De start van de 10 Km (foto Nathan Posthumus)

Ruim 600 deelnemers, een schitterende hardlooparena, prachtig loopweer en veel publiek, maakten de 19e editie van de GTM-loop afgelopen zaterdag tot een prachtig sportevenement.

Om half 5 in de middag klonk het startschot voor de jongste talenten bij de Intertoys Kidsrun. Het ging bijzonder hard bij deze kanjers en Boet Kreykamp liet er geen gras over groeien en finishte veruit als snelste in een knappe tijd van 3,04 minuten. Ploeggenootje, Jelle Icking kwam als derde over de meet. Bij de meisjes was het Madelief Erkelens, die net als zo vaak, de eerste plek voor zich opeiste, voor Kyria Lampio die op korte afstand tweede werd.

Daarna was het de beurt aan de jeugd tot en met 15 jaar om hun kunnen te tonen. Bij de jongens kleurde het podium geheel geel, want de jonge AVA-janen knokten vanaf het begin van de race voor de podiumplekken. Noah Lampio ging met de overwinning aan de haal, Tijn Piest werd tweede en Tim Houwers fraai derde. Bij de meisjes mocht Sam Bluiminck voor de tweede plek in de rangschikking het podium beklimmen, terwijl Jet Wildenbeest derde werd.

De GUV Scholierenrun vormt het derde onderdeel van de Gerard Tebroke  Memorialloop. Wekenlang werden de eerste-, tweede- en derdeklassers van Schaersvoorde door hun gymdocenten voorbereidt op deze wedstrijd en ruim 60 leerlingen en een handvol leraren stonden om 17.00 uur klaar voor vertrek. Twan Meinen gaf gelijk vol gas en was er op gebrand om de overwinning naar zich toe te trekken en dat lukte hem met overmacht. Broertje Sven volgde in het juiste spoor en scoorde een hele mooie tweede plaats, voor Joost Beumer. Bij de meisjes was Norah Rusink veruit de snelste, gevolgd door Annelot Posthumus en klasgenoot Lieke Hengeveld.

Het was de organisatie gelukt om een sterk deelnemersveld bij de 10 kilometer Ducona Run aan de start te krijgen, met diverse regionale toplopers. Gert-Jan Wassink ging als favoriet van start en maakte deze rol vanaf het begin geheel waar.  De sympathieke topatleet uit Apeldoorn met Achterhoekse roots, ging nog enigszins voorzichtig van start, maar gaandeweg de race trok hij het strakke tempo prima door. Speaker Bert Pessink zweepte het publiek nog eens flink op en onder luid applaus kwam Wassink na 5 zware ronden als winnaar de Markt op sprinten en finishte in een uitstekende eindtijd van 31,23 minuten. Op korte afstand klasseerde Luc Schout zich als tweede zich als de nummer 2, terwijl Ricardo Floris de 3e plaats voor zich opeiste. AVA`70-lid Mark te Brake had het, net als alle andere lopers zwaar door het warme weer en het selectieve parcours, maar scoorde toch een uitstekende 5e eindtijd.  Bij de Dames was het vanaf het begin een spannende aangelegenheid. De Aaltense Julia Kang duelleerde met Sandra Wassink uit Winterswijk en voor het thuispubliek toonde Kang zich uiteindelijk de sterkste. AVA`70-troef Bianca Piek finishte als 5e en was daar gezien de omstandigheden, zeer tevreden mee. 

Een enorm peloton van bijna 250 atleten en atletes stond aan de start van het sluitstuk van de wedstrijd, 5 kilometer Sorba Run. Het veelkleurige peloton liep in totaal 3 ronden met evenveel passages dwars door café Leuven. Het pittige parcours en de warme weersomstandigheden deden een behoorlijke aanslag op de lopers en dat was te zien en te merken bij de finish. Maarten Zeegers miste door omstandigheden de start van de 10 kilometerwedstrijd, maar liet het publiek toch nog zien over het nodige talent te beschikken. Op de 5 kilometer snelde hij immers naar de winst in een fraaie tijd van 16,26 minuten. Michiel Wellink scoorde de 6e tijd en dat is een knappe prestatie van de jonge Aaltense atleet.  Bij de Dames leidde AVA`70-troef Lisa te Molder van start tot finish en won de race in een tijd van 20,40 minuten. Zilver was er voor Linde Klein Nibbelink van de organiserende vereniging.

Onderdeel van de 5 kilometerloop vormde ook de GUV Businessrun, waarvoor zich een record aantal van 29 teams hadden aangemeld. Het team van Heini Rave Stucadoorsbedrijf kwam met hele sterke lopers in actie en de tijd van de 3 snelste atleten was met 55,57 minuten, veruit de sterkste. Een tweede plaats was er de 1e selectie van Inspiro , terwijl het gezelschap van Triott zich als derde mocht laten huldigen.

  

Na afloop keek de organisatie zeer tevreden terug op de 19e editie van de GTM-loop. De uitstekende prestaties van de honderden deelnemers, het vele publiek, de prachtige sfeer en de enthousiaste inzet van de tientallen vrijwilligers van AVA`70, zorgden voor een schitterend verlopen sportevenement in het centrum van Aalten!