Volgens een jarenlange traditie vinden in het eerste weekend van oktober bij AVA`70 de clubkampioenschappen plaats en dat gebeurde ook dit keer. Echter, vanwege de bijzondere omstandigheden, moesten er wel een aantal regels worden gevolgd. Zo mochten ouders hun kroost niet aan komen moedigen en kon er geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers. De organisatie werd echter aangenaam verrast door het aantal aanmeldingen, want een recordaantal atleten lieten zich op zaterdag 3 oktober jl. van hun allerbeste kant zien in de atletiekarena.

De dag startte met de meerkamp voor de pupillen, die konden genieten van lekker sporten bij een waterig zonnetje. De jonge talenten deden geweldig hun best bij de verschillende onderdelen en het plezier spatte er af. Natuurlijk was er aandacht voor de kampioenen, maar de organisatie had voor alle deelnemers een mooie medaille in petto. Dit zorgde uiteraard voor vele lachende gezichten. Daarna was het de beurt aan de Junioren om hun meerkamp af te werken. Bij een aantal leeftijdsgroepen was de strijd ongemeen spannend en werd het kampioenschap beslist met slechts een paar punten verschil. De senioren sloten de wedstrijddag af met hun titanenstrijd. De hardlooponderdelen beheersen de meeste deelnemers meer dan behoorlijk, maar het verschil wordt altijd overduidelijk gemaakt bij de technische nummers. Onderdelen als discuswerpen, verspringen en kogelstoten worden niet alledaags geoefend en dat was zichtbaar en soms zelfs hoorbaar. De kampioenen wonnen hun meerkamp met overmacht, al zal daar zeker nog lang over zijn nagepraat.

Chef d`organisation, Zowie ter Hove en zijn uitgebreide staf van vrijwilligers keken na afloop van de dag bijzonder tevreden terug op een schitterende sportdag. De clubkampioenschappen van AVA`70 werden gekenmerkt door veel onderlinge strijd, maar bovenal genoten de dik 150 deelnemers van de activiteiten met elkaar. Mooi dat dit toch ook in 2020 weer kon!   

Clubkampioenen AVA`70 2020:

Meisjes mini- pupillen: Femm Aarnink

Jongens mini-pupillen: Jens Vervelde

Meisjes pupillen C: Norah Busch

Jongens pupillen C: Thijs Bom

Meisjes pupillen B: Femke Uenk

Jongens pupillen B: Glenn Wassink

Meisjes pupillen A: Kyra Lampio

Jongens pupillen A: Giel te Brake

Meisjes junioren D: Esmée Holstein

Jongens junioren D: Tim Houwers

Meisjes junioren C: Sam Bluiminck

Jongens junioren C: Jop Hoftijzer

Meisjes junioren B: Norah Rusink

Jongens junioren B: Noah Lampio

Jongens junioren A: Mees Prinsen

Dames senioren: Katja Demkes

Heren senioren: Björn Demkes