VARSSEVELD SWINGT TIJDENS EERSTE KRAMP RUN

 
Foto Cor Hinkamp
 
Het was een mooi plaatje!
Na zijn finish op de 5 kilometerloop, stond AVA`70-voorzitter en initiatiefnemer van de Kramp Run met een brede glimlach op zijn gezicht na te genieten. Even verderop eenzelfde beeld bij ARGO-voorzitter Henk Woolschot, terwijl duizendpoot Gerrit Dijkslag als toeschouwer vooral genoot. Gert-Jan Wassink was in voorbereiding op zijn wedstrijd, maar  “de 4 musketiers”, die vanaf het eerste uur bij de Kramp Run betrokken waren, hadden halverwege het programma al voor zichzelf een tussen balans opgemaakt: de eerste editie van het hardloopfestijn in Varsseveld bleek een enorm succes!
 Onder tropische weersomstandigheden verschenen er maar liefst bijna 600 lopers en loopsters aan de start van de diverse wedstrijdonderdelen. Het centrum van Varsseveld was omgetoverd in een heuse sportarena en samen met een DJ, dweilorkest de Bloasköppe en speaker Herman Weening zorgde dit voor een prachtige sfeer. Om 17.45 uur werd het startschot gegeven voor de KidsRun en de jeugd van AVA`70 begon al direct te scoren. Bij de jongens over 1 kilometer, pakte Bram Berkelder een prachtige 2e plek en ontving hiervoor zijn eerste beker. Ook een podiumplek was er voor Esther Boekelder, die deze dag ook al had deelgenomen aan de Steden wedstrijd bij Atletico `73. Desondanks kwam het jeugdige talent uit op een tijd van 4,04 minuten en dit was goed voor een 2e plaats.
Bij de 2 kilometer stond er wederom AVA`70-jeugd op het podium. Bij de jongens knokte Ruben Boekelder zich naar een fraaie derde plek, terwijl bij de meisjes Linde Klein Nibbelink in een sterk deelnemersveld de 5e plek voor zich opeiste.
Om 18.15 uur stonden de ruim 400 (!)te deelnemers en deelnemers in een lange rij klaar voor hun wedstrijd over 5 kilometer. De temperatuur was inmiddels nog hoger opgelopen en menigeen kende toch wel de nodige spanning over een goede afloop. Onder deze grote meute bevonden zich ook de deelnemende teams aan de BusinessRun. Maar liefst dertig teams hadden zich ingeschreven en hier was niet alleen de organisatie, maar zeker ook de stichting Kanjers voor Kanjers erg blij mee. Deze organisatie, die projecten financiert waarbij het welzijn voor een kind centraal staat, ontving de volle 100% van het inschrijfgeld en dat betekende dus het mooie bedrag van 3000 euro. Het lange lint van lopers en loopsters slingerde zich via het centrum van Varsseveld in de richting van het complex van Kramp. De hoofdsponsor van het evenement ontving de atleten in stijl: via een rode loper kwam het peloton de fabriekshal in, die door de schaarse verlichting en de fraaie aankleding voor een heus kippenvel moment zorgde. Dit was zeker het geval, toen de lopers en loopster vanuit de koele arena weer in de hete buitenlucht kwamen. Na twee ronden bleek, dat de zware omstandigheden geen vat hadden gekregen op veteraan Jan Wevers van AVA`70, die zich naar een uitstekende derde plek vocht en in een tijd van 18,14 minuten. Tot haar grote vreugde liep ook Katja Demkes naar een podiumplek, want met een tijd van 21,32 minuten eindigde ze op een prachtige tweede plaats.
Ook bij de BusinessRun was er AVA-succes. Ingrid van Zolingen en Wim Jentink kwamen uit voor het team van Svedex, dat in de eindrangschikking een bronzen plek veroverde, terwijl het duo ook individueel een prima tijd scoorde.
Om 19.00 uur gingen de TopRun van start voor hun wedstrijd over 5 kilometer. De organisatie had speciaal voor de topatletes en topatleten een razendsnel parcours van 5 ronden uitgestippeld. Het talrijke publiek zag eerst de Dameswedstrijd, waarbij Dorcas Talam er direct vanaf het begin vandoor ging. Niemand van de andere atletes kon de kleine loopster volgen en in een prachtige stijl liep ze ronde na ronde verder weg van de concurrentie. In een geweldige tijd van 17,02 minuten sprintte ze over de finishlijn en was dolblij met haar overwinning.
Het klapstuk van de avond vormde de TopRun bij de heren. Atleet Gert-Jan Wassink wilde voor zijn eigen Varsseveldse publiek ontzettend graag vlammen. De concurrentie was echter ijzersterk, want diverse nationale toppers stonden aan de start. Ook AVA`70-talent Mark te Brake had van de organisatie een uitnodiging ontvangen om deel te nemen en de jonge atleet maakte hiervan graag gebruik. Gelijk na het startschot gooiden de toppers de knuppel in het hoenderhok en brak de wedstrijd open. Na de eerste doorkomst had Ali Mohammed een gaatje geslagen en werd op kleine afstand gevolgd door een klein groepje atleten. Langzaam liep de koploper bij zijn achtervolgers weg, maar in de derde ronde stabiliseerde de voorsprong. Gert-Jan Wassink besloot, tot groot enthousiasme van het talrijke publiek, de aanval te kiezen en zette de achtervolging in. De sympathieke atleet kreeg vleugels en hoewel hij zich losmaakte van zijn achtervolgers, kwam hij tekort om aan te sluiten bij de leider. Ali Mohammed kwam solo over de meet in een fantastische tijd van 14,43 minuten. Onder geweldige toejuichingen van de honderden mensen langs het parcours finishte Gert-Jan Wassink dolblij op een tweede plek, slechts 11 seconden na de winnaar. AVA`70- atleet Mark te Brake liep een uitstekende wedstrijd in het sterke deelnemersveld en klokte uiteindelijk een prachtige tijd van 17,22 minuten.
Uren nadat de dampen van het hardloopevenement waren opgetrokken, liep AVA`70-voorzitter Jan Rademaker nog altijd met een brede glimlach rond. De Aaltense vereniging had een duidelijke blauwgele stempel op het evenement gezet. Bij de organisatie waren verschillende personen zeer actief betrokken geweest en ook op de wedstrijddag werd er van diverse kanten hulp aangeboden. Daarnaast namen aan de wedstrijd meer dan 60 leden van AVA`70 deel aan de verschillende onderdelen.
De KrampRun had Varsseveld op de hardloopkalender gezet en gezien de enthousiaste reacties van deelnemers en publiek, is de organisatie vast en zeker van plan om ook volgend jaar een tweede editie van het evenement te organiseren!
Link naar foto's en uitslagen