Ada te Voortwis weer helemaal terug

 

Drie atleten van Ava’70 mochten in Eibergen de hoogste tree van het podium beklimmen. Gerrit Dijkslag wist zijn concurrenten op de tien kilometer ver achter zich te houden. Eric Demkes deed hetzelfde op de vijftien kilometer. Het derde lid van ava’70 die als eerste over de finish kwam was Ada te Voortwis. De langeafstandsloopster heeft een hele lange tijd met een blessure aan de kant gestaan, maar hier was tijdens haar rentree niks van te merken. Te Voortwis won de tien kilometer bij de vrouwen.  

 

Doordat het parcours door de winterse omstandigheden op sommige stukken er erg slecht bij lag, was de organisatie genoodzaakt het parcours op een aantal stukken aan te passen. Door deze aanpassingen werden de afstanden iets ingekort. De start van de tien en vijftien kilometer was tijdens de crossloop in Eibergen tegelijkertijd. In de eerste ronde waren het Eric Demkes en Gerrit Dijkslag die het tempo bepaalden. Demkes had moeite om op de gladde stukken in een goed ritme te blijven. Dijkslag kon beter met deze omstandigheden omgaan. In de tweede ronde nam Dijkslag een kleine voorsprong op zijn clubgenoot. De eindtijd van Dijkslag was 31:59 minuten. Tweede op deze afstand werd Wim Brinkman. Net als Dijkslag maakt ook Brinkman deel uit van de stal van Ava’70. Zijn eindtijd was 35:16 minuten. Gerrit Heersink kwam net te kort om het podium te halen. Hij werd met een tijd van 36:47 minuten knap vierde. Eric Demkes kon in zijn laatste ronde het verval laag te houden en  won de vijftien kilometer in een tijd van 47:58 minuten.

 

Na langdurig blessureleed maakte Ada te Voortwis in Eibergen weer haar rentree. Dit deed Te Voortwis niet onverdienstelijk. Na twee ronden van vijf kilometer kwam Te Voortwis als winnares over de eindstreep. De tijd die ze op de klokken bracht was 43:07 minuten. Natuurlijk heeft Te Voortwis haar topvorm nog niet te pakken, maar dit is een uitstekend begin van het nieuwe jaar.

 

Uitslagen (atleten ava’70) :

9 kilometer: Gerrit Dijkslag (31:59 min), Wim Brinkman (35:16 min), Gerrit Heersink (36:47 min), Henrie Drenthel (40:12 min), Ada te Voortwis (43:07 min)

13,5 kilometer: Eric Demkes (47:58 min), Henk Mengers (56:16 min), Gerrit te Lindert (1:01:12 min), Henk Lammers (1:04:59 min)