De dagen worden korter, de eikels vallen, de paden drassiger… we gaan weer lekker crossen. Op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de populaire Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens dit evenement in het Aaltense buitengebied. Net als in de voorgaande jaren vindt ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft in het fraaie buitengebied een prachtige, selectieve ronde uitgezet. De ongedwongen sfeer, een fraai start- en finish-arena en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt.

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif.

Tenslotte maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1 of 2  keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 10 kilometer start om 13.30 uur en dat is een wijziging t.o.v. de vertrektijden in voorgaande edities. De run over 15 kilometer is geschrapt van het programma, mede vanwege de geringe belangstelling. 

Naast heel veel AVA-janen worden er ook verschillende regionale toppers aan de start verwacht. Het beloofd dus weer een prachtig sportevenement te worden. Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, bij het Romienendal, Aladnaweg 3, 7122 RN Aalten. Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

Informatie Boekeldercross wedstrijden:

Vier zaterdagen in november kun je mee doen aan de Boekeldercross competitie.
Je doet mee aan de competitie uitslag als je 3 keer gefinisht bent op de zelfde afstand.
Kun je maar 1 of 2 keer meedoen of loop je verschillende afstanden is dit geen enkel probleem.

De wedstrijden:

1km Jeugdcross start 13:00 uur.
2km Jeugdcross start 13:10 uur.
5km   start                  13:30 uur.
10km start                  13:30 uur.
De 15km afstand is komen te vervallen

Inschrijving:

De voorinschrijving telt evt. voor alle zaterdagen als je de zelfde afstand loopt ( u betaalt pas bij het afhalen van het startnummer)
Loop je een keer een andere afstand dan moet je wel opnieuw inschrijven voor die andere afstand.

Inschrijfgeld: per wedstrijddag ( Pin aanwezig)

1km en 2 km  inschrijfgeld  € 3,50  
5km en 10km  inschrijfgeld € 7,00 

Op zondag 9 oktober 2022 vindt de 7e Freundschafslauf plaats met onze Duitse loopvrienden van ASV Ellewick. Om 9.00 uur is de start van een ronde van 12 a 15 kilometer door de prachtige omgeving rond Aalten. Het tempo waarin gelopen wordt zal ongeveer 6.00 a 6.30 minuten per kilometer zijn, we vertrekken bij het clubgebouw van AVA'70. Het is de bedoeling dat we tot ongeveer halverwege samen lopen als groep. Je gaat dan verder met de snellere groep van Frank of een wat langzamere groep met Geert.

Aan deze training kunnen ook atleten mee doen die geen lid van AVA'70 zijn of hardlopers die eens een keer een iets langere afstand willen afleggen. Enkele mee fietsers zijn ook van harte welkom, de meeste stukken kun je goed fietsen. Peter Kroesen zorgt na de training voor een buffetje en atletiekvereniging AVA'70 zorgt voor een kop koffie of een drankje. Allen bij voorbaat hartelijk dank!!

Wil je ook aan deze training deelnemen, geef het dan even voor vrijdag 7 oktober a.s. per mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

𝐒𝐭𝐞𝐦 𝐧𝐮 𝐨𝐩 𝐀𝐕𝐀’𝟕𝟎 
Je kan nog t/m 24 oktober stemmen op onze mooie vereniging tijdens de Clubsupport-actie van de Rabobank.
Jerrel is om, nu jij nog! Surf naar Https://www.rabobank.nl/clubsupport,
Breng je stem uit op AVA’70 en zo helpen we samen onze vereniging nóg mooier te maken door een mooi geldbedrag binnen te halen.

Zaterdag 4, 11, 18 en 25 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele reeks hardloopwedstrijden in het Aaltense buitengebied. Net als in 2016 is ook dit jaar de start en finish bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er een zandpad, daarna een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 15 kilometer start om 13.45 uur, terwijl de deelnemers op de 5 en 10 kilometer om 14.10 uur van start gaan.   

De organisatie heeft na de eerste Boekeldercrosscompetitie op nieuwe bodem, uitvoerig geëvalueerd en met name op het gebied van de verkeersveiligheid wat aanpassingen gedaan. Naast heel veel AVAjanen worden er ook verschillende regionale toppers aan de start verwacht. Daarnaast is het de organisatie gelukt om een nationale- en zelfs een internationale bekendheid  te strikken. Het beloofd dus weer een prachtig sportevenement te worden.

AVA`70 beschikt sinds enige over een eigen tijdsregistratie en dat betekent dat er ook bij deze editie van de Boekeldercross met een chip zal worden gelopen. 

Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het Romienendal, Aladnaweg 3, 7122 DP Aalten.

De inschrijfkosten bij voorinschrijving bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. Inschrijving op de wedstrijddag zelf kost 1 euro extra.

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement.

Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

Voor meer informatie en voorinschrijving: www.ava70.nl  

foto van Erwin Wamelink.

Ze staan weer voor de deur; de jaarlijkse clubkampioenschappen! Aankomende zaterdag is het zo ver. 's Ochtends is het de beurt aan de pupillen en vanaf 14:00 uur komen de junioren en senioren in actie! Doe allemaal mee!

De teller staat op 114 voorinschrijvingen, een prachtig aantal maar dit getal kan nog fiks omhoog. Vooral bij de senioren is er nog voldoende plaats 

Alle trainingen komen aanstaande zaterdag te vervallen.

Hier vind je alle informatie! https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16492/


Zaterdag traint de Jeugd en de A, B, C groepen vanaf het Romienendal. 
De pupillen vertrekken om 10:00uur vanaf 't Roemienendal (junioren 11.15uur)
De A en B groep bijten de spits af om 9:00uur ( C groep 9:30uur) om elke millimeter van het parcours te verkennen.. Be there..

(Ben je geen lid van Ava70 en wil je ook mee op verkenning? dat kan om 9:00uur is het verzamelen voor een rustige duurloop over het parcours)  


 

Het familiefeest van het jaar. De jaarlijkse clubkampioenschappen komen eraan. We beginnen ’s morgens om 10.00uur met de jongste jeugd, de pupillen

Om 14.00uur zijn de junioren en senioren aan de beurt!
Kom gezellig naar de AVA’70 baan en neem je opa’s oma’s tantes, ooms, vriendjes en vriendinnetjes mee. Je moet je nog wel even opgeven bij Sien.

Je papa en mama mogen ook meedoen met het volwassenenprogramma maar ook met de estafette

Chronoloog : Inline afbeelding 2Aanvang:Pupillen   – 10.00 uur

Programma: 

 • Mini’s en pup C   – 40-vortex-ver--med.bal stoten-hurkhoog-meters.
 •  Pupillen B    - 40-vortex-ver-med.bal-hurkhoog-meters.
 • Pupillen A     - 60-vortex-ver-kogel-hoog-1000.
 • Athletic Champs estafette pupillen tegen ouders pupillen                     

Aanvang: junioren ABCD en senioren – 14.00 uur                    

 Programma:

 •  Junioren D     - 80-kogel-speer-ver-1000                                         
 • Junioren AB    - 100- discus-kogel-hoog-1500j
 • Junioren C     - 100-kogel-hoog-ver-1000
 • Heren/Vrouwen  - 100– kogel – ver-discus-1500

 We maken er een meest gezellige AVA-family dag van!!

Voor elke leeftijdscategorie is er een prijs voor de clubkampioen en na afloop ontvangt iedereen een leuke herinnering.
Uiteraard is deze dag de kantine ook geopend.

Het zou fijn zijn als ouders deze dag even mee willen helpen bij de verschillende onderdelen
 

Dit wil je niet missen dus geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Zaterdag 23 januari gaan we voor een heuveltraining naar het altijd mooie Lochem.
Eens kijken of het na ons herfstbezoek nog zo mooi is..

De moeite waard om dus te komen, vertrek is om 13.00 uur vanaf het AVA clubgebouw.Het duurt nog wel 176 dagen maar het Marathon virus verspreid zich als een lopend vuurtje. In alle loopgroepen wordt er over gesproken, Doe jij ook mee, Heb jij al ingescheven, Kan ik het wel enz.  Het blijft het ultieme in de hardloopsport de "Marathon" 
Schrijf je nu in als je er op 10 april in Rotterdam bij wilt zijn. Het zou mooi zijn dat we met een grote groep lopers en volgers kunnen afreizen. In dec pakken we de schema's er bij en gaan trainen om dit doel te bereiken. 
Schrijf je in oktober in daarna wordt het elke maand 7 euro duurder. Dit jaar kun je evt.voor 5 euro extra je startnummer weer inleveren mocht je een blessure krijgen of inzien dat het niet je ding is:)  

Zaterdag 1 november en zondag 2 november vindt bij onze hoofdsponsor, Intratuin Bredevoort, weer het jaarlijkse Family Weekend plaats. Gedurende twee dagen is het groene warenhuis uitgebreid met tientallen extra activiteiten. Naast de diverse bedrijven uit Aalten, Bredevoort en Duitse gemeenten, presenteren zich ook een koor en …….AVA`70. Eigenaar Willy Heinen heeft onze club weer gevraagd om de coffiecorner te runnen. Als hardloopvereniging is al vaker gebleken, dat dit ons goed af gaat en dat zal ook vast en zeker dit jaar weer het geval zijn.

Op zaterdag en zondag is de Intratuin geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en kunt u shoppen en genieten van al hetgeen er te zien en te doen is. Voor een gezellig rustmoment  kunt u terecht in de koffiehoek van AVA`70, waar u naast koffie ook zeker terecht kunt voor thee. De gastdames en heren zullen u in stijl ontvangen.

Komt u ook nog even bij ons op de koffie?

De opbrengst van de dagen komt ten goede aan AVA`70 en zal worden gebruikt voor de aanschaf van inventaris voor het clubhuis!


Vrijdag 31 oktober a.s. organiseert de Sportraad van de gemeente Aalten de jaarlijkse verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van het jaar.

Eén van de genomineerde kandidaten voor de titel “Sporttalent van het Jaar” is AVA`70-atlete Eva Bruil. De juniore wist in het afgelopen jaar diverse wedstrijden op haar naam te zetten. Naast al deze overwinningen pakte ze bij de scholierenwedstrijd “Olympic Moves” op 13 juni jl. in Amsterdam de nationale titel op de 1500 meter met een tijd van 5,52 minuten.  De gala-avond vindt vrijdagavond plaats in het Grachthuys in Bredevoort en de aanvang is 20.00 uur. Belangstellenden kunnen deze avond bijwonen en de toegang is gratis.

We hopen natuurlijk dat Eva de titel in de wacht sleept en het zou een mooie vorm van waardering zijn voor haar prestaties in 2014! 


Lisa te Molder verovert op haar eerste halve marathon gelijk de 2e plaats. Een bijzonder knappe prestatie!
Vlak in haar kielzog kwam Katja Demkes als 4e 
dame (1e in Cat) binnen.

  1 KM (7-9 JAAR) Vereniging Netto
Plts Naam    
8 Julian van Erkelens AVA '70 04:21
  MAN, 7.5 KM    
Plts Naam    
6 Raymond Schuurman AVA '70 27:46
36 Pascal Veldboom AVA '70 33:37
  VROUW, 7.5 KM    
Plts Naam    
36 Diana Schulingkamp AVA '70 42:49
  MSEN, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
27 Bjorn Demkes AVA '70 1:33:25
  M40, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
29 Dirk-Jan Robbe AVA '70 1:41:31
40 Walter Vaags AVA '70 1:46:34
44 Gerben Duenk AVA '70 1:48:15
  M50, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
11 Peter Kroesen AVA '70 1:37:27
23 Wim Brinkman AVA '70 1:41:33
  VSEN, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
2 Lisa te Molder AVA '70 1:29:21
  V35, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
1 Katja Demkes AVA '70 1:33:25
7 Evelien Hillen AVA '70 1:47:28

 

Op 1, 8, 22 en 29 november a.s. vormt “de Ringkamp”wederom het decor voor de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele hardloopwedstrijd in het Aaltense buitengebied. Het prachtige parcours, de ongedwongen sfeer en de grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours, want na een vlak begin moeten er in de Ringkamp een paar pittige heuvels overwonnen worden, voordat de finish in zicht komt, waar het talrijke publiek de lopers en loopsters met applaus zullen begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif, zo is in het verleden gebleken. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in de richting van het Loohuisbos, waar een ronde door dit prachtige natuurgebied wordt gelopen. Vervolgens gaat het heuvelop weer naar de finishlocatie, met vlak voor de meet nog een pittig lusje door het bos van de Ringkamp. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 15 kilometer start om 13.30 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer om 14.00 uur vertrekken. 

Bij de wedstrijd over 5 kilometer, zal ongetwijfeld veel aandacht uitgaan, naar de atleten en atletes van de groep “Lopen voor Beginners.” Ruim 20 dames en heren zijn eind augustus van start gegaan met de clinic, met als doel om in 10 weken een afstand van 5 kilometer te kunnen hardlopen. De Boekeldercrosscompetitie is uitermate geschikt om te testen of de doelstelling bereikt is. De verwachting is dan ook, dat menigeen deze uitdaging aan gaat. Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het gebouw aan de Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten.

De inschrijfkosten bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. 

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

 

Op 1, 8, 22 en 29 november a.s. vormt “de Ringkamp”wederom het decor voor de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele hardloopwedstrijd in het Aaltense buitengebied. Het prachtige parcours, de ongedwongen sfeer en de grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours, want na een vlak begin moeten er in de Ringkamp een paar pittige heuvels overwonnen worden, voordat de finish in zicht komt, waar het talrijke publiek de lopers en loopsters met applaus zullen begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif, zo is in het verleden gebleken. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in de richting van het Loohuisbos, waar een ronde door dit prachtige natuurgebied wordt gelopen. Vervolgens gaat het heuvelop weer naar de finishlocatie, met vlak voor de meet nog een pittig lusje door het bos van de Ringkamp. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 15 kilometer start om 13.30 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer om 14.00 uur vertrekken. 

Bij de wedstrijd over 5 kilometer, zal ongetwijfeld veel aandacht uitgaan, naar de atleten en atletes van de groep “Lopen voor Beginners.” Ruim 20 dames en heren zijn eind augustus van start gegaan met de clinic, met als doel om in 10 weken een afstand van 5 kilometer te kunnen hardlopen. De Boekeldercrosscompetitie is uitermate geschikt om te testen of de doelstelling bereikt is. De verwachting is dan ook, dat menigeen deze uitdaging aan gaat. Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het gebouw aan de Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten.

De inschrijfkosten bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. 

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

 

Door een aantal afmeldingen zijn er plaatsen ontstaan bij de meedenkbijeenkomst voor het meerjaren jeugdbeleid. Dit zal worden gehouden op zaterdag middag vanaf 13:00 in het AVA café. Daarom een oproep aan ouders, vrijwilligers, trainers (senioren zijn ook welkom), juryleden en overig geïnteresseerden. Tijdens deze middag gaan we brainstormen over verschillende onderwerpen waar we hopelijk een mooi concept meerjaren beleid kunnen samenstellen. Mensen die zich geroepen voelen en/of affiniteit hebben met jeugd zijn zaterdagmiddag van harte welkom! Er wordt gestart met een natje en droogje. 

Aanmelden graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zie de bijlagen hieronder voor de originele uitnodiging en de agenda. 

B.v.d. Sander Wikkerink


Tripje Teutolauf, gewoon genieten,


Verslag door André Bleumink.                 

Het weekend van 18 en 19 Oktober leverde voor hardlopers een zware keuze op, zo kon je naar de Amsterdam Marathon, de Lochem Trail en voor de laatste keer naar de herfstloop in Wehl op zondag. Op de zaterdag was er de Teutolauf in Lengerich. Deze Naturlauf werd al weer voor de 19de keer georganiseerd, dus al ruim voordat iemand de term trailrunning verzonnen had. Stonden er destijds een man of 80 aan de start van de 29 km lange route, vanaf dit jaar is er een limiet van 1000 inschrijvingen voor deze afstand om de drukte aan te kunnen. Het is dan ook een geweldig mooi evenement. Mooie route door de heuvels van het Teutoburger Wald en een perfecte organisatie. Wat wil je als loper nog meer?

De verhalen uit voorgaande jaren over de traditionele Kaffee en Kuchen voor de start en de befaamde Krombacher Alkoholfrei na afloop waren echter al voldoende aanleiding om dit jaar de grootste groep avajanen ooit over de grens te trekken. Dat het ook mooi in de voorbereiding paste voor de marathon in Athene was waarschijnlijk gewoon bijzaak. Maar liefst 3 auto’s vol vertrokken zaterdagmorgen naar Duitsland, waarbij aangetekend moet worden dat Henrie en Claudia Drenthel zelfs al een dag eerder vertrokken waren. Zij maakten er meteen maar een romantisch herfstweekendje van.


De AVA'70 heren zijn klaar voor de start van de Halve Marathon.

Name Country Distance Netto time
Peter Kroese AVA '70 TCS Amsterdam Marathon 03:56:06
Carla Hoornenborg - de Koning AVA '70 TCS Amsterdam Marathon 04:01:03
Frank Roos AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:31:55
Denise van der Donk AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:36:49
Patrick Weijers AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:41:14
Gerrit-Jan Jansen AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:41:47
André Balke AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:44:12
Martijn Obbink AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:45:55
Andre Bruil AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:46:18
Inez Balke-Jetten AVA '70 Mizuno Halve Marathon 01:47:12Wekenlang is er keihard gewerkt door het Techno-team van Ava70.
vandaag zagen we dat het hoogste punt bereikt is van het onderkomen voor alle materialen. Lennart Nawijn en Gerrit ter Haar, twee noeste arbeiders, maken nog even voor de fotograaf (Geert Wevers voor al uw bouwzaken) een symbolische Meiboom aan een dwarsligger vast. Dit ritueel is volgens het achterhoeks gebruik als het hoogste punt bereikt is.. Of het ook al gevierd is met een drankje, is nog onbekend....


...

 

Menig AVA`70-lid bewaart bijzondere herinneringen aan dit gebouwtje. Als de wanden hadden kunnen praten, zouden er menige roddels over straat vliegen... 

Bert en Margriet Koskamp namen in de zomer van 2013 onze "groene rakker" over, om het gebouw te restylen  en het kreeg een plaatsje bij hun zorgboerderij. Zij zijn , terecht, trots op hun nieuwe stulpje en wij zijn blij dat ons nostalgische onderkomen voor hen van grote waarde is!

 

Vrijdag 7 november geef ik samen met Sandra Wassink een workshop Sport, voeding en suiker. Wil jij weten wat je nu het beste kunt eten voor, tijdens en na een training / wedstrijd? Suiker doet veel meer met ons lichaam dan we zelf denken. Wat zijn juiste productkeuzes?

