Verslag van de eerste Lochemse Bergloop door Wim Brinkman.

Vanmorgen rond kwart voor tien richting Barchem gegaan, omdat hier de eerste Lochemse Bergloop op het programma stond. Omdat we vaak voor de heuveltraining deze kant op gaan, weet ik ongeveer wat me te wachten staat ,en lijkt het mij een mooie uitdaging op deze zondagmorgen.
Bij het inschrijven kom ik Gerrit Ter Haar tegen ,die samen met zijn vrouw van hun camping in Laren deze kant op zijn gekomen ,want Gerrit had het zelfde idee, over de invulling van deze zondagmorgen.
Het is wel een wedstrijd, maar het meedoen en de twee goede doelen staan voor op.Samen verkennen we het begin van het parcours, en weten direct dat het niet makkelijk zal worden.
Vlak voor de start komen we nog een AVA lid tegen namelijk Ada te Voortwis, dus toch weer 3 mensen van AVA aan de start.
Om kwart over elf is de start onder aan de Kaleberg in Barchem, en het begint dus met een beste klim helemaal tot boven aan tot bij het picknick huisje.
Vandaar uit gaat het richting Lochem, daar aangekomen wacht voor iedereen nog een aantal beklimmingen, met als hoogte punt, het pad richting de Belvedère( voor velen bekend ) .Hierna gaat het hoofdzakelijk naar beneden richting finish.
Na 7,5km hebben we het er weer op zitten, het was een zwaar ,maar zeer mooi rondje, en voor komend jaren zeker een aanrader.
Ook de organisatie was zeer goed, even als de verzorging onderweg, en bij de finish.

Ada Te Voortwis  41,56
Gerrit Ter Haar    48,28
Wim Brinkman    31,38