Vandaag is de laatse kans om te kunnen stemmen!

Doet het nu nog even, het kost maar 5sec..
U kunt van elk apparaat opnieuw stemmen.
Dus Pc Thuis,PC Werk, Laptop, Mobiel, Tabled noem maar op.
De stemmachine onhoudt alleen het apparaa

 

Alle Stemmers bedankt!

 

Komend weekend vinden er veel activiteiten plaats, waarbij AVA`70 een centraal middelpunt vormt.

Na 3 prachtige afleveringen van de Boekeldercrosscompetitie vindt zaterdag de grote finale plaats. De podiumplekken worden verdeeld en het is de laatste mogelijkheid voor de atleten om in 2016 nog een parcoursrecord te pakken. De weersvoorspellingen zijn in ieder uitstekend om er een prachtige slotwedstrijd van te maken. De start- en finishplaats bij het Romienendal zal voor de laatste keer worden omgebouwd tot een fraaie sportarena en het talloze publiek zal wederom kunnen genieten van mooie atletiek. Bij de vorige 3 afleveringen kwamen er telkens ruim 400 deelnemers in actie, dus ook komende zaterdag belooft dat weer bomvolle startvakken.

De organisatie heeft ook Sinterklaas uitgenodigd om samen met zijn Zwarte Pieten met eigen ogen te komen kijken naar de prestaties van de kinderen.

Daarnaast wordt er ook kort even stil gestaan, bij een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van AVA`70. Wat dat precies is, blijft nog even geheim……

Tenslotte is het zaterdag ook mogelijk om deel te nemen aan een wandeltocht van 10 of 15 kilometer, door één van de mooiste natuurgebieden van de regio, namelijk het Aaltense Goor en de Vennebulten. Deelnemers aan de wandeltocht kunnen starten tussen 12.00 uur en 12.30 uur.

Uiteraard vindt zaterdag ook de prijsuitreiking plaats en is er tevens voor de atleten die minimaal 3 keer mee hebben gedaan aan de Boekeldercross 2016, een fraai aandenken.  Het belooft zaterdag een heel mooi sportevenement te worden en vanaf 12.00 uur staan de ruim 40 vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. 

Op zondag 27 november is het al weer eest bij AVA`70, want dan vindt de prijsuitreiking plaats van de NUON Clubcompetitie. De uitreiking van de hoofdprijs, een cheque van maar liefst 10.000 euro vindt rond 17.30 uur plaats op de accommodatie van AVA`70. Er wordt een foto gemaakt van de overhandiging en deze zal worden geplaatst in alle huis aan huisbladen in heel Gelderland. Het zou geweldig zijn, als zoveel mogelijk geelhemden in beeld komen, zodat iedereen kan zien hoe trots we zijn op onze club. Aansluitend zullen de opnames gaan starten het SBS 6-programma “Piets Weerbericht.”
Uiteraard zal de beroemdste weerman van Nederland in hoogsteigen persoon naar Aalten komen. Uiteraard gaan we zorgen dat er fraaie beelden van het gele AVA`70- leger zal worden gemaakt.  

Vanaf 17.00 uur is het clubhuis geopend en we hopen dat er heel veel leden op deze activiteit afkomen.

De uitreiking van de cheque en de Tv-opnames zullen in totaal een klein uur duren, dus ook alle pupillen en hun ouders zijn van harte welkom!

Voor alle vrijwilligers en helpende handen van AVA'70 een mooi feest op 11 januari 2019.

Geef je op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drie Achterhoekse atletiekverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gezamenlijke crosscompetitie opgezet. Atletico Gendringen, AVA '70 Aalten en AV Archeus uit Winterswijk gaan begin 2019 van start met de Achterhoekse Cross Competitie (ACC). Daarmee is een nieuwe dimensie toegevoegd aan de atletieksport in de Achterhoek.

Berto ten Brinke van AV Archeus: "Voor komend jaar is besloten om alleen de 5 km deel uit te laten maken van de ACC. Het heeft te maken met het simpele feit dat de drie verenigingen allemaal een eigen unieke cross organiseren met een eigen programma voor jong en oud. Het gevolg is dat we in 2019 alleen de 5 km opnemen in het totaalklassement van de ACC, ook met een veertigplus-categorie. Dan kunnen we ook mooi ervaring opdoen, met de intentie in de komende jaren meer afstanden toe te voegen in de ACC, zoals de 10 km en enkele jeugdafstanden. Mogelijk dat dan ook nog andere Achterhoekse atletiekverenigingen aansluiten."