Darm-en maagproblematiek, blessureleed, slapeloosheid en andere vage kwaaltjes zijn vaak al flink te verminderen door juiste voeding. Interessant? 
Kom naar deze workshop en laat je informeren!
Wanneer: vrijdag 7 november van 19.30 – 21.00 uur (uitloop tot 21.30 uur)
Waar? Kantine AVA’70
Kosten: 10 euro p.p. (inclusief een kopje koffie/ thee)

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SPORTCAFE  RUN-BIKE-FUN 

 

DATUM: VRIJDAG 14 NOVEMBER 2014
LOCATIE: PARTYCENTRUM `T NOORDEN
AANVANG: 20.00 UUR

ENTREE: VRIJE GIFT

GASTEN:   JANNET LANGE (ULTRALOOPSTER)

                  JET KLOMP (ULTRALOOPSTER)

                  DR. GERT WIELINK (SPORTARTS)

                  NICK KWELDAM (WIELRENNER)

                  ROBERT GESINK (WIELRENNER)

PRESENTATIE: NIEKE HOYTINK ( OMROEP GELDERLAND) 

# PROGRAMMA ONDER VOORBEHOUD #           

 

      Zaterdag zijn er geen trainingen ivm. de Boekelder Cross
         Kom lekker Crossen !

Heb je de eerste 2 edities al meegelopen of ben je vooringeschreven dan kun je gelijk je startnummer afhalen.
Loop je voor het eerst mee of loop je een andere afstand als de 1e of 2e keer schrijf je dan opnieuw in.

Veel sportplezier!


 
Lang hadden ze er voor getraind maar vandaag moest het gebeuren op de Halve Marathon van Enschede (Herfstloop). Johan Assink heeft weer een fikse C groep atleten klaar gestoomd voor deze midden lange afstand loop. De berichten die vanuit Enschede komen is dat iedereen het gehaald heeft, sommige zelfs in een prachtige snelle tijd. Veronique Schulingkamp heeft voor ons een aantal mooi plaatjes geknipst.

Website Organisatie
Foto's Veronique  
Uitslagen


Foto: Geert Wevers Weblog

Afgelopen zaterdag werd de "Run Bike Run" editie 2014 gehouden bij de Slingeplas in Bredevoort. Deze no-nonsens wedstrijd voor leden en familie plus vrienden van Ava70 wordt elk jaar populairder. Dit jaar stonden er zelfs 16 duo-teams en 10 solo deelnemers aan de start. Er was veel spektakel door een spectaculaire valpartij van Carmen Keupers die Zowie van Hoven niet langszij wilde laten gaan. Ook waren er teams die zich in carnavaleske outfit hadden gehesen om zodoende extra bonuspunten te scoren van de jury. Na anderhalf uur topsport werd er uitgeweken naar het Ava'70 Café waar een buffet stond te dampen. Na het weg schransen van deze weldaad konden de winnaars bekend gemaakt worden. Dit gaat altijd gebaat onder het hilarische commentaar van Erwin Wamelink met mooie prijzen van de Action. Bekijk de foto's om te zien wie zich Run Bike Run 2014 winnaar mag noemen..   Daarna werd tot vroeg in de ochtend nog na-gebabbeld over de uitslagen.. Erwin Wamelink en Luuk te Brake bedankt voor deze succesvolle Run Bike Run . 

Foto's Ava'70 
Foto's Geert Wevers
Spannende Film gemaakt door Dick Lubbers


 
Op zaterdag 1 en zondag 2 november a.s. staat Intratuin Bredevoort bol van de diverse activiteiten. Net als in voorgaande jaren heeft onze hoofdsponsor Willy Heinen weer een beroep gedaan op AVA`70 om gedurende het Familyweekend koffie en thee te schenken in het groene warenhuis.

We zijn op zoek naar: KOFFIESCHENKERS M/V

Wat vragen wij: Clubgenoten, die op vrijwillige basis koffie en thee willen schenken in de wereldberoemde AVA`70-koffiecorner. 

Wat bieden wij: Gratis koffie en thee, Veel gezelligheid, Eeuwige roem en waardering van de club. 

De werktijden liggen ergens tussen de opening en de sluiting van de zaak (09.00-17.00 uur). Een specifieke opleiding is niet vereist, want met een beetje hoofdrekenen kom je een heel eind. Wat kennis van de Duitse taal biedt soms voordelen. Horeca-ervaring is geen voorwaarde en ook de leeftijd is onbelangrijk. De dresscode is nog niet bekend, maar zal zeker worden overlegd. 
Er wordt een rooster gemaakt, waarbij de AVA`70 koffiecorner telkens bevrouwd of bemand wordt door 2 personen, gedurende een periode van 2 uur. 
Aanmelding voor deze zeer aantrekkelijke activiteit, kan individueel maar ook als duo. Geef direct even aan op welke momenten je beschikbaar bent.

De coördinatie van het hele gebeuren is in handen van niemand minder dan Ingrid van Zolingen, dus succes verzekerd! Ze zit op kantoor aan haar bureau om de aanmeldingen te verwerken. Haar e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt haar natuurlijk ook op trainingen, feestjes en partijtjes laten weten dat je beschikbaar bent.

Laten we er met elkaar voor zorgen, dat we vele liters koffie en thee schenken, want de opbrengst is voor AVA`70!

 

Zaterdag 4 oktober jl. vonden op het complex van AVA`70 de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Deelnemers namen het in een meerkamp tegen elkaar op en de onderlinge competitie wordt altijd gekenmerkt door de sportieve strijd, maar zeker ook door de gezellige sfeer op en rond de atletiekbaan. Toen voorzitter Dave Posthumus om even na 10.00 uur de clubkampioenschappen opende, was het al een drukte van belang op de accommodatie van AVA`70. Bijna 100 pupillen stonden klaar om te beginnen met de meerkamp en het publiek was in grote getale aanwezig om de prestaties van de jongste talenten van AVA`70 te aanschouwen. De kids werden onderverdeeld in diverse leeftijdscategorieën en kwamen in actie op zowel looponderdelen (sprint en lange afstand), als ook op de technische nummers (verspringen, bal stoten en Vortex, dat een variant op speerwerpen is). Het gros van de kinderen was goed bekend met de onderdelen die moesten worden afgewerkt en dit was duidelijk te zien. Er werden uitstekende prestaties geleverd en de jongste lichting AVA`70-leden beleefde zichtbaar ook erg veel plezier bij de verschillende onderdelen. Nadat iedereen de meerkamp had afgerond, vond de prijsuitreiking plaats. De winnaars en winnaressen per leeftijdsgroep ontvingen een fraaie hoofdprijs, terwijl  elke deelnemer een mooie medaille kreeg omgehangen. Daarnaast was er natuurlijk voor iedereen het welverdiende applaus van het publiek voor de geleverde prestatie.

De lunchpauze werd door de pupillen en hun fans gebruikt om na te genieten van de inspanning en een lekker broodje te eten of een glaasje fris te drinken. Op de baan maakten intussen de junioren en senioren zich gereed voor hun meerkamp. Hoewel er volop werd gelachen, was de spanning zeker ook van de gezichten te lezen. Er stonden natuurlijk de diverse titels op het spel en als je clubkampioen van AVA`70 wordt, stijgt je marktwaarde aanzienlijk en tel  je wel even mee…. 
De junioren trainen de technische nummers met regelmaat en komen ook uit in wedstrijden om hun kunnen te tonen. Bij de senioren komt dit veel minder voor, dus had zich ook maar een klein, doch select gezelschap aangemeld. Dat het gebrek aan oefening voor hilarische taferelen kan zorgen, bleek bij het kogelstoten, dat bij sommigen wel op een heel bijzondere wijze ten uitvoer werd gebracht. Het speerwerpen was zo mogelijk nog komischer, want sommige speren raakten volledig het spoor bijster en af en toe liep zelfs “de opmeter” gevaar voor eigen leven. Natuurlijk werden er ook geweldige prestaties geleverd en bleek eens temeer, dat AVA`70 bulkt van het talent.

Aan het slot van de dag, werden de prestaties beoordeeld met punten en de winnaars en winnaressen op het podium geroepen, terwijl de overige deelnemers een mooie medaille ontvingen voor de geleverde prestatie. 

De clubkampioenschappen 2014 leverden prachtige titels op en naast de sportieve strijd, was er zeker ook tijd voor de nodige gezelligheid! 

Clubkampioenen AVA`70 2014:


Mini pupillen jongens: Bas Jansen
Mini pupillen meisjes: Tesse Piek

C- pupillen jongens: Jop Hoftijzer
C- pupillen meisjes: Lidewij Lensink
B- pupillen jongens: Robbe Graven
B-pupillen meisjes: Dani Jansen
A-pupillen jongens: Lenn Posthumus
A-pupillen meisjes: Janneke Gelderblom
D-junioren jongens: Mees Prinsen
D-junioren meisjes: Jorieke ten Brinke
C-junioren jongens: Stan Prinsen
C-junioren Meisjes: Romy van Rijs
B-junioren jongens: Teun Houwers
B-junioren meisjes: Elise ten Brinke
A-junioren jongens: Mark te Brake
Senioren Heren: Erwin Wamelink
Senioren Dames: Suzan WaaldersAfgelopen zaterdag werden er op de Ava'70 baan de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. De dag begon met de jongsten clubleden die de sportieve onderlinge strijd met elkaar aangingen. Later op de dag was het de tijd voor de Junioren en de Senioren.
Van alle kanten worden er foto's toegestuurd van deze zon overgoten dag vol mooie sport op het Ava'70 Complex.
(Alle fotograven bedankt!)
Uitslagen 2014

Foto's Ava'70
Foto's Dave Sleijster
Foto's Patrick Weijers
Foto's Tim te Brake
 

 
                                Met de Fiets naar de Ava'70 baan.

Zaterdag 4 oktober worden de clubkampioenschappen weer gehouden op de Ava'70 baan. De wedstrijdleiding heeft voor de jeugd en senioren weer een mooi programma samengesteld uit diverse atletiekonderdelen. Voor de jeugd is dit iets wat ze ook vaak oefenen op de trainingen maar voor de senioren is dit vaak iets hilarisch. Omdat alle trainingen zijn komen te vervallen is het mooi dat we allemaal zoveel mogelijk meedoen! 

Aanvang Jeugd :10:00
Aanvang Junioren ABCD :14:00
Aanvang senioren :14:00
Kom zoveel mogelijk met de fiets! 

 


Door Frank Roos

Vlak voor haar vertrek naar New York, waar ze zal deelnemen aan de marathon, kwam penningmeester Evelien Hillen nog met een geweldige mededeling. Ze had het 500e lid van AVA`70 ingeschreven en dat is uiteraard een prachtige mijlpaal voor onze atletiekvereniging.

Achter de schermen was er de laatste dagen al koortsachtig overleg geweest tussen de verschillende bestuursleden. De clinic “lopen voor beginners” kende afgelopen maandag immers de 10e en tevens afsluitende trainingsavond en heel veel deelnemers hadden al aangegeven, zich te gaan aanmelden als lid. Daarnaast hebben zich ook bij de jeugdafdeling de laatste weken heel veel nieuwe talenten aangemeld. Vooruitlopend op het heugelijke feit, dat het 500e lid zomaar tussen al deze nieuwe aanmeldingen zou kunnen zitten, is besloten om alle inschrijfformulieren, die in de maand oktober zijn ingeleverd op een hoop te gooien en hier vervolgens AVA`70-lid nummer 500 uit te kiezen.
In de laatste dagen van oktober werd al duidelijk dat het niet zozeer om zou gaan spannen of het 500e lid zich zou aanmelden, maar meer nog, waar de teller zou gaan stoppen…. 
De keuze van het 500e lid moest betrouwbaar en eerlijk zijn, zo was de insteek, vandaar dat er gezocht werd naar een geheel onafhankelijke keuzeheer. En die werd gevonden!
Niemand minder dan Benno, het stronteigenwijze huisdier van de penningmeester herself werd met deze zware taak belast. In ruil voor een smakelijk botje, moest de teckel uit de aanmeldingen van de maand oktober het 500e lid van AVA`70 zoeken.

Na enig onhandig gesnuffel en geglij over de stapel papieren, schoof Benno met zijn neus het jubileumlid naar voren.

Wie dat is???

Op zaterdagmiddag, tijdens de eerste editie van de Boekeldercrosscompetitie zal bekend worden, wie in de boeken is bijgeschreven als 500e lid van AVA`70!!!  

P.s. de teller van het aantal leden van AVA`70 op 31 oktober 2013 om 23.59 uur staat op 525…………..   


            NIEUWS..
De organisatie van de Boekeldercrosscompetitie heeft besloten om het prijzenpakket bij de jeugd behoorlijk te vergroten. Er zal dit keer voor het eerst een onderverdeling worden gemaakt per leeftijdscategorie. Dit wil zeggen dat er nu  3 prijzen beschikbaar zijn voor de volgende leeftijdsgroepen:

  4 –  5 jaar
  6 –  7 jaar
  8 –  9 jaar
10 – 11 jaa
r
12 – 13 jaar
14 – 15 jaar

De prijzen worden verdeeld aan de hand van de eindrangschikking en dat betekent, dat er aan minimaal 3 van de in totaal 4 wedstrijden moet worden deelgenomen.
Hiermee hoopt de organisatie de jeugd extra te stimuleren en is er een grotere kans om op het podium te komen.
Dat is natuurlijk niet het belangrijkste om mee te doen aan de Boekeldercrosscompetitie, maar leuk is het natuurlijk wel!!!

 


                Klik op het plaatje voor een uitvergroting

Dit jaar hebben we het Parcours een klein beetje moeten aanpassen.
Het stuk wat bekend stond als "Maisland" slaan we nu over. 
Na enkele test lopen over de nieuwe route kunnen we zeer tevreden zijn met dit nieuwe parcours.

 

In Veenendaal heeft A-junior Mark te Brake de eerste wedstrijd van de ‘Bos en Vallei crosscompetitie’ op zijn naam geschreven. De atleet die in voorbereiding is op het NK cross liep onbedreigd naar de overwinning.

In een groot deelnemersveld bestaande uit jongens junioren A en dames en heren senioren, kreeg Mark alleen in het begin van zijn race tegenstand. Senior Ben van Oeveren van atletiekvereniging Climax uit Ede ging hard van start. Na een kilometer kwam Mark bij Van Oeveren en liet hem direct achter zich. Hier moet wel bij gezegd worden dat Van Oeveren een ronde meer moest afleggen.

Het 5840 km lange parcours was verdeeld over drie ronden. De eerste ronde was 1100 meter en vervolgens moesten er twee ronden van 2370 meter worden gelopen. In de lange ronde was een klim van 800 meter opgenomen. Dit obstakel maakte de cross loodzwaar.

De pupil van meervoudig nationaal kampioene Grete Koens, trok in de tweede ronde flink door. Zijn directe concurrenten waren in geen velden of wegen te bekennen. Pas in de slotfase van de race sloeg bij de 18-jarige Aaltenaar de vermoeidheid toe. Al is de eindtijd bij een cross vaak onbelangrijk de 19:50 minuten mag niet onopgemerkt blijven. Zijn eerste leeftijdsgenoot kwam een kleine drie minuten later over de finish.

Tijdens het NK cross dat op 24 november in Tilburg wordt gehouden, moet een matig zomerseizoen worden goed gemaakt. Door veel pijntjes en kwaaltjes kon Mark op de baan en op de weg dit jaar nog geen potten breken. Hoewel de concurrentie in Veenendaal niet aanwezig was, lijkt het erop dat hij weer op de goede weg is. 

 


Als je, zoals bij AVA`70, volop aan het bouwen bent, heb je altijd het nodige afval en de afvoer daarvan kost geld. Soms heb je echter ook een meevaller. Johan Assink scharrelde een partijtje oud ijzer bij elkaar en reed daarmee naar ter Horst in Varsseveld. Onze grijze eminentie opende de handelsgesprekken en de oud-ijzerboer toonde zich gul en bood

€ 50,00. Assink sloeg toe en bracht het geld naar onze penningmeester, die met het bedrag de interieurmeter verhoogde tot het fraaie bedrag van € 21.536,00!!

-      
              Overdracht van een stukje nostalgie 


Met een dubbel gevoel liepen we met het nieuwe eigenaar-echtpaar door ons groene clubgebouwtje. Een paar dagen daarvoor was met hen gesproken over over hun behoefte om willekeurige units te plaatsen in het landschap.

Hoewel toeval niet bestaat, kwam het wel heel mooi bij elkaar dat dit echtpaar serieus op zoek was naar units en AVA’70 op zoek was naar een overnemende partij voor ons nostalgisch huisje.

Bert en Margriet Koskamp-Luiten kunnen ons gebouw goed gebruiken voor de uitbreiding van hun zorgtaken op Zorgboerderij ’t Grievink. Dagelijks begeleiden zij kinderen met autistische kenmerken.    

En op deze manier ontstaat er een win-win situatie. Het is fijn dat ons clubgebouw een nieuw leven krijgt en dienstbaar mag zijn aan kinderen die ons huisje goed kunnen gebruiken. Kinderen met autisme krijgen bij de jeugdtrainingen van AVA’70 de speciale aandacht die zij nodig hebben. Het is daarom een triple-win situatie. We wensen Bert en Margriet veel succes en hun kinderen veel plezier met ons gebouw. Eind januari zal de groene rakker voor rekening en risico van de familie Koskamp opgehaald worden en getransporteerd naar de Sondernweg. Daarbij heeft de familie Koskamp AVA’70 een geldelijke beloning in het vooruitzicht gesteld.

Het AVA’70 gebouw heeft ons vele jaren gediend. Het is ons trouw gebleven en heeft ons beschutting geboden. Het gebouw  blijft beschutting bieden, echter voor een specifiekere doelgroep en op een andere plek. Op het AVA’70 terrein zal een stukje nostalgie verdwijnen. Met een dubbel gevoel zullen we ons gebouw uitzwaaien. Er is ons echter aangeboden om nog eens te komen kijken aan de Sondernweg. Wellicht een voorjaarsloopje waard?PRIMA OOGST AVA`70 BIJ HERFSTLOOP WEHL

* 3 maal goud, 2 maal zilver, 1 maal brons en aanmoedigingsprijs *

 De prachtige weersomstandigheden zorgden voor een flink peloton deelnemers bij de 3e en laatste editie van de herfstloop in Wehl. Na 2 zondagen van zaaien, moest er dit keer geoogst worden door de geelhemden en de buit voor AVA`70 bleek, na het optellen van de tijden, meer dan prima te zijn. De grote Aaltense afvaardiging zorgde er tevens voor dat de club een uitstekende sponsor bleek te zijn van het evenement. Ondanks het fraaie aantal podiumplekken had de buit mogelijk nog groter kunnen zijn, maar het “R-B-R-virus” (*)  bleek op deze zwoele zondagmorgen flink te hebben toegeslagen. 

