Een vijftal clubgenoten nam zondag deel aan de derde stratenloop “Dwars deur Grolle.” De wedstrijd maakte deel uit van een sportspektakel van wielrennen en hardlopen. Het stratenparcours leidde de deelnemers over een afstand van 5 kilometer door de binnenstad van Groenlo. 
 
Geert Wevers heeft de hardloopdraad na zijn vakantieperiode onlangs weer opgepakt en leeft sindsdien weer uiterst serieus voor zijn sport. Deze levensstijl, waarbij het bier en de chips plaats hebben gemaakt voor meer trainingskilometers, wierp al direct zijn vruchten af. Wevers klokte een hele snelle 19,22 minuten over de 5 kilometer en was zeer content met de eindtijd, die hem een zevende plek opleverde. Gerrit Heersink heeft na zijn verhuizing naar het rustieke Heelweg, de zin in het hardlopen weer helemaal teruggevonden. Op de trainingen liet hij al zien dat de vorm groeiende was en dat bleek ook in Grolle, waar hij prima finishte net boven de 20 minutengrens. Hij verraste daarmee niet alleen zichzelf, maar ook de organisatie. Zij hebben hem niet eens binnen zien komen en dachten dat de sympathieke Heersink had opgegeven. Henk Mengers koos voor een andere strategie, dan tijdens de onlangs gehouden Zomeravondloop. Toen startte de ervaren rot (te) snel, maar moest dit bekopen met een noodstop. Tijdens de stratenloop volgde Mengers zijn vertrouwde loopgevoel en die liet hem dit keer niet in de steek, 20,20 minuten. Als er een prijs zou bestaan voor de meest regelmatige loper, dan zou Wim Rensink ongetwijfeld tot de genomineerde atleten behoren. Lopend als een Zwitsers uurwerk, liep hij ook dit keer zijn eigen wedstrijd en passeerde de finishlijn na 21,33 minuten. Op zaterdag maakte Heidi Jentink nog deel uit van het Kramp Run-promoteam, dat de optocht in Varsseveld benutte om deze wedstrijd onder de aandacht te brengen van de plaatselijke bevolking. Een dag later trok ze wederom het hardlooptenue aan, maar nu om de vorm te testen. Daar bleek niets mis mee, want Heidi liep een prima tijd: 21,50 minuten.
Tevreden gezichten dus, bij onze clubgenoten, die tijdens de wedstrijd “Dwars deur Grolle,” behalve de straatklinkers ook nog eens te maken kregen met drukkend warme weersomstandigheden als tegenstander!
Uitslagen
Organisatie Dwars deur Grolle