Als atleten aan alle drie crossen deelnemen worden ze opgenomen in het eindklassement. Het programma is als volgt: zondag 13 januari, de 5 km van de KroeseWeverscross AV Archeus te Winterswijk; zondag 24 februari, de 5km van De Engbergenloop van Atletico '73 te Gendringen en zaterdag 9 maart, Track&Field Cross van AVA '70 te Aalten

Zaterdag 3, 10, 17 en 24 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele reeks hardloopwedstrijden in het Aaltense buitengebied. Net als in de voorgaande jaren vindt ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 10 en 15 kilometer start om 13.45 uur, terwijl de deelnemers op de 5 kilometer om 14.15 uur van start gaan.

Extra nieuws:

Er komt ook Hoogbezoek as. zaterdag..  

Uitreiking prijzen jeugd, direct na de jeugd crossen.
Uitreiking prijzen 5km, 10km, 15km omstreeks 15:15-15:30 uur

Inschrijving.:

Je kunt alleen ter plaatse tot 10 min voor de te lopen wedstrijd inschrijven.

Let op: heeft u verleden week al mee gedaan en loopt u weer mee op de zelfde afstand, dan hoeft u niet op nieuw in te schrijven. U kunt gelijk het startnummer weer afhalen.

Wilt u met een andere andere afstand meelopen, schrijf dan even opnieuw in

Voor inschrijvers kunnen ook gelijk het startnummer afhalen 

Op zaterdag 25 november a.s. organiseert AVA`70 de Boekeldercrosswandeltocht. De atletiekvereniging heeft een grote groep sportieve wandelaars en voor hen, maar zeker ook alle overige wandelliefhebbers zijn van harte welkom om deel te nemen. Tussen 12.00 uur en 12.30 uur kunnen wandelaars starten vanaf locatie `t Romienendal aan de Aladnaweg. Er kan gekozen worden uit een tweetal afstanden, namelijk 10,8 kilometer en een langere route van 15,6 kilometer. De tocht voert de deelnemers van Dale via prachtige zandpaden en mooie landweggetjes naar Barlo, waar bij boerderij de Neeth een verzorgingspost is ingericht. Het vervolg van de route gaat met een mooie omtrekkende beweging weer langzaam richting het eindpunt, `t Romienendal.

De wandeltocht vindt gelijktijdig plaats met de finaledag van de Boekeldercrosscompetitie. Het zal dus bij start en aankomst gezellig druk zijn en is er alle gelegenheid om lekker na te genieten en getuige te zijn van prachtige hardloopprestaties.

Wandelaars betalen 2,50 euro inschrijfgeld en ontvangen bij terugkomst een mooie medaille. We hopen dat veel wandelaars uit Aalten en omgeving deelnemen aan de 2e Boekeldercrosswandeltocht! 

We maken ons op voor de 4e  en finale Cross van de Boekeldercross 2017.

Het wordt mooi spannend want er zijn in alle categorieën 3 prijzen te verdienen. ( als je  3 x hebt meegelopen)

Ook hebben we 2 extra categorieën aangemaakt. de 60+ en jongeren categorie op de 5km

Prijsuitreiking: 1km en 2km gelijk na laatste finisher 2km.

                       5km, 10km en 15km gelijk na laatste finisher.

Let op! Loop je de zelfde afstand schrijf je dan niet opnieuw in maar haal gelijk je startnummer af.
Loop je voor het eerst mee of loop je een andere afstand, schrijf je dan even opnieuw in ter plaatse.

Tijdens de Boekeldercross kunnen er al voorlopige uitslagen bekeken worden  

Starttijden.

1km   13:00 uur
2km   13:10 uur
15km 13:45 uur
5km+10km 14:10 uur

Wij hebben er weer zin in,Tot straks.

Locatie: ’t Romienendal
Aladnaweg 3
7122 RN Aalten

Foto Nathan Posthumus  (Klik hier voor meer foto's van Nathan)

We maken ons op voor de 2e Cross van de Boekeldercross 2017.
Let op! Loop je de zelfde afstand schrijf je dan niet opnieuw in maar haal gelijk je startnummer af.
Loop je voor het eerst mee of loop je een andere afstand, schrijf je dan even opnieuw in ter plaatse.
Starttijden.

1km 13:00 uur
2km 13:10 uur
15km 13:45 uur
5km+10km 14:10 uur

Wij hebben er weer zin in, het wordt immers echt Cross weer!

Locatie: ’t Romienendal
Aladnaweg 3
7122 RN Aalten