Al voor dag en dauw kon de familie van Bram Berkelder juichen, want de uitstekende prestaties van de jongeling leverden hem een mooie derde plek op in het eindklassement. Een prima prestatie en de tijden die hij liep lagen bijzonder dicht bij elkaar, zodat de goede en constante vorm weer is aangetoond. De uit Sinderen afkomstige Björn Rossel, blijkt een zeer groot talent te zijn. Zaterdag was hij nog actief bij een ander evenement, maar dat weerhield hem er niet van om ook een dag later weer een uitstekende tijd op de klokken te zetten. Een prachtige tweede plak was zijn terechte beloning.

Natuurlijk was ook de familie Demkes uit Lievelde weer van de partij, maar hier had het R-B-R- virus er behoorlijk te hebben ingehakt. Katja bleek in het geheel niet in actie te komen, want (blaas-)testen hadden uitgewezen dat er sporen van doping in het bloed zaten, die bij extreme inspanning zouden kunnen leiden tot braakneigingen. Omdat ze de 2e eerdere edities al gloeperds hard had gelopen, bleek er wis en waarachtig een gouden plak voor Katja klaar te liggen. Björn zat ook al in dubio. Ook hij bleek enige hinder te hebben van eerdere activiteiten en hij wilde wat langer van de herfsttinten genieten, dus koos hij voor deelname aan de 10 kilometer, die hij afraffelde in nog geen 38 minuten, een tijd waar overigens menigeen alleen maar van kan dromen. Ook voor hem was het feitelijk maar goed dat hij geen plasje in heeft hoeven leveren. Nu kon hij wel gewoon een envelop met inhoud afhalen want eerdere resultaten zorgden voor een fijne beloning. Annie Buesink kwam, zag en overwon, want ook haar prestaties bleken goed te zijn voor een eerste plek. Dat het haar de laatste editie niet even gemakkelijk was afgegaan, gaf ze na afloop ruiterlijk toe, maar dat mocht de pret niet drukken.


Zaterdagmiddag werd de jaarlijkse no nonsens wedstrijd de Run Bike Run gehouden. Dit jaar was het thema Halloween... de eerste foto's zijn al binnen en later als Erwin Wamelink weer helemaal bij de pinken is, ( waarschijnlijk woensdag pas )komt er een uitgebreid verslag. We kunnen al wel verklappen dat het er erg gezellig aan toe ging tijdens het buffet en de na zit..

Foto's Geert Wevers Weblog
Foto's Davy Sleijsters

 

Voor sommigen gaat het te snel voor anderen kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Dat geldt ook voor de afbouw van ons clubgebouw. Een leger vrijwilligers is bezig om de afwerking van onze geel-blauwe rakker in goede banen te leiden. En dat gaat ze best goed af. Er is een mooie progressie te bespeuren en er is enige kleur te bekennen.

Om iedereen de gelegenheid te geven om een kijkje te komen nemen, worden de deuren van het gebouw aanstaande maandagavond, dinsdagavond en donderdagavond even opengezet. Onder deskundige begeleiding van Anton Daniëls wordt iedereen bijgepraat over:

 •  Hoe breed de deuren zijn
 • Hoeveel vierkante meter vloertegels er ligt
 • Waarom in de doucheruimte geel en blauwe tegels gebruikt zijn en geen rode
 • Op hoeveel graden het douchewater afgesteld kan worden
 •  Wanneer de ‘groene G tap’ in werking wordt gesteld
 • Waar de doucheruimte voor de heren is en waar die van de dames (om toekomstige misverstanden te voorkomen).

Misschien zijn er wel veel meer prangende vragen. Stel ze gerust aan uw gids tijdens de ‘Kiek-inn’ avonden. En blijf daarna even plakken om een kopje koffie/thee te drinken in een nostalgisch clubgebouw.

Drie weken na het culturele spektakel “Bredevoort Schittert” vormde het vestingstadje wederom het decor voor een enerverende seizoensactiviteit, namelijk de 3e editie van de donkere herfsttocht. Dit is een jaarlijks terugkerend hardloopspektakel, waarmee het najaar officieel wordt ingeluid. Hoewel de deelname voor elke hardloper mogelijk is, zijn het slechts de echte waaghalzen, die de uitdaging aandurven. De burcht van de familie Boekelder vormt feitelijk het voorportaal van Brevoort en is daarmee een ideale verzamelplek voor de atleten en atletes om zich voor te bereiden op het actieve, sportieve, maar ook onbekende gebeuren. Het feit dat de Aaltense trail-legende Henrie Drenthel samen met de heer des huizes tekende voor het uitgestippelde parcours en de verdere organisatie, doet voor aanvang ook al het ergste vermoeden. Opgehitst door clubgenoten, gestuurd door het thuisfront of gevlucht voor “the Voice”, meldden zich ruim voor het startsignaal  22 dappere dodo`s en een onnozele fietser voor dit donkere en mogelijk zelfs nachtelijke avontuur. Toch wel enigszins nerveus trof de mengelmoes van jongheren en vrouwleu de gebruikelijke voorbereidingen. En waar de één opmerkelijk stil was, liet een ander wel (te) overduidelijk weten, totaal niet onder de indruk te zijn van de ongewone omstandigheden van deze vrijdagavond. Het gesprek ging toch echter vooral over de zeer late afmelding van een tweetal rekruten, die feitelijk werden gezien als dé steunpilaren van het peloton. Het verhaal wil, dat “Willem van ut Resken” al op de donderdag voorafgaand aan de avonturentocht, de kluts volledig kwijt was. De “blonde Socrates” door insiders ook wel Wamelink genoemd, kreeg hier lucht van en toonde zich de beroerdste niet en besloot te helpen zoeken. Al snel deden echter de speculaties de ronde, dat het duo inside-information had gekregen (of gejat) over het uitgezette parcours en dat het ze puur van de angst al dun door de broek liep. Het tweetal heeft door deze daad toch wel enig krediet verspeeld, al zullen de gevolgen waarschijnlijk beperkt blijven tot verbale hoon en minachting.

 

De grote clubactie is in volle gang en de loten verkoopboekjes druppelen stuk voor stuk langzaam binnen. De meeste jeugdleden zijn natuurlijk nog hard aan het verkopen bij familie, kennissen, bij pa of ma op het werk, bij vrienden of gewoon in de buurt. Conclusie: het grootste deel van de verkoop moet nog binnen komen. 

Om ondertussen inzichtelijk te krijgen hoe de actie in deze startfase er voor staat, is er een tussenstand opgemaakt. Hieruit valt op te maken hoe de actie verloopt, en wat voor een bedrag we mogen hopen binnen te halen. Het bedrag komt overigens volledig ten goede aan de jeugdafdeling van AVA`70. Van het geld wordt nieuw training/wedstrijd materiaal aangeschaft, evenementen georganiseerd, en worden de verschillende kampen er mede door gefinancierd. 


 
10Km ladiesrun 1:01:58 Plaats 401 van 857 Vrouwen. Super gedaan!


                                        Veel strijd tussen de Geelhemden in het Wehlse-bos
Door Frank Roos

De herfst kan zo mooi zijn…

Veelkleurige bomen, kuddes met diverse soorten paddenstoelen, rondhuppelende eekhoorntjes, kriekende gele spechten en fluitende roodborstjes bepalen de sfeer in de natuur. Zondag was hier echter bar weinig van te merken, want het was al vroeg letterlijk en figuurlijk baggerweer en dat bleef het ook de hele morgen. Menig gordijn ging bij dit aanblik ook weer dicht en bleven de hardloopkicks werkeloos in de garage staan. In de kantine van de sporthal in Wehl was het echter al vroeg een gezellige sfeer. De stamtafel was bezet door AVA`70 en het werd dan ook al gauw een dramtafel. Vrolijke uitspraken, plezante opmerkingen en uiterst scherpe oneliners wisselden elkaar in snel tempo op. De ontspanning was groot, maar dat is ook het succes van de herfstloop in Wehl. Geen startdoek, zelfs geen streep op de weg, maar gewoon de voetjes achter een rijtje gekleurde klinkers. Schrikken van het startschot doe je op de vroege zondagmorgen ook niet, want het beginsignaal vormt een melodieus geluid uit een fluitje. Maar als het spul eenmaal in beweging is, barst de strijd ook geweldig los.

 

Zaterdag as. is het Sportiefwandelen om 9:00 uur verplaatst naar ‘s middags 13.00 uur? Na afloop van de wandeling gezellig samen zijn in de kantine. Voor deelname aan het buffet moet men zich opgeven. Kosten incl. drank ca. € 20,-. Opgavelijst voor het buffet t/m dinsdag in de hal van het clubgebouw. 


Vrijdagavond was het dan zover, de eerste techniek-training werd afgewerkt. Helaas voor de mannen was het echt Hollands herfstweer. Het miezerde niet zo'n klein beetje, nee het kwam met bakken uit de hemel. Voor deze Uber Atleten deerde dit niets. De gevormde speren werden met zoveel techniek gegooid dat ze zelfs de regendruppels ontweken, werd met mij later verteld... Na afloop moesten ze wel doormiddel van gevulde koeken en warme koffie opgewarmd worden. 


Zondagmorgenvroeg werd er in een echt Herfstweer van regen, wind en koude de 2e Wim Lebbink Herfstloop gehouden. En als het ergens zwaar wordt zie je Ava70 Atleten  die ook nog eens een hoop prijzen mee naar huis namen. Klik hieronder voor de uitslagen.
Verslag Bentex Service
UItslagen

 

 

   

Afgelopen weekend vonden voor de eerste keer de clubkampioenschappen plaats op de nieuwe atletiekbaan en dit zorgde voor prachtige prestaties, veel gezelligheid  en grote activiteit rondom de baan.

Maandag 7 oktober was er een volgende mijlpaal in het jaar 2013. Toen werd de site van de club, www.ava70.nl, voor de 250.000 keer bezocht in dit kalenderjaar. Een kwart miljoen hits dus, waarmee overduidelijk is aangetoond dat de site zich mag verheugen in een grote belangstelling van de leden, maar zeker ook van een grote groep surfers, die de site van AVA`70 met regelmaat bezoeken.

Een woord van dank aan allen, die hieraan een bijdrage leveren, door artikelen te schrijven over wedstrijden die bezocht worden of verhalen te schrijven over activiteiten die de club organiseert. Ook de tips over hardloopgerelateerde onderwerpen krijgen dikwijls aandacht.

Een speciaal woord van dank is zeker op zijn plaats voor webmaster Marco van Rijs. Hoewel hij afkomstig is uit het kleine Bredevoort, denkt hij groot en komt dan ook tot grootse prestaties. Het is zo gek nog niet te bedenken of Marco zoekt er wel een passende foto bij en pimpt zodoende de lay-out van de artikelen schitterend op. De site van AVA`70 ziet er zodoende altijd “gelikt” uit en is erg actueel met informatie.

We dagen iedereen uit, om de site te blijven bezoeken en zo mogelijk een bijdrage te leveren met leuke wetenswaardigheden over hardlopen in het algemeen en AVA`70 in het bijzonder!

We gaan op naar de 300.000 hits in 2013!

 Meer kennis?

Loop jij rond met de gedachte om trainer of assistent-trainer te worden bij AVA?
Misschien ben je al trainer of assistent-trainer en heb je behoefte aan een verfrissende update van je kennis?
De mogelijkheid wordt geboden om hier invulling aan te geven. In twee sessies word je alles verteld over het trainersvak en hoe je trainer of assistent trainer kunt worden.

Informatie-kennis sessie

Deze sessies worden gehouden onder leiding van Jeroen Reintjes. Deze sessies zullen je:

·         Enthousiastmeren
·         Inspireren
·         Nieuwe werkvormen aanbieden

·         Vernieuwde visie geven en een kennis update

·         Input geven om trainingen nog interessanter te maken

·         Variaties aanbieden

We nodigen je uit om deze sessies bij te wonen. Het wordt een boeiend verhaal waarbij de kennis direct wordt toegepast op de AVA’70 baan in een interactief programma. Dus neem je sportuitrusting mee.

  Jeroen ReintjesDe sessies worden verzorgd door Jeroen Reintjes.  Wie is Jeroen Reintjes?

Velen zullen hem wel kennen van diverse wedstrijden. Daarnaast is hij loopcoach. Na  zijn CIOS opleiding volgt hij op dit moment aan de HAN de studie Sport, gezondheid en management. Naast de enorme ervaring die hij heeft opgedaan bij Vitesse  en Topsport Gelderland is Jeroen een enthousiast spreker. 


De eerste sessie vindt plaats op :

Zondag 3 november om 10.30 uur in het AVA’70 gebouw

Voor soep en broodjes wordt gezorgd. De sessie duurt ca. 2 uur. 

Meld je nu snel aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.RECORDREGEN  BIJ  CLUBKAMPIOENSCHAPPEN AVA`70

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver…

Door Frank Roos
Op de nieuwe atletiekaccommodatie werkte AVA`70 voor het eerst haar clubkampioenschappen af en de verwachtingen waren vooraf hooggespannen. De rode ondergrond zou eigenlijk de nodige records op moeten gaan leveren, dus de atleten en atletes waren benieuwd hoe het in de praktijk zou gaan.

Even na 10.00 uur betraden de pupillen als eersten de baan en mochten het applaus van vaders, moeders, opa`s en oma`s in ontvangst nemen. Opvallend was daarbij, dat er al de nodige nieuwe leden van de partij waren en direct een mooie wedstrijdervaring op deden. Het hele peloton liep eerst een rondje, alvorens voorzitter Dave Posthumus het publiek welkom heette en de jonge talenten succes wensten met hun wedstrijdonderdelen. En toen begon het te regenen en het hield de hele dag niet meer op. De recordregen wist niet meer van ophouden…. De prestaties van de tientallen jeugdleden, die zowel loopnummers als ook technische onderdelen als balgooien, verspringen, hoogspringen en kogelstoten afwerkten, waren voortreffelijk. Menig P.R. sneuvelde en de strijd was bij de verschillende leeftijdscategorieën ongemeen spannend. Duidelijk was in ieder geval wel dat de nieuwe atletiekbaan garant staat voor hele goede prestaties. Nadat iedereen zijn 4-kamp had afgewerkt moesten de uitslagen worden berekend, voordat de nieuwe clubkampioenen bekend konden worden gemaakt. Naast de bekers voor de winnaars en winnaressen was er voor alle deelnemers een mooie medaille als aandenken aan deze prachtige en sportieve dag.

Na de lunch was het `s middags de beurt aan de junioren en de senioren. Daar waar de meeste jeugdleden de nodige wedstrijdervaring hebben met de technische nummers, bleek dit bij de senioren toch wel voor de nodige problemen te zorgen. Zo bleek bij het discuswerpen, dat er voor de omstanders best het nodige gevaar dreigde en dat het vangnet deze middag zijn naam alle eer aandeed. En landde de discus dan een keer binnen de geldige lijnen, dan stapte menigeen van genot vooruit de werpcirkel….ongeldige worp dus. Nee, dan ging het bij het kogelstoten al best wel een stuk beter. Alhoewel, het gebrul bij een geldige stoot zal best ergens goed voor zijn, maar de kogel is dan al lang en breed geland, dus levert het gekrijs feitelijk weinig op. Tenslotte stond er ook nog speerwerpen op het programma en ook dat is een verdraaid lastige discipline, waar verschillende technieken mogelijk zijn, met geheel wisselende resultaten. De junioren deden het wat dat betreft een stuk gedisciplineerder en serieuzer. Desondanks sneuvelden er ook bij de senioren zeker ook de nodige records, maar de eerlijkheid biedt te zeggen, dat daar naar alle waarschijnlijkheid geen bondscoach wakker van zal liggen.

Na een enorme strijd was het tegen half 5 de beurt aan de ronde-miss en ronde-mister om de medailles, de bekers en de kussen te bezorgen bij de juiste atleet en atlete. Bij de junioren zorgde dit, letterlijk en figuurlijk nog best voor de nodige spanning, bij de senioren bleek dit eigenlijk niet zo zeer het geval. Wederom bleek de titel bij de dames en heren in hetzelfde gezin terecht te komen en werd tweemaal het Lievelder volkslied gespeeld.

Uitslagen 

Foto's Geert Weblog

Foto's Davy Sleijsters
Foto's Mart Slotboom
Klik op onderstaand AVA70 album voor meer foto's

Club Kampioenschappen 2013


Zondagmorgen as. staat er een duurloop van 22km op het trainingsschema van de B groep. Ze zijn al een poosje in training voor de Halve Marathon van Doetinchem, die eind oktober gehouden wordt.
Ook aan diegene van de B groep die geen training volgen voor deze halve marathon is zondag gedacht, zo is het ook mogelijk om bv. 12 of 16 km te lopen.
We vertrekken om 9:00 vanaf de Avabaan.
Probeer het eens gewoon!
 

     

Hallo, wij zijn John & Esther wij zijn de eigenaars van een leuke online webwinkel in Unieke Kraam, Baby & Naam kadootjes.

Sinds kort zijn wij ook sponsor geworden van jullie club.
Waarom? Wij komen zelf uit Aalten, en wij hebben allebei wel iets met sport.

Wij houden AVA’70 al een tijdje in de gaten en zien dat club op een leuke en zeer positieve manier naar buiten treed door zeer gemotiveerde en enthousiaste mensen. Dat spreekt ons erg aan.

Nou willen we graag ter kennismaking een leuk kadootje weggeven.
Op een aankoop in onze webwinkel krijgt u, maar liefs 15% korting.
Het enigste wat u, hoeft te doen is de kortingscode in te vullen.
De kortingscode is, hoe kan het ook anders  AVA70  Kortingscode is onbeperkt geldig voor alle leden van de club.

 • Verzendkosten krijgt u, altijd van ons terug ( Aalten gratis bezorgservice )
 • Gratis ingepakt als kadootje, Gratis kaartje.


Met sportieve groet, John & Esther

www.kadootjedoen.nl


                          De grote groep zoals deze gestart was bij aanvang van de eerste les.

Maandag 29 oktober jl. werd de clinic “lopen voor beginners” afgesloten met de tiende en laatste training. Vanaf eind augustus werd de groep onder handen genomen door Johan Assink, Marco van Rijs, Jan Raben en Henk Mengers en maakte kennis met de verschillende facetten van het hardlopen. Het enthousiasme van de trainers werkte aanstekelijk, want er werd wekelijks goed getraind op de baan, in het Walfortbos en zelfs een heuveltraining in de Ringkamp stond er op  het programma. Bij de slottraining most de groep nog een keer vol aan de bak. Op het programma stond een Coopertest, waarbij het de bedoeling is om in 12 minuten zoveel mogelijk meters te maken. De grootste tegenstander bleek maandag niet zozeer de klok te zijn, maar vooral het beestachtige weer. Het regende voortdurend en de koude wind maakte het nog eens extra zwaar. De aanwezige bikkels lieten zich echter niet kennen en liepen de tijd netjes vol.

