Vier podiumplaatsen voor AVA'70 in het Duitse Elten
 
AVA'70 had acht atleten aan de start van de Grenzlauf in het Duitse Elten. Net voor de start van de 5 kilometer brak het wolkendek open en in plaats van de voorspelde regen begon de zon volop te schijnen. Na het startschot namen de Nederlanders het heft in handen. Jeroen Reintjes van het Running Team Achterhoek (RTA) was verre weg de sterkste en won met overmacht. Mark te Brake, ook lopend voor het talententeam RTA, tevens lid van AVA'70, liep de eerste 600 meter met Reintjes mee en moest hem daarna laten gaan.
Te Brake had afgelopen donderdag al de regiofinale van Mission Olympic over 3300 meter gewonnen, maar hoefde hier naar eigen zeggen niet voluit voor te gaan. Te Brake gaat echt voor een atletiekcarrière en is blij dat hij na een antibioticakuur van het hoesten af is en hoopt door een diëtiste ook zijn ijzervoorraad op niveau te krijgen.
Dat Te Brake talent heeft bewees hij door gedurende het vervolg van de race de tweede plaats vast te houden en zijn voorsprong op de rest van het veld zelfs nog iets uit te breiden. Bij de jeugd was dit uiteraard goed voor de eerste plaats. De eerste achtervolger op het RTA duo was Gerrit Dijkslag van AVA'70. Na een moeizaam begin kwam Dijkslag na 1,5 kilometer op kop te liggen van de achtervolgende groep en hij werd zodoende op geruime afstand derde. Rob Berkelder liep pas zijn tweede wedstrijd in 2011 en zijn eerste na een vervelende rugblessure, dit ging Berkelder redelijk af zodat er met veel vertrouwen naar het vervolg van het seizoen gekeken kan worden. Katja Demkes en Heidie Jentink stonden ditmaal wel in Duitsland aan de start. Demkes had het in de eerste steile kilometer lastig maar kwam toen goed op stoom, waardoor Jentink haar moest laten gaan. In het bos konden beide dames het tempo goed vasthouden en in de laatste aflopende kilometer werd er nog versneld waardoor er voor beiden een mooie eindtijd uitkwam. Andre Balke voelde zich goed hersteld van de zware inspanningen van de vorige week gehouden Wintertriathlon en liep ook nu een goede wedstrijd. 
 
Ton Roks verdedigde de Aaltense eer op de 10 kilometer en deed dat zeer behoorlijk, hoewel hijzelf niet echt tevreden was, dit tekent het sporthart van deze bijna 68jarige sportman, die naast het hardlopen ook nog veel fiets. In een veld van 99 atleten werd Roks keurig 65ste in 49:25 minuten, in zijn klasse 65+ was er maar één sneller.
Stan Prinsen stond als eerste van AVA'70 aan de start en wel op de 2km, een schitterende eerste plaats in zijn klasse werd zijn deel in een mooi opgebouwde race. Prinsen werd in het totale veld heel knap tweede.
 
Uitslagen 5km heren: 2 - Mark te Brake 16:55, 3 - Gerrit Dijkslag 17:55, 9 - Rob Berkelder 19:22, 26 - Andre Balke 22:57. Dames: 7 - Katja Demkes 21:08, 8 - Heidie Jentink 22:01. 10km: 65 - Ton Roks 49:25. Jeugdloop 2km: 2 - Stan Prinsen 7:27.