AVA`70-LEDEN LOPEN IN ENSCHEDE
VOOR ACTIE SERIOUS REQUEST 


Serious Request is de jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3 FM, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie DJ`s zijn gedurende 6 dagen opgesloten in het Glazen Huis en mogen in die periode niets eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild. Dit jaar strijkt het Glazen Huis neer in Leiden. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis en moeders die geraakt zijn door de oorlog. 

Als officiële partner van 3 FM, heeft Ziveren Kruis Achmea besloten om op een sportieve wijze geld in te zamelen voor dit goede doel. Zij doen dit d.m.v. een sponsorloop. De actie heet: “Meters voor Mama`s!” In 6 verschillende steden kon worden deelgenomen door hard te lopen of te wandelen en zo geld te verzamelen voor het goede doel. In elke stad was 3 FM aanwezig met muziek en zullen de deelnemers beloond worden met een gratis feestje. Woensdag 21 december jl werden er meters gemaakt in Enschede.

De AVA`70-leden Geert Wevers, Gerrit Dijkslag en Heidi Jentink hebben daar deelgenomen. In de binnenstad van Enschede was een mooi parcours uitgezet van 850 meter, dat door de geelhemden in totaal 20 keer werd afgelegd. Onderweg was er van alles te zien en te beleven en elke keer bij doorkomst zorgde de DJ voor opzwepende muziek en werd het trio flink aangemoedigd door de speaker. Het bestuur van AVA`70 steunde het initiatief van het drietal van harte en besloot de actie met een mooi bedrag te sponsoren. Er liepen woensdag 336 deelnemers mee aan de sponsorloop, die in totaal 2.910.027 “Meters voor Mama`s” maakten, waarvan er dus ruim 51.000 afkomstig waren van de AVA`70-leden, Geert Wevers, Gerrit Dijkslag en Heidi Jentink! 
Foto's Geert Wevers