Na afloop in het clubgebouw wachtte de deelnemers een lekker bakje koffie of thee en werden de resultaten doorgenomen. AVA`70-voorzitter Jan Rademaker feliciteerde de aanwezigen met de geleverde prestatie en de inzet die er was getoond. Hij hoopte dat de clinic het gewenste resultaat had opgeleverd. Een bedankje ging er ook in de richting van de trainers, die met veel enthousiasme bezig waren geweest om in een korte tijd de deelnemers een klein beetje wegwijs te maken in de hardlopen. Behalve het verdiende applaus was er voor Marco, Jan, Henk en Johan ook een kleine attentie.

Een groot aantal beginnende lopers en loopsters heeft de smaak te pakken en zich aangemeld als lid van AVA`70. Daarnaast zal een flinke club binnenkort het wedstrijddebuut maken, door deel te nemen aan één of meerdere edities van de Boekeldercrosscompetitie. Eind augustus beginnen met hardlopen en dan 10 weken later al een 5 kilometerwedstrijd kunnen lopen…het is een prestatie waar de deelnemers (en trainers) aan de clinic best trots op mogen zijn!!!


Zoals bekend, vindt op maandag 12 november a.s. in het Schepersveld in Aalten de presentatie plaats van het Rabobank Coöperatiefonds, regio Achterhoek-Oost. De vijf genomineerden verenigingen, waaronder ook AVA`70, zullen een presentatie verzorgen, waarna een stemming zal uitwijzen wie de winnaar is en een cheque van €12.500 in ontvangst mag nemen. Maar ook de nummer 5 gaat nog altijd met een mooi bedrag van €3.000 naar huis. AVA`70 is dus al in de prijzen gevallen en daar zijn we erg blij mee. Echter, door heel veel stemmen te vergaren, zit er mogelijk nog meer in het vat.

Alle leden van de Rabobank hebben begin oktober een uitnodiging thuis ontvangen om de presentatie van het coöperatiefonds bij te wonen. Je kunt lid worden van de Rabobank, als je tenminste gebruik maakt van 3 diensten (bijv. betaalrekening, spaarrekening, hypotheek, verzekeren.) Informeer hiervoor bij de Rabobank. 

Als je wel lid bent, maar niet op de presentatie aanwezig kunt zijn, mag je de uitnodiging ook aan een ander persoon van de vereniging geven. Voorwaarde is dan wel, dat het afwezige lid zich via internet op per post aanmeldt. De uitnodiging wordt vervolgens gegeven aan een gemachtigde persoon en die ontvangt vervolgens een stemformulier bij binnenkomst. Alleen mensen die vooraf zijn aangemeld mogen naar binnen en je moet dus een toegangsbewijs (uitnodiging) bij je hebben. 

We hebben vernomen, dat er zich al diverse AVA`70-leden hebben opgegeven om op 12 november de presentatie bij te wonen en onze club aan te moedigen (lees: op AVA te stemmen).

Leden van AVA`70, die geen lid zijn van de Rabobank mogen op de presentatie-avond komen om te supporteren, maar ze hebben geen stemrecht. Rabobank-leden hebben echter wel voorrang. 

We hopen dat heel veel clubgenoten aanwezig zullen zijn en dat we onze geelblauwe vereniging zo goed mogelijk weten te presenteren. 

Komt allen en laat geen stem verloren gaan!

Voor nadere informatie of vragen:

Neem contact op met Evelien Hillen  of Frank Roos 

 

Traditiegetrouw organiseert AVA`70 in de maand november op 4 achtereenvolgende zaterdagen de Boekelder Crosscompetitie. Jaarlijks komen vele honderden atleten en atletes naar de Ringkamp op de Haart om deel te nemen aan de wedstrijd. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 3, 10, 17 en 24 november a.s.

Om 13.00 worden de kinderen tot en met 9 jaar weggeschoten voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Ze lopen een ronde door de Ringkamp en het crossparcours is behoorlijk pittig door de heuveltjes en smalle zandpaden. Om 13.10 uur is het de beurt aan de jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar, die 2 rondjes af moeten leggen op hetzelfde parcours.

De start van de wedstrijd over 5 en 15 kilometer is om 13.30 uur. Het parcours voert de deelnemers door het Loohuisbos en vervolgens gaat het heuvelop in de richting van de Ringkamp, waar tenslotte nog een pittige lus door het bos moet worden afgelegd. Waar de atleten en atletes van de 5 kilometer finishen bij het Haartse onderkomen, leggen de lange afstandlopers aan de 15 kilometer in totaal 3 van deze ronden af.

Om 14.00 uur worden de deelnemers aan de 10 kilometer weggeschoten en zij leggen in totaal 2 ronden af.

 De kosten voor de kinderen bedragen 2 euro en bij deelname aan 4 wedstrijden 6 euro. Volwassenen betalen 4 euro per keer en bij deelname aan 4 wedstrijden 12 euro.

Om voor het klassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet aan minimaal 3 van de 4 wedstrijden op dezelfde afstand worden deelgenomen. Er zijn diverse bekers en geldprijzen in de verschillende categorieën.

Voorinschrijving is mogelijk Klik hier voor online inschrijven Hiermee wordt onnodig lang wachten bij het inschrijfbureau voorkomen en ligt het startnummer klaar.

Inschrijven is ter plekke mogelijk op wedstrijddagen vanaf 12.00 uur. Start- en finishlocatie zijn bij het gebouw “de Ringkamp”, Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten.

Inlichtingen en eventueel aanvullende info: Dirk ter Maat,  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.ava70.nl

                                      
Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen je sporters? Wat doe je als trainer als de training voor geen meter loopt? En hoe ga je als bestuurder om met blèrende ouders langs de kant? Kom naar de theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’ in Aalten! 

Op vrijdagavond 26 oktober 2012 vindt in De Pol in Aalten de ­voorstelling voor sportclubs ‘Wel winnen, hè!’ plaats. Deze theatervoorstelling gaat over het versterken van sportclubs en het effectief begeleiden van (jeugdige) sporters. Hoe kun je met elkaar een cultuur neerzetten waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers groeit? 


Het verhaal dat deze avond wordt gebracht, is gestoeld op praktijk­ervaringen van topcoaches en onderbouwd met jarenlang wetenschap-pelijk onderzoek.

 

 


Met onder andere Bas Grevelink (Comedy Train / musical Joseph) en Ewald van Kouwen (aanvoerder van de beweging Positief Coachen). 

De Sportraad gemeente Aalten biedt, samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), de beweeg- en sportclubs van Aalten deze voorstelling aan. Wel willen graag ongeveer weten hoe veel mensen er komen.
Meldt u aan via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !!

 

       Jeugd Nieuws
       Informatie uurtjeBeste ouders/verzorgers,

Terwijl uw zoon of dochter aan het sporten is drinken wij graag met jullie een kop koffie en vertellen we iets over de jeugdtrainingen van AVA.

We vinden het belangrijk om wat te vertellen over de volgende onderwerpen:

*Trainingen

*Wedstrijden en wedstrijdkleding

*Kleding en schoeisel met voorlichting door Navis Sport

*Ervaringen en verhalen

Daarnaast horen we graag iets over jullie beleving bij de jeugdtrainingen, maar ook wat de kinderen thuis vertellen. Daar kunnen wij ook weer wat mee. Ook voor ouders die al een tijdje meedraaien is dit een nuttig uurtje.

Wanneer:

Woensdag 24 oktober 18.00 uur tot ca. 19.00 uur.

Vanaf 17.30 staat de koffie klaar.

Graag tot de 24e oktober. Willen de ouders ook de sportieve kleding/schoenen aantrekken? De kids spelen eventjes voor trainer (half uurtje).

Voor vragen…. Schiet ons maar aan!

Namens alle trainers,
Sien, Björn, Erwin, Sander, Raül, Daan, Lennard, Wim, Mart, Henri, Roel, Hans en Dave.

Verder nog een aantal nuttige data:

3-10-17 en 24 november om 13.00 Boekelder Cross (Ringkamp. Huiskermatedijk). We doen allemaal mee. Op deze zaterdagen is er geen training.

 Uitslagen toegevoegd!!
Daags na de afterparty van de Run Bike Run stond de Wim Lebbink Herfstloop alweer op de kalender. De opkomst was weer overweldigend, veel bekende Ava'70 gezichten die zich voorbereiden voor hun afstand. Vandaag volgen de Officiele uitslagen maar kijk alvast in het fotoalbum om een indruk te krijgen van deze zeer geslaagde wedstrijd. Volgende week is de laatste uit de reeks Herfstlopen in Wehl.
2e-Herfstloop-Wehl2012

Lees meer voor Uitslagen.

 
Uw kunt nog loten kopen!!

De groteclubaktie is nu ook digitaal. Door op de onderstaande link te klikken, kunt u loten kopen voor ava70. 80% van de opbrengst is voor de clubkas en wordt gebruikt voor allerlei zaken als materiaal aanschaf, trainingskamp en andere jeugdzaken.

De hoofdprijs van deze aktie bedraagd 100.000 euro. En de trekking vind plaats op 24 november.

Dus is er niemand bij u aan de deur geweest? En u hebt nog geen lot gekocht? Klik dan op de onderstaande link en steun ava.

https://online.clubactie.nl/AtletiekVerenigingAalten70

Groet Sander

      
Dinsdag 30 oktober om 20:30 uur
locatie: Clubgebouw AVA'70

 
       

 Agend
a:

* Opening / Mededelingen.

* Presentatie: Plannen aanleg nieuwe baan en clubgebouw.

* Besluitvorming: Voorstel van bestuur voor het aangaan van financiële verplichtingen welke noodzakelijk zijn voor de  realisatie van het clubgebouw.

*Sluiting   

Namens het bestuur van AVA'70,
Diana Ottevanger


                           Nardie Reimes en Linda scholten lopen de 10Km 

Zondagmorgen leek het wel op een maandagavond bij Ava'70.
Een grote groep had zich al vroeg verzameld  voor de 1e herfstloop van 2012 in Wehl.
De groep van Henk Mengers die deze wedstrijden gebruikt als voorbereiding op de 1/2 Marathon van Doetinchem hadden zich ingeschreven voor de 10km om wat wedstrijd snelheid te krijgen. 
Ze zijn allemaal met prima tijden binnen gekomen. Ook Ingrid van Zolingen had er zin in, de Wim Lebbink loop is al jaren een favoriet op het lijstje van Ingrid, en ondanks dat haar vorm nog niet optimaal is ging ze hard weg om als 1e te eindigen. Marco van Rijs die de eerste km nog bij Ingrid kon blijven moest daarvoor de tol betalen door in de 2e ronde van 5km veel tijd in te leveren en werd door Ronnie Boekelder, Walter Vaags en Eric Hoogerbrug in gehaald. Deze mannen liepen als een dieseltrein de 10 km door de mooie bossen rondom Wehl uit. Erwin Wamelink had nog iets last van zijn bovenbenen van het verspringen op de club kampioenschappen, maar kon desondanks toch nog in de 41Min finishen. 
Ook werd er gelopen op de 1,5Km en 5 Km door de Ava'70 sporters, 

1e-Herfstloop-Wehl2012

Lees meer voor de Uitslagen!

AVA`70 TRAKTEERT DE GEMEENTERAAD VAN AALTENEn toen was er taart…..Het is alweer enige tijd geleden, dat de succesvolle Kramp Run is gehouden. De organisatie, waarvan ook verschillende AVA`70-leden deel uitmaken, kijkt terug op een geslaagde dag en na een goede evaluatie, wordt al volvertrouwen uitgekeken naar de tweede editie op zaterdag 8 september 2012. 

Een belangrijk speerpunt van de Kramp Run, was het ondersteunen van een goed doel, waarbij is gekozen voor de stichting Kanjers voor Kanjers.

De organisatie is er bijzonder trots op, dat de eerste editie van de Kramp Run het prachtige bedrag van 5000 euro heeft opgebracht en dit bedrag komt Kanjers voor Kanjers ten goede. Het bestuur van deze stichting heeft laten weten, ontzettend blij te zijn met deze gift en men heeft gekozen om de jongeren van de woongroep “Lindeboomweg” in Harreveld van mountainbikes, eenwielers en fietshelmen te voorzien. De overhandiging heeft inmiddels plaatsgevonden en de jongeren waren bijzonder blij met de nieuwe aanwinsten. 

Omdat er een groot deelnemersveld mocht worden begroet tijdens de eerste editie van de Kramp Run en ook de diverse sponsors een flinke financiële bijdrage leverden, bleek er nog geld over te zijn. In overleg met hoofdsponsor Kramp is toen overeen gekomen, om een Varsseveldse instantie te steunen. Er is besloten om 1000 euro te schenken aan het verzorgingstehuis “De Es”, waar binnenkort gestart wordt met een project, waarbij het bewegen voor ouderen centraal staat. Als hardloopevenement spreekt ons dit natuurlijk van harte aan en we ondersteunen deze activiteit van harte. 

De organisatie hoopt ook volgend jaar wederom een mooi hardloopevenement te organiseren en daarmee maatschappelijke doelen financieel te kunnen ondersteunen!

 

Organisatie Kramp Run 

Er stonden het laatste weekend van oktober diverse wedstrijden op de kalender en diverse clubgenoten trokken er op uit om hieraan deel te nemen.

Op zaterdag vond de Holterbergloop plaats onder uitstekende weersomstandigheden. De start was in Holten en het gevarieerde parcours voerde de deelnemers door het prachtige natuurgebied in de richting van Nijverdal. Onder de deelnemers aan de wedstrijd over 5 mijl ook 2 AVA-mannen, te weten Arjan Weijenborg en veteraan Gerrit te Lindert. Lichtenvoordenaar Weijenborg, die studeert en traint in Enschede, liep een prima wedstrijd en klokte 29,06 minuten. Gerrit te Lindert heeft de smaak van het wedstrijdlopen weer helemaal te pakken en kan met een tijd van 34,26 minuten op het pittige parcours zeker tevreden zijn. 

Maar liefst 10 geelhemden vertrokken op zondag naar Doetinchem voor de herfstklassieker, georganiseerd door ARGO. Het hoofdprogramma is de halve marathon, waar 6 clubgenoten aan de start verschenen. Heidi Jentink was de enige AVA-dame en verkeert al enige tijd in prima vorm. In Doetinchem bleek dit ook, want ondanks een zwaar slotgedeelte van de wedstrijd, finishte ze als eerste in haarleeftijdsklasse. Een uitstekend resultaat dus, van Heidi, die tijdens de wedstrijd morele ondersteuning kreeg van Wim Brinkman. Deze loper van de lange adem stond twee weken na de marathon van Amsterdam alweer aan de start van de 21 kilometerloop en dat is al een prestatie op zich.

Het bijprogramma kende een 7,5 kilometerwedstrijd en daar stond een kwartet AVA-lopers aan de start en ze bereikten ook allen tevreden, moe, maar voldaan de finish.

Uitslagen  AVA-leden:

7,5 kilometer:

Gerben Deunk        : 31,34 minuten
Dirk-Jan Robbe       : 37,23 minuten
Linda Prinsen         : 42,48 minuten
Dirkje Huitink          : 43,31 minuten
 

21,1 kilometer:

Jan Wevers           : 1 uur, 27,00 minuten
Henk Mengers       : 1 uur, 35,42 minuten
Wim Brinkman       : 1 uur, 39,26 minuten
Roel Somsen         : 1 uur, 40,08 minuten
Henrie Drenthel      : 1 uur, 42,15 minuten 

Heidi Jentink          : 1 uur, 39,04 minutenVanmorgen heeft Gerhard Witt afscheid genomen als pupillen trainer van AVA70.
Maar liefst 16 jaar heeft hij de jongste atleetjes de basis technieken van de diverse atletiek onderdelen geleerd.
Dit deed hij op geheel eigen wijze, waarbij de kinderen tijdens het trainen ook nog spelenderwijs de nodige Duitse woorden leerden.
Gerhard vond, dat  gezien zijn leeftijd, de tijd gekomen was om er een punt achter te zetten. Erg jammer, wat ons betreft had hij nog best een aantal jaartjes door kunnen gaan, maar uiteraard hebben wij begrip voor zijn besluit.
Vanmorgen heeft hij voor de laatste keer training gegeven. De andere pupillen trainers hadden voor deze gelegenheid het veld opgepimpt met  de AVA vlag, de Nederlandse vlag en de Duitse vlag. Na een half uurtje werd de training onderbroken om officieel afscheid te nemen van Gerhard  als trainer.
Sien bedankte Gerhard voor zijn jarenlange inzet en wenste hem nog veel plezier bij AVA als sportief wandelaar. Namens het bestuur werd hem en zijn vrouw Hennie een bloemetje aangeboden en van de kinderen en trainers kreeg hij een boek met foto's en tekeningen die door de kinderen gemaakt waren. Gerhard had een presentje voor alle kinderen waaraan een eigenhandig geschreven kaartje met een sportieve groet. Gerhard wenste alle kinderen nog heel veel plezier bij AVA.
Wij wensen Gerhard en zijn vrouw nog een heel goede tijd in goede gezondheid.
En Gerhard als je de AVA kids mist dan kom je gewoon zaterdagmorgen nog maar weer eens naar het AVA-veld

Meer foto's

AVA-JEUGD AKTIEF TIJDENS G.O.K. IN DRONTEN

(door Mark te Brake)

Afgelopen zaterdag was de eerste cross van de reeks van Gelders-Overijsselse Kampioenschappen in Dronten. Diverse jeugdleden van AVA`70 namen aan de wedstrijd deel, die werd afgewerkt onder prachtige weersomstandigheden.


Mark Te Brake wint met overmacht in Dronten

Waar de meeste atleten nog genieten van hun rust na een druk baanseizoen, stond een delegatie jeugdleden van Ava’70 afgelopen zaterdag alweer aan de start voor de eerste crosswedstrijd van het seizoen. In Dronten (Flevoland), was de aftrap van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie.

