Afgelopen weekend werd in Eindhoven het Nederlands kampioenschap atletiek voor junioren gehouden. In de Gelderlander was al te lezen dat een 2 tal atleten van Ava zeker waren van deelname aan de onderdelen 800m en 5000m voor B en A junioren. Gertjan Bentert stond als 4e reserve op de lijst bij het speerwerpen. Helaas is hij niet opgeroepen om deel te nemen. 

Bram Tolkamp mocht vrijdag avond om 19:40 de spits afbijten met de series 800m. In deze series gaan de nummer 1 en 2 automatisch door naar de finale waarbij een nummer 3 als tijd snelste door mag. De 800m staat ten naam als tactisch loopspel waarbij de loper moet oppassen dat anderen hem niet insluiten of afremmen. Om de 800m te winnen is er meer nodig dan een superconditie en snelheid.  Bram startte in de 3e serie en liep een tijd van 2:04.32. Dit was in zijn serie de 5e tijd waarmee hij zich helaas niet plaatste voor de finale. Dit was Bram bij het NK indoor dit jaar wel gelukt. 

De andere kandidaat was Mark te Brake. Hij liep op zondag om 10:35 de 5000m bij de A junioren. Mark heeft een PR van 15,47 achter zijn naam staan en zou daarmee in de top 10 kunnen eindigen. Mark is echter net hersteld van een blessure en heeft net een paar weken weer voluit kunnen trainen. Ondanks dit gegeven eindigde Mark als 11e met een tijd van 16,27 van de 17 deelnemers. 

Ons kleine cluppie Ava’70 heeft in Eindhoven laten zien er bij ons topatletiek wordt beoefend en dat we er mogen wezen!! 

Foto`s van het NK junioren zijn te bezichtigen op: http://www.athleticsphoto.com/fotos/