Verslag door Wim Brinkman

Zondagmorgen om 7 uur gaat de wekker omdat ik vandaag naar Egmond ga. De laatste dagen heb ik goed het weer in de gaten gehouden, want het stormt weer eens in Nederland. Als ik richting de trein ga, twijfel ik of ik wel de juiste kleding bij me heb, want ik vind vooral de wind erg koud. Dat wordt nog wat straks op het strand, met windkracht 7 a 8. In Arnhem stappen er al meer hardlopers in, waarvan er één zelfs in de korte broek : wat een bikkel. Vanaf Utrecht wordt het echt druk en eenmaal in Heiloo aangekomen ziet het zwart van de lopers(16000 op halve). Via pendelbussen komen we aan in Egmond en direct horen we dat de start een half uur is uitgesteld in verband met de storm en als gevolg van het hoge water. 

Ik besluit eerst maar eens bij de start te gaan kijken. Hier waai je bijna om en uit voorzorg zijn de finishboog en de spandoeken allemaal weg gehaald. Ook kom ik daar Gert Jan Wassink nog tegen, maak even een praatje en wens hem veel succes . Nu eerst maar omkleden en zo lang mogelijk binnen blijven, maar rond half één toch maar het start vak in. Gelukkig we kunnen lopen en de wind valt mij nog wel mee. Wel erg vervelend zijn de lopers van de business loop die voor ons mochten starten als aparte groep en gezellig met vijf personen al pratend naast elkaar lopen. 

Na 3 km komen we op het strand en het lijkt wel of ze zeepsop in het water hebben gedaan, het was één en al schuim. Ik kies samen met een andere loper de kant het dichts bij de zee, en we lopen echt kop over kop. Als we van het strand afkomen bedanken we elkaar en wens ik hem veel succes verder. De terug weg gaat nu via de duinen en je merkt dat de wind een stuk minder is maar nu is het duin op en duin af. Na 20 km komen we Egmond weer in en zie ik de vuurtoren: We zijn er bijna. Na 1.34.04 ben ik weer binnen. Het was weer geweldig, vooral die zee was gewoon machtig. Wat me ook opviel waren de vele toeschouwers, met dit weer, super gewoon.
 
Sportieve groet Wim Brinkman

Martijn van Dijk die de laatste maanden veel wedstrijd kilometers in de benen had stond ook aan de start. Hij was met een grote delegatie van de Light House stichting aanwezig. Martijn heeft afgezien maar kwam toch maar weer mooi  rond de 2 uur binnen! 

Stuur ook uw wedstrijd verslag in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.