Foto Nathan Posthumus 

Er zijn niet zo heel veel hardloopwedstrijden in de regio, waar het parcours wordt versierd met slingers en ballonnen. Hoe anders was het bij de Track & Fieldrun, die afgelopen zaterdag werd afgewerkt op het complex van AVA`70. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de jeugdafdeling van de vereniging en het is telkens weer een groot hardloopfeest. De club faciliteert en de organisatie trakteert vervolgens de lopers op een prachtig evenement, bestaande uit maar liefst 6 wedstrijdonderdelen. Scherprechter is telkens de crossbaan die in het parcours is opgenomen, waarbij er door de atleten veel gedraaid en gekeerd moet worden, tweemaal een zandbak volgt en er tevens nog over enkele boomstammen dient te worden gesprongen. Als dan ook nog eens Dirk Vreman als speaker wordt gecontracteerd is succes verzekert.

Om exact 13.00 uur klonk het startschot voor de allerjongste talenten, die 1000 meter moesten afwerken. Gelijk vanaf de start ging het al kiezelhard en met name aan kop van het peloton. Nadat de hindernisbaan was genomen, ging het richting de finish en het was niemand minder dan Madelief Erkelens, die de snelste was en haar 3 concurrentes van Atletico`73 knap achter zich liet. Twan Schreurs werd bij de jongens eerste en was op de meet net even iets sneller dan Jelle Icking. Vermeldenswaardig is zeker nog het feit, dat Madelief met haar prestatie alle jongens te snel af was. Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Bij de meisjes was er een hele mooie 2e plek voor Sam Bluiminck, die op de streep een tel tekort kwam voor de overwinning. Bij de jongens pakte Twan Meinen een prachtige tweede plek voor Noah Lampio, die derde werd.

De Sprintcross vormde het derde wedstrijdonderdeel  van de middag, waarbij de atleten maar liefst 4 keer de loodzware crossbaan voor de kiezen kregen. Het werd een ware slijtageslag, waarbij Argonaut Ruben Gerritsen de krachten als beste had verdeeld en als winnaar werd gehuldigd. Tweede werd AVA`70-junior Michiel Wellink en derde clubgenoot Björn Rossel.

Om 14.00 uur stond er een ijzersterk veld aan de start voor de 5 kilometerrun en het beloofde dan ook een prachtige wedstrijd te worden. Na het startschot vormde zich een lang lint deelnemers, die vanaf de baan richting het Walfort draafden. Aan kop ging het erg hard en het was AVA`70-lid, Mark te Brake die het tempo aangaf, met in zijn kielzog Stijn Elferink en Matthijs Weikamp. De winnaar zou uit dit drietal komen en wederom zou de crossbaan bepalend zijn voor de eindklassering. Te Brake gaf nog een keer flink gas en zegevierde. Bij de Dames bleek het jonge AVA`70-talent Eva Groot Kormelink veruit de sterkste, al had ze het aan het einde zwaar door de harde wind en regen. Ondanks de strijd tegen de elementen klokte ze een hele snelle tijd van 19,55 minuten. Katja Demkes werd op enige afstand tweede en Linde Klein Nibbelink finishte als derde. Hoogtepunt voor zeer veel deelnemers was zeker de luide aanmoedigingen van een deel van de organisatie, voordat het laatste bosje werd ingelopen.

Het hardloopevenement werd afgesloten met de 4 maal 500 meter estafetterun. Een spectaculair onderdeel met maar liefst 25 teams aan de start. Eerst was het de beurt aan de jeugd om hun kunnen te tonen en het kwartet van de Coolrunners toonde zich de sterkste. Daarna was het de beurt aan de Senioren en het was uiteindelijk het viertal Argo-atleten van 100% Bob dat met de overwinning aan de haal ging.

Vanwege het onstuimige weer, werd de prijsuitreiking naar het clubhuis verplaatst en dat kwam de sfeer zeker ten goede. De winnaars werden op de podiumblokken uitvoerig in het zonnetje gezet en de paparazzi konden hun werk prima doen. Ook vond de huldiging plaats van de 1e Achterhoekse Cross Competitie, een reeks van 3 wedstrijden in Winterswijk, Gendringen en dus de finale in Aalten. Verschillende atleten van AVA`70 mochten een beker in ontvangst komen nemen, namelijk Rinke ter Haar (2e in de categorie 40+), en Evelien Hillen en Sandra Wassink (2e en 3e in de categorie 40+). Een volledig AVA`70-podium bij de Dames, waarbij Eva Groot Kormelink 1e werd, gevolgd door Marloes Wensink en Paula Verwaaijen.

De jonge organisatie van de Track & Fieldrun kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement met een sterk deelnemersveld en een gezellige sfeer. Er kon een beroep worden gedaan op tientallen vrijwilligers  en dat zorgde er gezamenlijk voor dat alles op rolletjes verliep.  Nadat het even was opgehouden met plenzen renden velen vanuit het clubhuis naar buiten om alles weer op te ruimen en prachtig was het om te zien hoe snel de klus werd geklaard,  maar ook dat de diverse leden van het ARGO Topteam de handen uit de mouwen staken. De onderlinge verhoudingen zijn voor, tijdens en dus ook na de wedstrijden meer dan prima. Hulde daarvoor….

De opbrengst van het evenement wordt gebruikt voor het trainingskamp dat de jeugdleden in april hebben georganiseerd in Duitsland. Het dagelijks trainen en activiteiten organiseren vormen de mooie beloning op het werk van het Track en Fieldteam in de afgelopen periode!    

Foto's en uitslagen