WEEKENDACTIVITEITEN AVA-ATLETEN“LANG, LANGER, LANGST!”De Kramp Run is al weer enkele maanden achter de rug en tijdens de diverse evaluatiegesprekken is duidelijk naar voren gekomen, dat alle betrokken partijen met veel plezier terug kijken op het evenement. Veel deelnemers en deelneemsters hebben de organisatie laten weten, dat men enorm heeft genoten van de loop door het centrum van Varsseveld. Ook de bedrijvenrun was een prachtig gebeuren, waarbij de inleg van de 30 teams voor de volle 100% aan de stichting Kanjers voor Kanjers zou worden uitgekeerd. Het bedrag heeft intussen een uitstekende bestemming gekregen en in het onderstaande persbericht is te lezen, hoe de overhandiging plaatsvond.
AVA`70 heeft een zeer belangrijke rol gespeeld tijdens de eerste editie van de Kramp Run. Samen met de Doetinchemse atletiekvereniging ARGO en de Stichting Gert-Jan Wassink werd het evenement georganiseerd en op de wedstrijddag zelf waren vele clubgenoten actief als vrijwilliger of deelnemer.
De stichting Kanjers voor Kanjers en de Lindeboom willen AVA`70 bedanken voor hun geweldige inzet voor, tijdens en na het evenement!!
 
Op 8 september 2012 vindt de tweede editie van de Kramp Run plaats en naast AVA`70, ARGO en de stichting Gert-Jan Wassink zal ook Kanjers voor Kanjers weer van de partij zijn. Samen zal er worden gezocht naar een goed doel waar
de sponsoropbrengst naar toe zal gaan!!!    
Website Kanjers voor Kanjers V
anmorgen zijn in alle vroegte een grote groep Ava70 atleten vertrokken naar Wehl voor de 3e en laatste loop uit de reeks Wim Lebbink Herfstlopen.
De uitslagen en het verslag volgen spoedig.
We kunnen al wel melden dat er dit jaar veel prijzen door Ava70 zijn gewonnen.


                                 Uitslagen Totaal 2011     
Uitslag dag 3                     Uitslagen Totaal 2011


 
Na een eerste week met tempotrainingen na zijn operatie was hij benieuwd hoe deze wedstrijd zou gaan. Vijf weken geleden ging de Klever Berglauf erg goed, maar twee weken geleden viel de Teufellauf in Heiden hem tegen.
 
De weersvoorspellingen waren slecht, met veel regen en wind. Gelukkig viel dat allemaal reuze mee, de regen viel heel lichtjes en pas na de wedstrijd heel hard, wel jammer voor de jubileum activiteiten na afloop van deze 25ste 4Mijl van Groningen. De wind blies lichtjes in de rug.
Van te voren had Gerrit bedacht dat een tempo van 4min de kilometer voor deze wedstrijd mooi zou zijn. Zeker omdat er ruim 19.000 lopers aan de start staan is het altijd dringen aan het begin en omdat je per 1000 man vertrekt moet je ook veel mensen inhalen die voor je gestart zijn.
Nadat de allereerste startgroep met wedstrijdlopers, met oa Kenise Bekele, Jesper van der Wielen en Gert-Jan Wassink door Louis van Gaal is weggeschoten, is het de beurt aan de grote masse businesslopers. Gerrit startte met Kramp Nederland in het zevende startvak .
Als hij en het Team Kramp langzaam per startvak opschuiven naar de startstreep begint het licht te regenen en droog wordt het niet meer deze zondag.
Gerrit probeerde rustig te starten en liet bewust de eersten in mijn startvak voor zich lopen, desondanks loopt hij toch bij de eerste 15.
Na 1km komt hij door in 3:42min, Gerrit dacht dat dit te snel ging, maar zijn benen voelden erg goed aan en kon zelf het tempo de volgende kilometers volhouden, Gerrit werd nog gehinderd door atleten die eerder waren gestart. Door uiterst links te blijven lopen gaat het inhalen goed zelfs als hij bijna aan het einde de spoorwegovergang moeten "beklimmen" . De laatste 500m zijn smal en vol met lopers maar ook hier hoeft hij al laverend niet in te houden en komt Gerrit redelijk fris over de finish in 24:15min, 63ste van de bijna 5000 bedrijvenlopers en 218de van de 18.725 hardlopers die over de finish op de Vismarkt zijn gekomen.
Dit is nog geen 1,5min langzamer dan vorig jaar en de tweede, moeilijkere, helft ging  zelfs 3 seconden sneller dan de eerste.
 
Met zijn collega's van Kramp heeft hij daarna gezellig in het Centrum van Groningen nagepraat onder het genot van een hapje en drankje in een Eetcafé   Later op de avond ging Gerrit weer tevreden en voldaan richting de mooie Achterhoek .

Uitslagen en Website


      Door Benno Stevering

Fred Keurntjes pakt winst in tweede editie Wim Lebbink herfstloopcompetitie

WEHL – De tweede editie in de Wim Lebbink herfstloopcompetitie werd een prooi voor Fred Keurntjes uit Zevenaar. Hij won de tien kilometer in 35.16 minuten. Brabander Rob Kerkhof uit Mill werd tweede in 37.01 minuten. Sylvie Klein Goldewijk uit Zieuwent won bij de vrouwen in 40.25 minuten.
Fred Keurntjes heerste vanaf de start tot de finish in Wehl op de tien kilometer. Winnaar Fred Keurntjes uit Zevenaar: ‘’Ik ben nu twintig tellen sneller dan vorige week. Toen was de tegenstand groter. Heb het nu alleen mogen doen, niemand ging mee en heb me verder aardig los kunnen lopen van de rest van het veld. Ik zal het klassement gaan lopen hier. Mijn doel is om toe te werken naar een 34 minuten. Je moet wat te streven hebben! In het bos was het goed te lopen en het weer was goed. Ik hou niet van warmte…misschien dat ik start in de halve van Doetinchem. De NK Cross Tilburg warandacross is nog optie einde van het jaar.’’  Marc Vink uit Ulft noteerde een tijd van 39.32 minuten en was de beste senior. Zestigplusser Willy Gunsing won in zijn categorie in 42.03 minuten. Net als vorige week in de Kanonsloop liep de veterane Sylvie Klein Goldewijk uit Zieuwent ook in Wehl naar een snelle tijd op tien kilometer in 40.25 minuten. Zij ondervond geen directe tegenstand. Als tweede was het Ingrid van Zolingen uit Aalten die finishte in 46.53 minuten. Luuk Nieuwenhuis, zoon van voorzitter Fons Nieuwenhuis, liep zijn eerste tien kilometer in 50.57 minuten. Op de vijf kilometer liep Jeroen Reintjes weer rap. Dit keer finishte hij in een winnende tijd van 15.52 minuten. ‘’Net als vorige week ging het hard. Vanaf start wist ik de koppositie vast te houden. Alleen lopen is zwaarder dan met meerdere voorin het veld. Over twee weken start ik met een trainingsgroep. Heb er zin in!’’ Had achteraf wat sneller gehoopt, maar dat moet dan volgende week maar! Timon den Houting van Argo, vorige week nog vijfde op de tien kilometer, werd nu tweede op de halve afstand in 17.05 minuten. Robin Seegers uit Doetinchem liep goed na een periode van afwezigheid en pakte de derde plek in 17.35 minuten. Frank Roos werd beste veertiger in 18.11 minuten. Hein Moorman uit Doetinchem finishte bij de vijftigplussers nipt voor Hans Metzemaekers van Argo die 18.38 minuten klokte. Bij de vrouwen liep marathonloopster Katja Demkes uit Aalten superieur naar een winnende tijd van 20.29 minuten. Als tweede finishte Ilona Hermsen uit Lengel in 22.33 minuten die samen met haar pa Guus Schmitz over de streep kwam. Guus werd derde in de zestigplus klasse achter Ben Tabor en winnaar Gerard Tenback uit Zevenaar.  Op de jeugd afstand over 1500 meter heerste Lars van Bergen uit Doetinchem van Argo en won in 5.34 minuten, gevolgd door Jur Zweers uit Wehl die 11 tellen later over de meet kwam. Mayke Nusselder van Argo won bij de meisjes in een goede tijd van 5.40 minuten. In totaal kwamen er 188 deelnemers aan de start.

WEEKENDACTIVITEITEN AVA`70  + UITSLAGEN

“DE WEEK VAN DE OMSCHAKELING!”


Zaterdag 8 oktober werd de jaarlijkse Run Bike Run bij de Slingerplas in Bredevoort gehouden.
Jong en oud stonden bij deze sportieve clubwedstrijd aan de start. Om een indruk te krijgen van deze gezellige middag, zie onderstaand fotoalbum.

 
Door Benno Stevering

Eddy Lamers wint in eigen woonplaats jubileum Kanonsloop

Door Benno Stevering

GROENLO – Triatleet Eddy Lamers was zondagmiddag bijzonder blij na de zege in de vijftien kilometer lange Kaak Kanonsloop. De 25e editie werd door het veelzijdige lid van de organiserende vereniging afgelegd in een tijd van 54.35 minuten.

Wat 25 jaar geleden begon als een recreatief wedstrijdje, is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde loop in de Achterhoek. Vele lopers hebben deze loop in hun jaarlijkse agenda staan.  De organisatie van de Kanonsloop wil van de opbrengst van de sponsorloop per deelnemer 1 euro afdragen aan één een goed doelen t.w. Stichting Kanjers voor Kanjers. De lopersvereniging Groenlo mocht in totaal 273 deelnemers welkom heten aan de jubileumaflevering, een stijging ten opzichte van vorig jaar. Eddy Lamers was bijzonder content met zijn zege in Groenlo. De kwantiteit op de vijftien kilometer viel tegen. De strijd voorin was er echter niet minder om. ’’Dit is een thuiswedstrijd voor mij in mijn woonplaats, dan is het fraai om te mogen winnen. Mijn trainingsmaat Tonnie Klein Gebbink had al meerdere Kanonslopen op naam gezet. Vorig jaar verloor ik de eindspurt. Nu was het mijn beurt en nam in de derde ronde afstand. Toch ligt mijn focus op de triatlon. Afgelopen seizoen heb ik weer een aantal triatlons op naam kunnen schrijven. Ik had me gericht op de hele triatlon. Maar blessureleed hinderde me om deel te nemen. Op dit moment verkeer ik in een sterke vorm. Door het lopen van kwarttriatlons heb ik er een goed seizoen van kunnen maken. Nu is het tijd om mijn rustperiode te pakken.’’ Tonny KleinGebbink uit Groenlo gaf aan dat Lamers een terechte winnaar was. ‘’Dit keer was hij echt de sterkste. Ik kon geen tegengas meer geven. Wel was ik sneller dan vorig jaar.’’ Freddy Dekker uit Lichtenvoorde die lange tijd op de vierde plek liep, finishte als derde. In de laatste kilometer achterhaalde hij nog de lange atleet Tom Baak uit Winterswijk. Na een periode van 2,5 jaar verscheen  de 52-jarige Sylvie Klein Goldewijk uit Zieuwent weer ten tonele. ‘’Dit is een mooie overwinning. In Beek liep ik mijn laatste wedstrijd, daarna was bij mij de energie er even af. Toch ging me de interval en duurtraining in het bos de afgelopen tijd goed af. Ik heb er weer zin in. Ik zal dan ook wat meer wedstrijden oppakken!’’ Marathonloper Walle Assmann uit het Duitse Stuttgart richt zich op de marathon van New York. Op de tien kilometer tijdens de Kanonsloop liep hij zich naar een goede tijd van 37.12 minuten. Daarbij liet hij Ronnie Leusink uit Beltrum die tweede werd in 38.13 minuten, ruim achter zich. Onlangs werd Assmann met veel connecties in Lichtenvoorde, nog lid van de lopersvereniging Lichtenvoorde. Frank Roos uit Aalten pakte de derde stek. Bij de dames was het erepodium voor Nicole Hoffman uit Groenlo. Bewust koos zij vanwege de warmte voor de tien kilometer. Met een tijd van 42.30 minuten won Hoffman de wedstrijd. Voorgaande jaren pakte zij eremetaal op de langste afstand. Dit keer was het Sandra Wassink uit Winterswijk die haar het dichtst naderde, gevolgd door Heidi Jentink uit Lichtenvoorde. Erik Sanders uit Dieren won de vijf kilometer bij de mannen met een snelle tijd van 15.48 minuten. ’’De eerste twee kilometer kreeg ik nog gezelschap van Lars Duistermaat uit Winterswijk. Daarna kon ik ondanks de flinke warmte strak doortrekken richting finish. We draaiden zo’n 3.08 minuten per kilometer. Het ging erg lekker. Ik heb ongeveer negen maanden hinder van rugproblemen gehad waardoor ik geen wedstrijden kon lopen. Dankzij de nodige oefeningen werd mijn blokkade opgeheven en kan ik weer lekker trainen. Nu is het kijken hoe belastbaar ik ben. Ik heb zo een aantal wedstrijden in de planning, waaronder Molenhoek, de zevenheuvelenloop en de Montferlandrun. Wellicht dat ik straks ook nog ga hazen in de marathon.’’ Duistermaat hield met 16.14 minuten het verschil op Sanders beperkt. Gerben Schreurs van Av Archeus eindigde als derde achter Duistermaat in 16.57 minuten.Lisa te Molder uit Zieuwent liep na een korte blessure een tijd van 19.19 minuten en won de strijd bij de vrouwen. Met haar eindtijd was ze overigens wat minder tevreden. Toch liet Te Molder zien dat ze er weer staat. Katja Demkes uit Lievelde werd nipt twee weken na haar marathon verdienstelijk tweede in 20.42 minuten. Het jeugdige talent David Spiro zette over 2,5 kilometer een tijd van 9.58 minuten op de klokken.

Uitslagen 25e Kanonsloop Groenlo, 2 oktober 2011: 10 kilometer Mannen: 1. Eddy Lamers (Groenlo) 54.35 minuten, 2. Tonny Klein-Gebbink (Groenlo) 55.47, 3. Freddy Dekker (Lichtenvoorde) 56.52. 15 kilometer Vrouwen: 1. Sylvie Klein-Goldewijk (Zieuwent) 1.03.06 uur, 2. Anke Arts (Warnsveld) 1.11.37, 3. Lisa ten Hoopen (Eibergen) 1.13.27. 10 kilometer Mannen: 1. Walle Assmann (Stuttgart-Dld) 37.12 minuten, 2. Ronnie Leusink (Beltrum) 38.13, 3. Frank Roos (Aalten) 38.27. 10 kilometer Vrouwen: 1. Nicole Hoffman (Groenlo) 42.30 minuten, 2. Sandra Wassink (Winterswijk) 42.51, 3. Heidie Jentink (Lichtenvoorde) 44.09. 5 kilometer Mannen: 1. Erik Sanders (Dieren) 15.48 minuten, 2. Lars Duistermaat (Winterswijk) 16.14, 3. Gerben Schreurs (Enschede) 16.57. 5 kilometer Vrouwen: 1. Lisa te Molder (Zieuwent) 19.19 minuten, 2. Katja Demkes (Lievelde) 20.42, 3. Wilma Luggenhorst (Eibergen) 21.34. 2,5 kilometer Jeugd Jongens: 1. David Spiro (Winterswijk) 9.58 minuten, 2. Jules Stokkers (Groenlo) 10.54, 3. Tjibbe Paardenkoper (Groenlo) 11.07. 2,5 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Linde Lammers (Winterswijk) 11.09 minuten, 2. Manon Wolters (Lichtenvoorde) 14.36, 3. Femke Reinders (Groenlo) 15.04. 

 
Door Benno Stevering

Tijs Groen komt zeer dicht bij parcoursrecord in herfstloop Wehl


WEHL – De eerste aflevering van een serie van drie lopen in het kader van de Wim Lebbink Herfstloopcompetitie leverde op de tien kilometer een zeer snelle tijd  op voor Tijs Groen uit Zevenaar. Hij legde de afstand zondagochtend af in een tijd van 31.56 minuten. Het parcoursrecord stond echter op 31.52 op naam van Dennis Weijers, gelopen in 2006. Dat bleef net in tact.

Groen over zijn race: ‘’Het was vet zwaar in het bos ondanks dat ik relatief rustig wegging. Deze snelheid te kunnen lopen is puur afhankelijk van je physieke status die vandaag bij mij top was!. Goede prestaties zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het aanvangstempo en de weersomstandigheden. In Pannerden loop je bijvoorbeeld makkelijker een snelle tijd dan hier met het bos hierbij. Halverwege liep ik 16.06 minuten. De tweede ronde liep ik 15 tellen harder. Dennis Weijers had 31.52 minuten staan. Ik had niet  de intentie eronder te duiken, maar kwam er gelukkig wel heel dichtbij.  Uiteraard ben ik erg blij met dit resultaat.  Ik ben er ondertussen op ingesteld om te racen voor wat ik waard ben ongeacht wat de klok zegt. Dit seizoen evenaarde ik in augustus mijn pr met 3.48.64 minuten in het Belgische Leuven. Naast het hardlopen blijf ik ook veel gitaar spelen wat net zo leuk is. Ik richt me op de halve marathon van Doetinchem en de korte cross tussendoor. Verder zijn er in december nog wat  serieuze wedstrijden. Tot die tijd is het veel kilometers maken en lekker zweten.’’  Wouter Gijsberts uit Gaanderen is weer een aantal weken na afwezigheid aan het trainen geslagen. En niet zonder resultaat. Hij liep naar een uitstekende tweede klassering in 34.01 minuten. Edwin Wissema uit Didam die lange tijd tobde met een blessure werd derde in 34.15 minuten. Fred Keurntjes uit Zevenaar werd eerste veteraan bij de vijftig plussers in 35.31 minuten. Hiermee eindigde hij voor veertig plusser Marco Rutgers uit Doetinchem die 36.41 minuten noteerde. Rutgers verwees de vijftienjarige Timon den Houting uit Doetinchem naar de zesde plek.  Els Moorman uit Doetinchem was content met haar eerste plek. Moorman noteerde 44.41 minuten.  Over twee weken start ze in haar derde marathon. Door gebruik te maken van een hartslagmeter zal haar prestatie in dienst staan van haar lichaam en niet gericht op een verbetering van haar record. Ingrid van Zolingen uit Aalten liep tegen de drukkende warmte in. Haar straffe tempo zorgde voor een tweede plek bij de vrouwen in 47.36 minuten.  Michael van der Kroon uit Pannerden lag samen met Dirk-Jan Demkes uit Duiven op de vijf kilometer de eerste kilometer aan kop. Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk trok vervolgens samen met Van der Kroon door. Michael over zijn strijd: ‘’Met nog vierhonderd meter te gaan voor de finish was het Jeroen Reintjes die met dezelfde snelheid doortrok. Ik was een beetje boos op mezelf dat ik het gat niet kon dichten. Tijdens de laatste zondag ben ik weer van de partij. Ik richt me verder op de clubkampioenschappen 400 meter, de 7,5 tijdens de halve van Doeti nchem en de Papendalcross voordat de Dijkencross in Pannerden weer start.’’ Winnaar Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk, was in supervorm ondanks een geringe training. ‘’In het bos probeerde ik het tempo hoog te houden. Michael is een echte 1500 meter loper en ik weet dat hij in de slotfase dikwijls wat over heeft. Ik voelde me fris en wilde daarom snel het onderste uit de kan halen. Ik ga wel voor de competitie hier in Wehl. Mijn werk en de maatschappelijke carriere hebben momenteel prio. De trainingseenheden zijn momenteel wat minder dan normaal. Vermeldenswaardig is dat ik op 23 oktober start met een beginnersloopgroep bij het Peeske.’’  Dirk-Jan Demkes van de Liemers moest genoegen nemen met een derde klassering in 16.19 minuten. Frank Reintjes van de Liemers noteerde 16.27 minuten als beste veertiger.  Gerard Tenback uit Zevenaar was met trots de snelste zestiger in 19 minuten. Veteraan Hein Moorman uit Doetinchem was de beste vijftiger met 18.23 minuten.  Saskia Weinans uit Gendringen was absoluut de snelste vrouw met een tijd van 18.50 minuten. Zij liet duidelijk haar hakken zien en de concurrentie ver achter zich. Eline de Jong van De Liemers noteerde 20.15 minuten en werd tweede.  Bregje Sloot van de Liemers was met 20.21 minuten de derde dame. De eerste aflevering in het kader van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie trok in totaal 141 deelnemers. Pac-tu-Wehl kijkt vol enthousiasme uit naar de komende drie zondagen.


