Vele foto's werden met de gelopen tijden meegestuurd, Top!

Dit weekend stond de GTM-Loop op de hardloopkalender en de organisatie had besloten om er een virtuele editie van te maken. Deze keer dus geen massa-start, directe concurrenten, massale aanmoedigingen van het publiek en een finish in de schitterende hardlooparena in het centrum van Aalten. In plaats daarvan kon er gelopen worden op een zelf gekozen tijdstip en de mogelijkheid om te rennen op een eigen favoriet hardloopparcours. Daarnaast was er sprake van andere wedstrijdspanning. Echter het belangrijkste was het gegeven, dat er solo werd gelopen en niemand zich direct kon meten met andere deelnemers. Dat het even goed spannend kan worden, bleek later….

Er kwamen op 16 en 17 mei maar liefst 134 deelnemers uit de hele regio in actie en het waren niet alleen hardlopers die zich lieten uitdagen, maar ook fietsers, zwemmers en gymnasten. Er waren zelfs sportievelingen uit Nijmegen, Den Bosch en Duitsland bij. Er werd ook enorm hard gelopen en het lukte uiteindelijk maar liefst 30 atleten om een tijd onder de 20 minuten te scoren op een afstand van exact 5 kilometer. Deelnemers hebben de opdracht om zelf hun tijd aan te leveren en gebruiken hierbij een app op de telefoon of het sporthorloge. Al direct vanaf het begin druppelden hele snelle tijden binnen en na de eerste dag stond bij de Heren wielrenner Mark Schreurs aan de leiding, terwijl bij de Dames triatlete Cindy Brussé de voorlopige ranglijst aanvoerde. Het mooie van deze virtuele editie bleek te zitten in het feit, dat het klassement op de tweede dag zomaar op kop gezet kan worden en dat gebeurde dan ook. Het werd uiteindelijk een bloedstollende finale, waarbij de strijd om de eerste plek uitmondde in een secondespel. Bij de Heren zag het er lange tijd naar uit dat Aaltenaar Hans Waalder met een voortreffelijke tijd van 16,44 minuten met de winst aan de haal ging, maar exact dezelfde tijd scoorde ook Mark te Brake van AVA`70. Onafhankelijk van elkaar, op een verschillend parcours en een ander tijdstip van hardlopen … gewoon 2 winnaars dus. Michiel Wellink liep ook een hele sterke wedstrijd en gaf uiteindelijk maar twee tellen toe op de beide winnaars. De talentvolle junior Twan Meinen bleek ook uitstekend in vorm en scoorde met een supersnelle race van 18,48 minuten de winnende tijd bij de jongens tot en met 15 jaar. Ook bij de Dames was het een bijzonder spannend verloop van de wedstrijd. Met Emma Nijenhuis kreeg de virtuele editie van de GTM-loop een hele jonge winnares, want ze kwam uit in de categorie tot en met 15 jaar. Emma finishte in 19,23 minuten en was daarbij exact 1 seconde sneller dan Ieneke Voets uit Elst.

De organisatie van de GTM-Loop was uiteraard erg blij met het grote deelnemersveld en de uitstekende tijden die werden gescoord. Ook veel onbekenden lieten zich uitdagen en hebben mogelijk de smaak te pakken gekregen om in de toekomst vaker een wedstrijdje te lopen. Daarnaast was de uitslagenlijst bijzonder in trek en daaruit bleek, dat het wedstrijdverloop en de snelle verwerking van de tijden op de voet werd gevolgd!

De komende week wordt het tweede deel van de GTM-loop afgewerkt, wanneer de pupillen van AVA`70 tijdens de reguliere training de mogelijkheid krijgen om een medaille te verdienen, door 1000 meter op de baan te lopen.

De GTM-Loop 2020 was in alle opzichten heel anders dan anders, maar de virtuele editie heeft zeker ook voor de nodige spanning en plezier gezorgd!