Hoewel de meeste atleten net hun baanseizoen hebben afgesloten, stond in Dronten alweer de eerste crosswedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd in Dronten maakt deel uit van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijd. De vierde wedstrijd van de competitie wordt georganiseerd door Ava’70. Deze wedstrijd is tevens het Oost Nederlandse kampioenschap.
Maarliefst 13 atleten van Ava’70 vertrokken richting de polder voor de opening van het cross seizoen. De avond voor de wedstrijd had het licht geregend, hierdoor was het parcours op bepaalde plaatsen behoorlijk glad. De A/B junioren mochten het spits afbijten. Arjan Weijenborg mist nog wat wedstrijdritme, maar de vorm lijkt er aan te komen. Weijenborg werd in Dronten met een tijd van 15:31 minuten vijfde bij de junioren A. Daan Houwers en Maarten Heersink vochten een mooi duel uit. Houwers bleek in de laatste van drie ronden over de meeste inhoud te beschikken. Houwers (18:18 min) werd achtste. Heersink volbracht zijn vier kilometer in een tijd van 19:21 minuten en werd hiermee tiende. Bij de senioren kwamen Erwin Wamelink en Tom Wevers in actie op de korte cross. Wamelink werd in zijn eerste wedstrijd als senior zevende. Hij noteerde op de drieduizend meter een tijd van 12:27 minuten. Wevers liep een tijd van 13:20 minuten. Hij kwam als negende over de finish.

Junior C Bram Tolkamp werd in een sterk bezet veld knap zesde. Hij passeerde de finishlijn na 09:59 minuten. Tim te Brake is ene jaar jonger dan Tolkamp. Hij deed 10:56 minuten over zijn vijfentwintig honderd meter. Dit leverde hem een dertiende plaats op. Bij de jongens D bleef de strijd tussen Teun Houwers en Bart Elburg spannend tot op de meet. Houwers (09:42 min) en Elburg (09:43 min) werden respectievelijk dertiende en veertiende op de twee kilometer. Ruben Boekelder is pupil af. Hij maakte zijn debuut als junior. Dit deed Boekelder heel goed. Hij passeerde als vierde de finish. De tijd die Boekelder op de tweeduizend meter op de klokken bracht was 08:34 minuten. Voor Leonie Elburg stond er een duizend meter op het programma. Het jongere zusje van Bart Elburg werd in haar leeftijdscategorie dertiende met een tijd van 04:52 minuten. Jan Willem Kobus deed voor het eerst mee aan een wedstrijd van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie. De jeugdige Kobus wie erg gespannen was de wedstrijd kwam als achtste over de streep in een prima tijd van 04:22 minuten. Esther Boekelder was de jongste Ava’70 deelnemer. De regerend Nederlands kampioene cross bij de pupillen C werd in Dronten knap derde. Haar eindtijd op de duizend meter was 04:32 minuten