Zaterdag waren veel geelhemden actief tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen op de Hamelandbaan. Zondag trok een flink peloton AVA-leden de provincie in, om uit te komen in verschillende wedstrijden. Sommigen maakten er zelfs “een dubbel” van en kwamen beide dagen in actie.
 

Voor dag en dauw vertrokken maar liefst 10 clubgenoten naar Wehl, om deel te nemen aan de traditionele Herfstloop. Zondag vond de eerste van in totaal 3 wedstrijden plaats in het prachtige buitengebied aan de rand van Wehl. Om 09.45 gingen de deelnemers van start voor de 5 kilometer

 
 
AVA`70 PRESENTEERT:

DE BOEKELDER CROSSCOMPETITIE
Foto: Paul Waalders

Onder toeziend oog van vele "getuigen" wordt het contract getekend.
 

 
Het is al vele jaren een vertrouwde loop in Aalten.
Op 4 zaterdagen in november organiseert AVA`70 een crossloop, waaraan wordt deelgenomen uit lopers en loopsters uit Aalten,maar ook door atleten uit de regio en Duitsland. Aanvankelijk vonden de wedstrijden plaats in het Loohuisbos, maar sinds enkele jaren is de start en finish verhuisd naar de nabijgelegen Ringkamp. Ook dit jaar zal het evenement wederom plaats vinden op deze locatie en toch is er wat gewijzigd.
De novembercross heet m.i.v. dit jaar:

DE BOEKELDER CROSSCOMPETITIE

Ava`70 heeft met de firma Boekelder, een bedrijf dat gespecialiseerd is in betonboren, een sponsorovereenkomst gesloten voor een periode van 4 jaar. Afgelopen zaterdag vond voor aanvang van de clubkampioenschappen de ondertekening plaats van het contract. Boekelder Betonboren is naast wedstrijdsponsor van de novembercross, tevens kledingsponsor van de jeugd en ook sponsor van de Gerard Tebroke Memorialloop.
Uiteraard is het bestuur van AVA`70 bijzonder verheugd met de sponsorovereenkomst met Boekelder. 
De eerste zaterdag in oktober!
Op de Hamelandbaan, de thuishaven van AVA`70 is het rond half 11 al een drukke bedoening. Overal lopen trainers en ouders met materialen te sjouwen, terwijl de kinderen van alle kanten aan komen fietsen.
De jaarlijkse clubkampioenschappen staan op het programma en de onderlinge competitie mag zich altijd verheugen in een grote belangstelling. Een gast die altijd welkom is, laat ook deze dag niet verstek gaan en zorgt deze dag voor geweldige omstandigheden: de zon.
Rond de klok van elven werd een begin gemaakt met de wedstrijd voor de pupillen en junioren. Elke deelnemer en deelneemster komt uit in 4 onderdelen, die zijn opgesplitst in twee loopnummers en 2 technische nummers, zoals verspringen, balwerpen of hoogspringen. Onder het toeziend oog van diverse ouders, werken de kinderen zich in het zweet en doen hun uiterste best om zo goed mogelijk te presteren. AVA`70 beschikt over de nodige jeugdige talenten en bleek ook zeker tijdens de clubkampioenschappen weer eens. Er werden uitstekende prestaties geleverd en het mooie is, dat de kinderen elkaar dit ook gunnen. Zo is er dan ook sprake van een sportieve en gezellige sfeer tijdens de wedstrijden.
 
Terwijl de wedstrijd bij de jeugd nog in volle gang was, begonnen om 13.00 uur ook de senioren met het afwerken van hun programma. Ook zij moesten, naast de loopnummers hun kunnen tonen op een tweetal technische nummers. De Heren moesten hierbij kogelstoten en speerwerpen, terwijl de Dames naast het kogelstoten ook moesten verspringen. De strijd was hevig en de zon deed zijn uiterste best het iedereen naar de zin te maken.
 
Natuurlijk zijn er geen kampioenschappen zonder winnaars en winnaressen, al gold zaterdag de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Nadat de jury de prestaties had beoordeeld en de punten waren geteld, was het tijd voor de huldiging. De AVA`70-clubkampioenen op een rijtje:

Mini`s:                    jongens: Bram Berkelder
                              meisjes : Noa Luimes
Pupillen C:             jongens: Lenn Postumus
                              meisjes: Janneke Gelderblom
Pupillen B:             jongens: Diederik Lensink
                              meisjes: Esther Boekelder
Pupillen A:             jongens: Jur Ebbers
                              meisjes: Linde Klein Nibbelink
 
Junioren MD:  Romy van Rijs                   
Junioren JD :  Ruben Boekelder
Junioren A   :  Roel Schreurs
Junioren B   :  Mark te Brake
Junioren C   :  Gertjan Bentert
 
Senioren Dames: Katja Demkes
Senioren Heren :  Björn Demkes
 
Daarnaast was er voor alle deelnemers en deelneemsters een mooie medaille als herinnering aan de clubkampioenschappen 2011, die de boeken in zal gaan als een sportieve strijd met schitterende prestaties onder geweldige weersomstandigheden! 

Klik op onderstaande foto's om een indruk te krijgen van deze sportieve en gezellige dag
         
            Foto's Marco van Rijs             Foto's geertwevers.blogspot.com            Uitslagen

Fraaie derde plaats Arjan Weijenborg in Limburg

Hoewel de naam ‘Molenhoeks Makkie’ anders doet vermoeden, is het een erg zware wedstrijd in de Molenhoekse bossen. De wedstrijd wordt gezien als de ultieme test voor de zevenheuvelenloop, die volgende maand in Nijmegen gaat plaatsvinden. De tien kilometer lopers moeten in het Limburgse dorpje zelfs meer hoogtemeters verwerken dan in Nijmegen.

Arjan Weijenborg vertrok vanaf de eerste start rij op de vijf kilometer. In het verloop van de wedstrijd kon Ava’70 atleet Weijenborg zijn goede klassering vasthouden. Hij vocht rond plaats zes om de overwinning bij de junioren. Hiervoor kwam de 18-jarige Weijenborg net iets te kort. Maar met een tijd van 18:19 minuten op dit loodzware parcours kon hij toch tevreden zijn. Na afloop van zijn wedstrijd mocht Weijenborg zich melden op het podium. Hier nam hij de tweede plaats bij de junioren in ontvangst. De prijs werd uitgereikt door Miranda Boomstra. De veelvoudig nationaal kampioene op de steeplechase won afgelopen week de marathon van Amsterdam in een prachtig persoonlijk record.

Gerrit Dijkslag liep in Molenhoek de tien kilometer. Dijkslag zag de wedstrijd als voorbereidingswedstrijd, maar had er toch iets meer van verwacht. Door de modder en boomwortels kon Dijkslag geen moment in zijn ritme komen. In het tweede deel van de wedstrijd moest Dijkslag ook zijn concurrent bij de mannen 40 laten gaan, waardoor er niet meer inzat dan een vierde plaats. In totaal werd Dijkslag in een mooie en goed georganiseerde wedstrijd achttiende onder de ruim achthonderd atleten. Zijn eindtijd op de tien kilometer was 39:27 minuten.

Hoewel de meeste atleten net hun baanseizoen hebben afgesloten, stond in Dronten alweer de eerste crosswedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd in Dronten maakt deel uit van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijd. De vierde wedstrijd van de competitie wordt georganiseerd door Ava’70. Deze wedstrijd is tevens het Oost Nederlandse kampioenschap.
Maarliefst 13 atleten van Ava’70 vertrokken richting de polder voor de opening van het cross seizoen. De avond voor de wedstrijd had het licht geregend, hierdoor was het parcours op bepaalde plaatsen behoorlijk glad. De A/B junioren mochten het spits afbijten. Arjan Weijenborg mist nog wat wedstrijdritme, maar de vorm lijkt er aan te komen. Weijenborg werd in Dronten met een tijd van 15:31 minuten vijfde bij de junioren A. Daan Houwers en Maarten Heersink vochten een mooi duel uit. Houwers bleek in de laatste van drie ronden over de meeste inhoud te beschikken. Houwers (18:18 min) werd achtste. Heersink volbracht zijn vier kilometer in een tijd van 19:21 minuten en werd hiermee tiende. Bij de senioren kwamen Erwin Wamelink en Tom Wevers in actie op de korte cross. Wamelink werd in zijn eerste wedstrijd als senior zevende. Hij noteerde op de drieduizend meter een tijd van 12:27 minuten. Wevers liep een tijd van 13:20 minuten. Hij kwam als negende over de finish.

Junior C Bram Tolkamp werd in een sterk bezet veld knap zesde. Hij passeerde de finishlijn na 09:59 minuten. Tim te Brake is ene jaar jonger dan Tolkamp. Hij deed 10:56 minuten over zijn vijfentwintig honderd meter. Dit leverde hem een dertiende plaats op. Bij de jongens D bleef de strijd tussen Teun Houwers en Bart Elburg spannend tot op de meet. Houwers (09:42 min) en Elburg (09:43 min) werden respectievelijk dertiende en veertiende op de twee kilometer. Ruben Boekelder is pupil af. Hij maakte zijn debuut als junior. Dit deed Boekelder heel goed. Hij passeerde als vierde de finish. De tijd die Boekelder op de tweeduizend meter op de klokken bracht was 08:34 minuten. Voor Leonie Elburg stond er een duizend meter op het programma. Het jongere zusje van Bart Elburg werd in haar leeftijdscategorie dertiende met een tijd van 04:52 minuten. Jan Willem Kobus deed voor het eerst mee aan een wedstrijd van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie. De jeugdige Kobus wie erg gespannen was de wedstrijd kwam als achtste over de streep in een prima tijd van 04:22 minuten. Esther Boekelder was de jongste Ava’70 deelnemer. De regerend Nederlands kampioene cross bij de pupillen C werd in Dronten knap derde. Haar eindtijd op de duizend meter was 04:32 minutenfoto: Geert Kobus

Naar Dronten voor 1e wedstrijd Gelders/Overijsselse crosscompetitie.

Erwin Reijmer pakt wisselbeker Wim Lebbink herfstloopcompetitie PactuWehl

Door Benno Stevering
WEHL – Erwin Reijmer uit Doetinchem, lid van de Liemers ging met de wisselbeker naar huis in het kader van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie. Hij was het die de twee beste tijden noteerde over drie lopen. Op de tien kilometer moest hij tijdens de laatste wedstrijddag alleen Coen de Wit van Ciko’66 uit Arnhem voor zich duldden. Veteraan De Wit won de tien kilometer in een bijzonder spannend slotverloop met een snelle eindtijd van 32.56 minuten. Met 33 minuten werd Reijmer die bijna over de motorkap van een hinderende auto viel, tweede. Veteraan Frank Reintjes uit Zevenaar die zich ook lange tijd in de kopgroep had genesteld werd derde in 33.35 minuten. Ingrid van Zolingen uit Aalten, lid van AVA’70 wilde zich testen op de langere afstand en won de strijd bij de vrouwen in 46.23 minuten. Ze kwalificeerde de Wim Lebbinkloop als fraaie loop en hoopte dat straks bij de 3d2b- crossloop in Aalten ook een groot deelnemeraantal valt te verwachten. In het eindklassement over vijf kilometer pakte zij de derde plek. Liane Hartjes uit Wehl won het eindklassement over tien kilometer bij de vrouwen.
Voor Erwin Reijmer van de Liemers uit Doetinchem betekende de wisselbeker van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie een mooie trofee. ‘’Deze wilde ik opnieuw pakken. Het ging constant hard vanaf de start samen met Coen de Wit en Frank Reintjes. Halverwege kwamen we door in 16.30 minuten. Ik wilde zolang mogelijk in de kopgroep blijven. De tweede ronde ging sneller en erg goed. Omdat Coen de Wit zo sterk liep, moest ik volgen. Ik had wel graag willen winnen. Die auto had wat problemen met inparkeren, Ik moest inhouden, terwijl ik met een sprint bezig was, maar ik kon hem niet meer ontwijken. Uiteindelijk werd het een close-finish en ging de winst naar Coen. Wel zette ik voor de vierde keer het eindklassement op naam.’’ Doetinchemmer Coen de Wit, nu woonachtig in Arnhem, had een half jaar nodig gehad om terug te komen en hij liep geweldig. ‘’Met mijn winst in 32.56 ben ik erg blij. De CPC ging goed in 1.12 uur. Daarna liep ik een blessure op. Een half jaar heeft het geduurd voordat ik terug was. Blij was ik met mijn zege in de Hoge Veluweloop in 33.30 minuten waarbij duizend lopers deelnamen. Nu ben ik lichter dan ooit. Dat scheelt zoveel. Met een gewicht van 64kilo en een BMI van 20, presteer ik beter dan ooit. Maar het moet ook weer niet te licht worden.’’ Frank Reintjes van de Liemers uit Zevenaar gaf aan dat het tempo voor hem te hoog lag. Rond de zevende kilometer moest hij de koplopers laten gaan. Reintjes was echter wel uiterst tevreden over zijn eindtijd. Wehlenaar Geron Peters werd vierde en de eerste veteraan in het eindklassement. Willy Gunsing uit Zevenaar was met 40.18 minuten de snelste zestigplusser.
Wissema boekt progressie met Sublieme tijd op de vijf kilometer
Edwin Wissema uit Didam had vrij lang warm gelopen en ontdeed zich vrij kort voor de start van zijn trainingspak. Toch was het resultaat erg goed. Met een eindtijd van 15.56 minuten won de Liemers atleet de vijf kilometer. In de laatste driehonderd meter kon hij met een eindspurt zijn concurrent Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk van zich afhouden. Edwin was duidelijk blij en enthousiast met zijn zege en winst in het eindklassement: ‘’Hier ben ik heel tevreden mee. Ik heb mijn pr met drie tellen aangescherpt. Ik ging net zo kapot als vorige week, maar had nu ook steun van Lars die dichtbij me bleef lopen. Bepaalde bochten nam ik bewust wat eerder dan Lars. Hij was in deze competitie een fijne, sportieve tegenstander om tegen te lopen. Met het zicht op de finish kon hij echter niet meer. Om mijn pr aan te scherpen en het klassement op te eisen, moest ik volle bak sprinten. Maar het verschil was wederom klein. Mijn ritme was goed, en mijn benen voelden voor het eerst na Portugal perfect aan. De vooruitgang is vooral te wijden aan de schema’s van Titus. Eind oktober wacht ons een trainingsweekend in Schoorl samen met de atleten van de Liemers.’’ Lars Duistermaat gaf aan dat vandaag Edwin duidelijk sterker was. ‘’Het parcours lag er goed bij, maar het pad in het bos was slecht.Toen ik de kop wilde overnemen, kwam hij terug. Het was een mooie strijd. Ik wist mijn tempo vast te houden, maar in de sprint kon ik niet doortrekken. Ik zag de klok wegtikken.’’ Michael van der Kroon uit Pannerden, de winnaar van de eerste editie kon geen tegenstand bieden voorin en moest genoegen nemen met een derde tijd in 16.37minuten. Snelste veertigplusser werd uiteindelijk Rudi Spekschoor uit Marienvelde die de winst pakte in zijn categorie voor het eindklassement. Bij de veteranen II was het vijftiger Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg die het eindklassement op naam zette. De 76-jarige Guus Schmitz uit ’s-Heerenberg verraste een ieder met een tweede plek in het eindklassement achter zestiger jan Wolbrink uit Kilder. Monique Elfrink uit Zevenaar ging hard van start, liep redelijk constant, won weliswaar het eindklassement bij de vrouwen op de vijf kilometer, maar moest dit keer in Jojanneke Berendsen haar meerdere erkennen. De ’s-Heerenbergse, lid van Atletico’73 liep een zeer snelle, winnende tijd van 19.44 minuten. De Nederlands kampioene triatlon Elfrink zal binnenkort bij de zestien en zeventien jarigen haar titel proberen te verdedigen in Assen. Met een derde tijd werd Dortohe Vrieze uit Zelhem tweede in het eindklassement over vijf kilometer. Jeugdloper en veelzijdig talent, David Spiro uit Winterswijk, verraste een ieder met zijn zege in 10.15 minuten op de drieduizend meter. De deelnemers waren allen bijzonder tevreden over de organisatie van de pac-tu-Wehl Stichting. Fons Nieuwenhuis, voorzitter van de PactuWehl reikte na afloop de prijzen uit.

Hierbij onze belevenissen van de gisteren gelopen halve in Amsterdam:
Op zondag 17 oktober hebben Nicole Lensink en Gerrit Heersink deelgenomen aan de halve marathon van Amsterdam;

Dijkslag loopt erg goede wedstrijd in Groningen
Een groot deelnemersveld, prachtige weersomstandigheden en een mooi parcours. Dit waren alle ingrediënten voor de 24ste 4 Engelse mijl van Groningen.

Uitslagen 3e editie Wim Lebbink Herfstloopcompetitie, zondag 17 oktober 2010:

De baancompetitie van 2010 is geëindigd. Helaas hebben weinig deelnemers alle afstanden voltooid. Bij de dames is Chantal al met twee afstanden als eerste geplaatst. Bij de heren is Bjorn nipt voor Gerrit ge geëindigd. Bij de jongens is Erwin de sterkste. De 300 meter was dit jaar weer een echt atletiekgenot met fantastische tijden. Volgend jaar gaan we toch met enkele wedstrijden elkaars krachten meten. Moet gebeuren, want we willen weten wie de beste is.

