht de samenwerking tussen Schaersvoorde en AVA`70  met dit hardloopproject dan ook van harte toe. Om zijn woorden kracht bij te zetten, zegde te Lindert toe om zelf ook deel te nemen aan de Scholierenrun, zodat hij zich sportief kan meten met de leerlingen.

Het symbolische startschot van de hardlooproute naar de GTM-Loop op 1 juni a.s. bestond uit een circuit van 3 rondjes met enkele hindernissen in de sportzaal. Van elke klas nam er een vertegenwoordiger deel en het was uiteindelijk Kyano Bussink die als eerste de finishlijn passeerde. Hij zal ook tijdens de Scholierenrun als een van de favorieten van start gaan, maar veel belangrijker is de Olympische slogan: “Meedoen is belangrijker dan winnen!”