Route Huiskermatedijk 2

Komende vanuit Varsseveld, N318. Doorrijden tot aan de stoplichten (is voorbij de AVA’70 baan) bij stoplicht RA richting Bocholt en Dinxperlo  Bij rotonde 3e afslag en volg borden  AVA’70.
Komende vanuit Lichtenvoorde, N313. Bij stoplichten rechtdoor en bij rotonde 3e afslag en volg borden  AVA’70.
Komende vanuit Winterswijk, N318. Bij stoplichten L.A. N313 richting Bocholt en Dinxperlo.  Bij rotonde 3e afslag en volg borden parkeren AVA’70.
Komende vanuit Dinxperlo, N819. Bij rotonde R.A. 1e afslag. Bij volgende rotonde 2e afslag en volg borden parkeren AVA’70.
Vanuit Bocholt, N313 bij rotonde 1ee afslag en volg borden parkeren AVA’70.
Voor Navigatie Huiskermatedijk 2, 7121 KL AALTEN    Prijsverdeling per categorie  
               
1e prijs  5Km € 20   10KM  € 25  15KM  € 30
2e prijs € 15  bij 10 deelnemers per categorie !!!
3e prijs € 10  bij 15 deelnemers per categorie !!!
               
5 km dames   D 50+   heren M 50+
1e prijs € 20   € 20   € 20   €20
2e prijs € 15   € 15   € 15   € 15
3e prijs € 10   € 10   € 10   € 10
               
10 km. dames   D 50+   heren M 50+
1e prijs € 25   € 25   € 25   € 25
2e prijs € 15   € 15   € 15   € 15
3e prijs € 10   € 10   € 10   € 10
               
15 km. dames   D 50+   heren M 50+
1e prijs € 30   € 30   € 30   € 30
2e prijs € 15   € 15   € 15   € 15
3e prijs € 10   € 10   € 10   € 10

AVA’70 ORGANISEERT

“3dNb-crosscompetitie”

6-13-20-27 november

Ook dit jaar wordt er weer gestart vanaf de locatie Huiskermatedijk nr. 2 waar tevens de finish is. Door verbouwing en opnieuw inzaaien van het grasveld in de Ringkamp is het parcours enigszins aangepast. De loop gaat over verharde wegen, zandpaden en bospaden en heeft een lengte van 5km. waarin enkele heuveltjes bedwongen moeten worden. De 1 en 2 km. worden gelopen door de Ringkamp en is met spikes te belopen! Om in het eindklassement te komen moet er aan drie van de vier lopen worden deelgenomen.
Iedereen die drie keer heeft meegelopen krijgt een mooie herinnering

Inschrijving is ter plekke vanaf 12.00 uur.
Inschrijfkosten:
1 en 2 km € 1,50-    Deelname bij vier keer: € 5,00- Vooruit te betalen!!
5-10-15 km € 4,00- Deelname bij vier keer: € 12,00- Vooruit te betalen!!

Progamma:
13.00 uur Start 1km. jeugd t/m 9 jaar.
13.10 uur Start 2km. jeugd t/m 15 jaar.

Bekers voor de eerst drie aankomende jongens en meisjes op de 1 en 2 km.
13.30 uur Start 5 km.
14.15 uur Start 10 en 15 km.

Voor prijzen 5-10-15 km zie prijzengeld
Voor inlichtingen, Gerrit te Lindert, tel. 0543-475646

route naar parcours

AAN ALLE SENIOREN VAN AVA’70

Door een sponsoraanbod van Bert van Asselt van GUV zijn wij in staat om onze seniorleden een aantrekkelijk aanbod te doen voor de aanschaf van een trainingspak.
Wij als bestuur zijn enorm blij met deze mogelijkheid.


klik hier voor de aanbieding.

Erwin Reijmer verlengt zegereeks en wint op eenzame hoogte in Wehl
Door Benno Stevering

WEHL – De tweede aflevering in het kader van de Wim Lebbink Herfstloopcompetitie werd zondagochtend net als vorige week een fraaie zege voor Erwin Reijmer uit Doetinchem. De van oorsprong Wehlse loper, lid van de Liemers won de tien kilometer met een grote voorsprong op zijn achtervolger Gerrit te Grotenhuis uit Aalten met een tijd van 33.23 minuten. Te Grotenhuis werd tweede in 35.22 minuten. Wehlenaar Geron Peters stelde de derde plek veilig met 36.02 minuten. Susan Zweers uit Doetinchem hield haar clubgenote Christine Schellevis van Atletico’73 op achterstand en won in 43 minuten. De vijf kilometer werd een prooi voor Edwin Wissema uit Didam met 16 minuten en drie seconden. Hij gaf zich volledig en won de eindspurt van Lars Duistermaat uit Winterswijk met twee tellen voorsprong. Met een weinig verval was het Monique Elfrink uit Zevenaar die won bij de vrouwen in 20.06 minuten. Veterane Els Moorman won de spurt van Dorothe Vrieze en werd tweede in 21.03 minuten.
Erwin Reijmer van de Liemers is met zijn zege zondagochtend nagenoeg zeker van de overwinning in het eindklassement. De Doetinchemmer die de afgelopen week lekker had doorgetraind won in 33.23 minuten. Vorige week was zijn winnende tijd 33.40 minuten. De tevreden klinkende Reijmer over zijn zege in Wehl: ‘’Het verliep perfect. Mijn ritme was erg goed. Niemand bleef bij. In de tweede ronde liep ik strak en sterk, kon goed doortrekken, waardoor ik het verval met amper twintig tellen kon beperken. Omdat ik minder hard startte, had ik de verwachting dat het sneller kon. Hopelijk zal Frank Reintjes en Edwin Wissema volgende week met mij starten op de tien om de eindtijd aan te scherpen. We zien wel wie er zondag komt. Iedere strijd is welkom.’’ Gerrit te Grotenhuis uit Aalten liep in een fijn ritme naar een tweede plaats. ‘’Aansluiting bij koploper Erwin Reijmer was niet meer te vinden. Nadat Reijmer afstand had genomen viel de achtervolgende groep uiteen. Ik was in staat verder door te trekken. In de Kanonsloop was ik tien seconden langzamer. De komende week wacht me een druk programma met de surivalkoppelrun in Neede, een 7,5 km in Doetinchem en de zevenheuvelenloop.’’ Wehlenaar veteraan Geron Peters werd net als vorige eerste in zijn categorie, gevolgd door plaatsgenoot Martin Gotink en derde overall. ‘’De progressie zie ik in het gegeven dat ik nu 2 tellen sneller ben. Het liep gewoon lekker. Er was volop samenwerking in onze groep. Mark Groeneweg uit Dieren zette aan in het bos.’’ Groeneweg, kilometervreter en deelnemer aan de Swiss Alpine Run kwam echter tekort in de laatste kilometers. Peters zag dat vijfitgplusser Stefan Blonk moeilijk zat. Dankzij een flinke eindsprint werd hij derde. Willy Gunsing werd vijftiende en eerste bij de zestig plussers in een rappe tijd van 40.48 minuten. De 72-jarige Guus Schmitz uit ’s-Heerenberg testte zich weer eens in Wehl. Hij liep een uitstekende tijd van 22.56 minuten. Susan Zweers won de tien kilometer bij de vrouwen in 43 minuten. Naar haar zeggen een herstelloop. ‘’Vanaf augustus was ik wat aan het klungelen. Mijn deelname aan de Posbankloop en nu deze was een goede aanzet om meer wedstrijdritme op te doen.’’ Christine Schellevis van Atletico werd tweede in 45.59, gevolgd door Liane Hartjes uit Wehl die 49.42 nodig had over de tien kilometer.
Vijf kilometer kent met tweestrijd Wissema tegen Duistermaat spannend verloop
De 32-jarige Edwin Wissema uit Didam ging keihard vanaf de start. ‘’Bewust wilde ik hard gaan en hoopte dat Lars Duistermaat uit Winterswijk mee ging. En hij ging mee. In de bochten ging ik er volle bak in, maar merkte niet dat Lars ook aanzette. Het ging kop over kop. We waren continue geprikkeld. Lars is een echte concurrent. We konden elkaar tijdens deze wedstrijd prima uittesten. Rond de tweede kilometer was het echt pittig en even bijten voor mij. Ook op het laatste bospad was het keihard lopen. In de slotfase heb ik echter alles kunnen geven. Het gaat hard nu, vorige week 16.31 en nu 16.03 minuten. Dit jaar ben ik tweemaal in Portugal geweest om te trainen. We hebben veel tempotraining gedaan. Ik denk dat we daar langzamerhand de resultaten van gaan plukken. De trainingsgroep van Titus Fierkens werkt erg motiverend. In principe wil ik zondag weer de vijf kilometer lopen voor het eindklassement. Even bezien.’’ Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk werd derde in de Posbankloop en won vorige week de tien kilometer Kanonsloop in Groenlo. Op de vijf kilometer moest hij in Wissema zijn meerdere erkennen en werd tweede: ‘’Ik liep mijn beste tijd op de vijf kilometer. Het is toch leuk om voor het klassement te lopen. We liepen volle bak weg in Wehl en liepen mooi gelijk op. Moest alleen erg diep gaan in de laatste kilometer. Hij was gewoon te sterk. Ik hoop in ieder geval deze vorm door te zetten.’’ Rudi Spekschoor uit Marienvelde werd beste veertig plusser in 17.28 minuten. Hein Moorman kwam als snelste vijftiger over de eindstreep in 18.31 minuten. Jan Wolbrink uit Kilder was de snelste zestig plusser in 21.57 minuten. Volgende week zal winnares Monique Elferink uit Zevenaar eens gaan kijken bij de Liemers. Wellicht dat binnenkort haar tijden de duikeling onder de twintig minuten grens maken bij het nog beter verdelen van haar krachten. Met haar winnende tijd van 20.06 minuten en een minder drassig bos waardoor ze beter kon afzetten was ze al erg tevreden. Veterane Els Moorman won de eindspurt van Dorothe Vrieze uit Zelhem met een tel voorsprong in 21.03 minuten. De jeugdige David Spiro van Archeus uit Winterswijk, liet op de drie kilometer zien dat hij een veelzijdig talent is door te winnen in 10.17 minuten. Van hem zullen we zeker nog meer horen. Vermeldenswaardig was de deelname van drie generaties Tomassen. Zo nam dochter Ilse deel aan de vijf kilometer en vader Tonnie aan de tien kilometer. Kleinzoon Julian was in verhouding de beste met een tweede plek op de 1.500 meter. Lisa Thuijs van Argo werd het snelste meisje op de drie kilometer in 13.26 minuten. De jeugdloop over 1500 meter werd gewonnen door Lars van Bergen van Argo in 5.37 minuten. Mayke Nusselder van Argo was het rapste meisje op deze afstand met een vierde plek overall in 5.53 minuten. De deelnemers aan de Wim Lebbink herfstloop typeerden de loop als gezellig met een mooi parcours. Komende zondag is de afsluitende loop waarna het klassement wordt opgemaakt. Voorzitter Fons Nieuwenhuis was bijzonder content met het kwalitatieve en kwantitatieve goed bezette deelnemersveld. De organisatie Pac-tu-Wehl kijkt uit naar de laatste wedstrijd, waarna de prijzen zullen worden verdeeld.

Uitslagen Wim Lebbink Pactuwehl trimloopcompetitie 2e editie:                                                           tien kilometer Mannen Senioren: 1. Erwin Reijmer (Doetinchem) 33.23 minuten, 2. Gerrit te Grotenhuis (Aalten) 35.22, 3. Mark Groeneweg (Dieren) 36.07, 4. Hans Waalder (Aalten) 37.16, 5. Peter van der Geest (Driel) 39.13. tien kilometer Mannen Veteranen I: 1. Geron Peters (Wehl) 36.02 minuten, 2. Martin Gotink (Wehl) 38.23, 3. Rob Berkelder (Aalten) 39.53, 4. Bennie Verwaaijen (Didam) 40.46, 5. John Peters (Wehl) 40.52. tien kilometer Mannen Veteranen II: 1. Stefan Blonk (Didam) 36.24 minuten, 2. Joop Kraaijvanger (Doesburg) 39.58, 3. Guus Elfring (Lobith) 40.12, 4. Jurgen Bierdrager (Doesburg) 41.29, 5. Marcel Meurs (Doetinchem) 42.48. tien kilometer Mannen Veteranen III: 1. Willy Gunsing (Zevenaar) 40.48 minuten, 2. Willy Elshof (Didam) 41.07, 3. Ben Tabor (Zevenaar) 42.53, 4. Tonnie Tomassen (Wehl) 50.48, 5. Willem Naujoks (Apeldoorn) 51.39. tien kilometer Vrouwen: 1. Susan Zweers (Doetinchem) 43.00 minuten, 2. Christine Schellevis (Atletico) 45.59, 3. Liane Hartjes (Wehl) 49.42, 4. Greetje Piek (Wehl) 52.04, 5. Lucie Jansen (Keijenborg) 52.10, 6. Els ter Laak (Doetinchem) 52.17. 5.000 meter Mannen Senioren: 1. Edwin Wissema (Didam) 16.03 minuten, 2. Lars Duistermaat (Winterswijk) 16.05, 3. Remi Rondeel (Zelhem) 17.28, 4. David van Bergen (Av Argo) 18.37, 5. Ger de Jong (Didam) 19.04. 5.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Rudi Spekschoor (Marienvelde) 17.28 minuten, 2. Dimitri Stefas (Azewijn) 17.30, 3. Dinand Woolschot (Zelhem) 18.37, 4. Geert Wevers (Aalten) 18.50, 5. Stefan Scanu (Lichtenvoorde) 18.54. 5.000 meter Mannen Veteranen II: 1. Hein Moorman (Doetinchem) 18.31 minuten, 2. Jos Bongers (Winterswijk) 19.32, 3. Jan Smeenk (Wehl) 20.17, 4. Ruud Hendriksen (Didam) 20.54, 5. Wim Ruesink (Winterswijk) 21.02. 5.000 meter Mannen Veteranen III: 1. Jan Wolbrink (Kilder) 21.57 minuten, 2. Guus Schmitz (’s-Heerenberg) 22.56, 3. Jan Bloed (Zevenaar) 23.14, 4. Dirk Nusselder (Hummelo) 23.40, 5. Anton van Hal (Doetinchem) 23.46. 5.000 meter Vrouwen: 1. Monique Elfrink (Zevenaar) 20.06 minuten, 2. Els Moorman (Doetinchem) 21.03, 3. Dorothe Vrieze (Zelhem) 21.04, 4. Ingrid van Zolingen (Aalten) 22.03, 5. Hendrien Minkhorst (Hummelo) 22.28. 3.000 meter Jeugd Jongens: 1. David Spiro (Winterswijk) 10.17 minuten. 3.000 meter Jeugd Meisjes: 1. Lisa Thuijs (Argo) 13.26, 2. Femke Blom (Argo) 13.56, 3. Carolien de Korte (Argo) 14.16. 1.500 meter Jeugd Jongens: 1. Lars van Bergen (Argo) 5.37 minuten, 2. Julian Hell (Arnhem) 5.40, 3. Michiel Bibbe (Argo) 5.51, 4. Luuk Nusselder (Argo) 5.56, 5. Max Venderbosch (Didam) 5.58. 1.500 meter Jeugd Meisjes: 1. Mayke Nusselder (Argo) 5.53 minuten, 2. Kyra Keurentjes (Argo) 6.05, 3. Seline Vels (Argo) 6.12, 4. Sophie te Mebel (Argo) 6.16, 5. Celine Wessels (Argo) 6.28.Ava’70 sleept vijf podiumplaatsen uit het vuur

Na een aantal maanden van wat minder wedstrijden, was Arjan Weijenborg weer te zien in de KaaKanonsloop in Groenlo. En deze rentree werd direct ingelijfd met een podiumplaats. Alleen Gerben Schreurs (16:46 min) uit Winterswijk was een maatje te groot voor Weijenborg.

 

Beste persmensen van vele sportverenigingen in Aalten en Bredevoort,

Hierbij een bericht over een verandering in de werkwijze van Aalten Vooruit. Vanuit ons bedrijf wordt erop aangedrongen minder tekstruimte in te ruimen voor verslagen van reeds gespeelde wedstrijden en uitslagen. Een citaat van mijn hoofdredacteur:

"Sportuitslagen en -verslagen op de lokale sites

Het nieuwe sportseizoen staat op het punt te beginnen. Wij van dé Weekkrant bieden dit seizoen clubs de mogelijk om op onze lokale sites hun uitslagen en wedstrijdverslagen te plaatsen. Het doel is om van onze lokale sites het grootste lokale podium voor (amateur)sport te maken.

Tonny Klein Gebbink betitelt zege 24e editie Kanonsloop Groenlo als mooiste ooit

Door Benno Stevering

GROENLO – Tonny Klein-Gebbink van de organiserende lopersvereniging Groenlo was zondagmiddag zichtbaar blij. Hij wist voor de vierde achtereenvolgende maal de winst te pakken in Groenlo op het vlakke parcours over vijftien kilometer. Samen met triatleet Eddy Lamers, sinds kort woonachtig in Groenlo, domineerde hij de wedstrijd over vijftien kilometer aan kop. In de zinderende slotfase bleek Tonny over de langste adem te beschikken en won in 55.54 minuten. Eddy Lamers finishte in 56.05 minuten als tweede. De Duitse Zerline de Boer uit Vreden won bij de vrouwen in 1.07.28 uur. Lisa ten Hoopen uit Eibergen werd tweede in 1.16.16 uur. Zowel de vijf, de tien als de vijftien kilometer startte tegelijk op een ongewijzigd parcours.
Tonny Klein-Gebbink wist dat hij te maken kreeg met een snelle tegenstander. Maar het werd in de 24e editie van de Kanonsloop wel erg spannend. Samen met Eddy Lammers werd met name in de tweede en derde ronde het tempo aan kop gemaakt. Tom Baak uit Winterswijk die in beginsel ook goed meedraaide haalde bakzijl en werd uiteindelijk derde in 57.19 minuten. ‘’Deze zege had ik vandaag niet verwacht. Het ging geweldig. Bij een thuiswedstrijd leg je jezelf altijd een bepaalde spanning op. Toch kon ik daar goed mee omgaan. In de laatste meters van de wedstrijd kreeg ik blijkbaar een adrenalinestoot en wist nog afstand te nemen om de winst op te eisen. Eddy die al tweemaal meeliep met lvg was een prettige tegenstander om mee te lopen. Ik was goed in vorm, voelde anders wel mijn pijntjes. Heb soms wat last van hielspoor. Momenteel loop ik zo’n 50-70 kilometer per week. De overstap naar de marathon is wel leuk, maar te groot omdat ik bang ben snelheid in te leveren voor de tien en de vijftien kilometer. Dus die overstap stel ik nog even uit. Onlangs heb ik nog wel deze met mijn zorgteam in estafettevorm afgelegd. Ook won ik onlangs nog een 10,9 kilometer in Oldenkotte. De halve in Warnsveld verliep daarentegen weer wat minder. Binnenkort kunnen jullie mij terugzien in de Montferlandrun en in de Keiloop.’’, aldus winnaar Tonny Klein-Gebbink. De nummer twee, Eddy Lamers traint veel alleen. Het afgelopen seizoen verliep wisselend voor de triatleet uit Groenlo. ‘’In de triatlon van Didam kreeg ik met zicht op de eindzege een lekke band. Materiaalpech speelde me tevens parten in Stein. Wel werd ik tweede in Bocholt en won ik in Westervoort. Zwemmen is mijn beste onderdeel. Voor het hardlopen merk ik wel dat ik er wat kilo-tjes heb bijgekregen. Tonnie was duidelijk beter en een terechte winnaar. Mijn vizier is na de geboorte van mijn tweede kindje straks gericht op het NK Almere lange afstand. Daarvoor zal ik in juni en juli nog een halve triatlon pakken. Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk, vorig jaar in bloedvorm met een winst van 34.37 minuten, liep dit keer in zeven tellen langzamer een tijd van 34.45 minuten. ‘’Het ging naar tevredenheid als je bekijkt dat ik de training eigenlijk pas een aantal weken geleden heb opgepakt. Ik kwam redelijk scherp door in 16.50 minuten. Bij de Posbankloop werd ik derde bij de heren senioren in 54.30 minuten.‘’ Duistermaat wil verder pieken bij de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun. Survivalrunner Gerrit te Grotenhuis uit Aalten liep op afstand achter Duistermaat. Uiteindelijk werd hij tweede voor Geert Wevers uit Aalten. Heidi Jentink won de tien kilometer bij de vrouwen in 44.25 minuten. De Aaltense die in de Posbankloop nog 1.11 uur klokte, gaf aan dat het lekker ging in Groenlo ondanks de warmte waardoor ze finishte als winnares met een ruime voorsprong op Marieke Ressing uit Groenlo die 47.12 nodig had. Bij de mannen op de vijf kilometer was het Gerben Schreurs uit Winterswijk die zijn clubgenoot uit de wind hielp lopen en won in 16.46 minuten. ‘’Het ging niet uitzonderlijk, maar ben wel tevreden met mijn winst tijdens dit mooie warme en zonnige weertje in oktober.’’ Schreurs blijft doortrainen voor de duatlons. Wel is hij extra druk vanwege zijn nieuw gestarte studie technische bedrijfskunde. Arjan Weijenberg uit Lichtenvoorde werd tweede in 17.43 minuten. Met een tijd van 19.13 minuten was het Lisa te Molder uit Zieuwent die de winst pakte op de vijf kilometer en Katja Demkes uit Lievelde op achterstand zette. Demkes werd tweede in 21.29 minuten. Te Molder won: ‘’De eerste drie kilometers gingen te snel, waarna ik mezelf tegen kwam. Ik heb hier in Groenlo lekker als training meegelopen. ’’ Daar waar ze vorig jaar op het NK derde werd over vijf kilometer werd ze onlangs derde op het NK over tien kilometer. Te Molder is uitgenodigd voor deelname aan de vier mijl van Groningen. Verder zal ze actief zijn bij de traditionele crossen waaronder die in Aalten en de Scharenborgcross. De meeste deelnemers ondervonden hinder van de plotselinge warmte. Sommigen werden bevangen door de hitte en moesten de wedstrijd staken. Met 210 deelnemers was de organiserende lopersvereniging Groenlo bijzonder content. Speaker Nico Kok praatte het evenement aaneen. Voorzitter Hennie Wassink van de Kanonsloop Groenlo gaf aan dat na evaluatie bekeken zal worden of het parcours met betrekking tot de 25e editie aangepast dient te worden. Mede dankzij de inzet van in totaal 45 vrijwilligers, waaronder 30 verkeersregelaars werd de Kanonsloop weer een succes.

Erwin Reijmer zegeviert in 1e editie Wim Lebbink Pac-tu-trimlopen 2010

Door Benno Stevering

WEHL – De eerste aflevering in de competitie van drie wedstrijden van de Wim Lebbink Pact-tu-Wehl herfstloopcompetitie 2010 werd zondagochtend een prooi voor Erwin Reijmer uit Nieuw-Wehl. Hij legde de tien kilometer als snelste af in een tijd van 33.40 minuten. Grada Boschker uit Zelhem won bij de vrouwen als voorbereiding op haar deelname aan de WK halve triatlon in Florida. De vijf kilometer werd een zege voor Michael van der Kroon uit Pannerden met een tijd van 16.09 minuten.
Erwin Reijmer uit Doetinchem met zijn roots in Wehl was onbetwist de snelste op de tien kilometer. Hij wist zijn tempo vast te houden daar waar de concurrentie wegzakte en niet dichterbij kon komen. ‘’Toch was het lastig om gedurende de gehele wedstrijd hetzelfde hoge ritme te behouden. Mijn eerste ronde verliep in 16.33 minuten en ging goed. In de slotfase kon ik nog behoorlijk doortrekken. Het parcours was met name in het bos zwaar en er stond wat wind, best lastig. Meer dan een half jaar heb ik met een blessure gelopen. Dus ik moest van ver terugkomen. Vorige week ben ik teruggekomen van een trainingsstage uit Portugal en heb ik de basis gelegd voor betere tijden. Ik ben zeker van plan de competitie te willen winnen!‘’ Veteraan Wehlenaar Geron Peters wist met geringe training uiteindelijk triatleet Bernard Hilferink in de laatste vijfhonderd meter te achterhalen en de derde plek op te eisen achter Niels Staring uit Berghem die 34.08 realiseerde. Peters over zijn prestatie in Wehl: ‘’Met weinig trainen weet je dat het hard werken is. De rekening wordt uiteindelijk gepresenteerd. We waren aan het eind dan ook flink verzuurd. Je krijgt het voor de kiezen wat een mindere eindtijd oplevert. Dat ik uiteindelijk derde werd compenseerde dit eigenlijk wel. Ik heb ontspannen kunnen blijven lopen.’’ Een bijzonder goede prestatie leverde wel Willy Gunsing. De zestig plus atleet uit Zevenaar won in zijn categorie met een tijd van 41.54 minuten. Op slechts luttele afstand was het Willy Elshof uit Didam met een eindtijd van 42.44 minuten die tweede werd. Grada Boschker uit Zelhem won bij de vrouwen de tien kilometer. ‘’Ik had geen concurrentie voorin vandaag. Ik startte in Wehl onder het mom van een trainingsloopje. Mijn tempo kon ik goed vasthouden. In de tweede ronde had ik slechts zes tellen verval. Ik zie nu erg uit naar mijn deelname op 13 november aan het Wk triatlon voor vrouwen in Florida. Daar zal er 1,9 kilometer moeten worden gezwommen, 90 kilometer gefietst en 21,2 kilometer hardgelopen. In mijn leeftijdsklasse 30-34 hoop ik bij de eerste tien te eindigen. Het zou bijzonder zijn als ik me schaar bij de eerste 25 van de 300 deelnemende vrouwen. Maar we moeten realistisch blijven.’’ Michael van der Kroon van de Liemers uit Pannerden, van herkomst een vierhonderd en achthonderd meter specialist, was de rapste loper op de vijf kilometer. ‘’Gedurende de gehele wedstrijd liep mijn trainingsmaat Edwin Wissema uit Didam op kop. Ook clubgenoot Guido Engelen liep in de eerste kilometers nog mee. Het was misschien niet fier dat ik continue achter de sterk lopende koploper liep, maar ik had niet de kracht om over te nemen. In de slotfase trok ik de sprint aan en won. Met deze tijd van 16.29 zat ik toch nog redelijk verwijderd van mijn record van 16.03 minuten. Het was de eerste wedstrijd sinds een maand of drie. De afgelopen drie weken heb ik veel getraind. Tijdens de laatste zondag zullen we elkaar weer tegenkomen.’’ Edwin Wissema achteraf: ‘’In de eerste kilometer merkte ik het al dat ik een stuk minder in de wedstrijd zat dan verwacht. Ook het trainingskamp in Portugal vergde de nodige energie. Ik heb geprobeerd om Michael van me af te houden, maar hij was in de sprint sneller. Ik finishte op twee tellen in 16.31 minuten. Mijn record staat nu op 15.58 minuten dat ik deze zomer realiseerde op de vijf kilometer. Dat smaakt naar meer’’, aldus het comentaar van de nummer twee uit Didam. De 17-jarige Monique Elfrink uit Zevenaar was de beste loopster op de vijf kilometer in 20.54 minuten. Onlangs in Hattem liep ze ook al deze tijd. Eerder liep ze al mee in de Keppelrun en in de Posbankloop. Het was de eerste keer dat ze in Wehl liep. De vijf kilometer wil ze uitbouwen naar tien kilometer. Hierbij is een overweging om zich aan te sluiten bij een atletiekvereniging niet uitgesloten. Ingrid van Zolingen uit Aalten liep eveneens goed met 22.25 minuten. Toch had er volgens haar een snellere tijd in moeten zitten. Snelste veteraan werd Dinand Woolschot met 18.45 minuten. Vijftiger Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg werd winnaar in zijn klasse voor Jos Slutter uit Varsselder in een uitstekende 18.49 minuten. Met ruim 150 deelnemers gaf voorzitter Fons Nieuwenhuis van de organiserende PactuWehl aan tevreden te zijn. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moeten de deelnemers twee van de drie zondagen hun loop voltooien. De organisatie van Pac-tu-Wehl zorgden er voor dat de uitslagen direct na afloop voor de deelnemers zichtbaar werden in het Koningin Beatrixcentrum.
Goede vorm in zicht voor Henk Mengers

Henk Mengers is pas weer een paar weken intensief aan het trainen, maar dit lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Mengers liep samen met zijn clubgenoten Dirk Jan Robbe en Nicole Lensink een wedstrijd in het Duitse plaatsje Heiden. Voor Mengers en Lensink stond er een 10 kilometer op het programma. Robbe liep de 5 kilometer.

Henk Mengers nam na de HanKan marathon van Arnhem wat gas terug om later in het seizoen weer te gaan knallen. Sinds een paar weken volgt hij weer intensief de trainingsschema’s van trainer Gerard Demkes. In de Heidener Teufellauf zoals de wedstrijd heet wilde Mengers een snelle 10 kilometer lopen, en dit is gelukt. Zijn eindtijd was 41:03 minuten. Nicole Lensink is in voorbereiding op de halve marathon van Amsterdam. Net als voor Mengers moest ook Lensink 4 ronden van 2,5 kilometer door Heiden lopen. Haar voornemen was om het laatste gedeelte van haar wedstrijd sneller te lopen dan het eerste gedeelte. Dit is haar gelukt. “Dit is een belangrijk eigenschap voor een langeafstandsloopster
Zei Mengers na afloop van de wedstrijd”. Lensink noteerde een tijd van 49:46 minuten.

Één van de nieuwste aanwinsten van Ava’70 is Dirk Jan Robbe. Robbe was twee weken ook al te zien in een Duitse wedstrijd. Toen ging hij van start op de vijf kilometer in Haltern-Sythen. Zijn eindtijd was toen 21:16 minuten. In Heiden was hij met een tijd van 20:46 minuten. Maar door zijn enthousiaste manier van lopen lijkt er nog veel meer voor hem in te zitten.

Uitslagen Clubkampioenschap 2010

02-10-2010

Jongens pupillen C
Stnr
Naam
geb
40m
600m
Verspringen
Balwerpen
ptn
392
Maikel Meijran
2002
7.3
2.17.4
2.83
20.20
1400 ptn
353
Diederink Lensink
2002
7.4
2.19.8
2.85
15.35
1294 ptn
210
Denis van Beek
2002
7.9
2.23.1
2.74
16.42
1175 ptn
362
Indy Haverkamp
2002
7.7
2.21.5
2.49
15.10
1150 ptn
360
Joppe Roos
2002
8.6
2.35.6
2.38
13.65
862 ptn
208
Lenn Posthumus
2003
8.9
2.32.9
2.09
10.00
715 ptn
350
Nathan Posthumus
2002
9.4
2.53.1
2.26
14.45
645 ptn
207
Bram Berkelder
2004
9.3
2.37.5
1.96
10.40
616 ptn
447
Tim Ligterink
2001
9.3
3.52.9
1.93
11.35
421 ptn
Meisjes pupillen C
Stnr
Naam
geb
40m
600m
Verspringen
Balwerpen
ptn
393
Esther Boekelder
2002
7.4
2.15.3
2.90
20.35
1416 ptn
367
Janneke Gelderblom
2003
7.7
2.24.9
2.51
12.95
1091 ptn
352
Jorieke ten Brinke
2002
8.3
2.42.6
2.42
12.20
843 ptn
358
Hilde Kobus
2002
8.8
2.46.4
2.82
9.30
775 ptn
366
Eva Wikkerink
2003
8.7
2.53.2
2.01
7.70
554 ptn
361
Pumika Kugathasan
2002
9.4
2.51.1
1.78
13.55
545 ptn
363
Isa Schokkin
2002
9.3
3.11.2
2.25
10.00
486 ptn
Jongens pupillen B
Stnr
Naam
geb
40m
1000m
Verspringen
Kogelstoten
ptn
383
Jan-Willem Kobus
2001
7.6
4.10.1
2.72
4.79
1342 ptn
390
Jur Ebbers
2001
7.7
4.51.0
2.95
5.17
1242 ptn
209
Douwe Klein Bussink
2001
8.7
4.56.3
2.67
4.56
974 ptn
389
Frank Rondeel
2001
8.0
5.29.2
2.64
4.19
950 ptn
Meisjes pupillen B
Stnr
Naam
geb
40m
1000m
Verspringen
Kogelstoten
ptn
211
Denise van Beek
2001
7.5
4.37.7
2.77
3.64
1174 ptn
385
Isa van Braak
2001
8.1
4.35.0
2.39
4.21
1052 ptn
Jongens pupillen A
Stnr
Naam
geb
60m
1000m
Verspringen
Balwerpen
ptn
372
Mick Wagener
1999
9.7
4.11.5
3.85
31.21
1795 ptn
398
Ruben Boekelder
1999
9.9
3.35.2
3.52
23.49
1792 ptn
396
Stan Prinsen
1999
10.1
3.35.8
3.23
25.39
1724 ptn
298
Rick van Beek
1999
9.8
dnf
3.55
37.19
1422 ptn
368
Kaj Klein Hesselink
1999
11.0
4.12.9
2.74
20.78
1258 ptn
294
Cas Luijmers
1999
11.5
4.59.9
2.90
23.00
1090 ptn
369
Bryan Bröker
1998
11.1
4.51.9
2.93
17.20
1087 ptn
382
Joep Tolkamp
2000
12.4
4.15.6
2.52
11.69
908 ptn
295
Job Ligterink
1999
11.4
4.44.6
2.45
8.88
833 ptn
Meisjes pupillen A
Stnr
Naam
geb
60m
1000m
Verspringen
Balwerpen
ptn
297
Romy van Rijs
1999
9.9
4.04.7
3.45
31.44
1718 ptn
375
Linde Klein Nibbelink
2000
11.1
4.06.0
2.58
15.89
1173 ptn
378
Leonie Elburg
2000
10.9
4.26.3
2.86
13.81
1134 ptn
388
Danique Scholten
2000
11.0
4.37.4
2.25
11.54
917 ptn
296
Esmee van Braak
1999
12.9
5.22.3
2.21
12.09
583 ptn
373
Meike Ubbink
2000
12.9
5.29.9
2.25
10.73
546 ptn
Jongens junioren D
Stnr
Naam
geb
80m
1000m
Verspringen
Speerwerpen
ptn
260
Gertjan Bentert
1997
12.1
3.52.4
4.53
32.58
1835 ptn
263
Twan Wagener
1997
12.2
3.42.4
3.97
19.89
1549 ptn
266
Tim te Brake
1997
12.7
3.35.5
3.83
22.00
1538 ptn
270
Teun Houwers
1998
12.3
4.07.5
3.54
24.99
1416 ptn
272
Sam ter Haar
1998
13.9
3.47.7
3.04
18.05
1105 ptn
274
Jerrel Balke
1998
13.0
4.05.1
3.24
14.35
1076 ptn
273
Kylian Klein Hesselink
1998
14.1
3.58.0
3.34
16.49
1061 ptn
279
Bart Elburg
1998
14.6
4.09.3
2.96
15.65
868 ptn
271
Rik Dunnewold
1998
14.4
4.47.1
3.08
17.45
802 ptn
Meisjes junioren D
Stnr
Naam
geb
60m
600m
Verspringen
Speerwerpen
ptn
264
Elze te Winkel
1997
10.3
2.16.2
3.48
11.10
1009 ptn
269
Yosha Tolkamp
1998
9.9
2.26.7
3.00
13.27
940 ptn
268
Elise ten Brinke
1997
10.4
2.16.8
3.07
10.84
902 ptn
275
Mylja Jansen
1998
10.5
2.27.9
2.53
13.81
764 ptn
277
Sanne te Winkel
1998
10.7
2.38.4
3.07
6.35
579 ptn
278
Pien van Baardewijk
1998
11.1
2.34.2
2.79
8.72
566 ptn
276
Feline Firing
1998
11.8
3.13.7
1.87
5.80
118 ptn
Jongens junioren C
Stnr
Naam
geb
100m
1500m
Hoogspringen
Kogelstoten
Discuswerpen
ptn
283
Mark Brake
1995
13.7
4.41.8
1.65
9.11
26.85
2908 ptn
286
Daan Houwers
1995
13.5
5.41.6
1.55
9.90
26.83
2630 ptn
284
Janick Brezet
1995
14.9
5.53.9
1.35
8.31
21.87
2094 ptn
258
Raul Griffioen
1996
14.4
5.47.5
1.35
6.96
19.02
2044 ptn
257
Bram Tolkamp
1996
14.2
5.11.0
1.20
6.12
17.66
2025 ptn
259
Dani Kugathasan
1996
17.6
5.44.9
1.20
4.79
12.71
1375 ptn
Meisjes junioren C
Stnr
Naam
geb
80m
600m
Verspringen
Speerwerpen
ptn
285
Debby Onnink
1995
14.4
2.47.8
2.69
11.92
518 ptn
287
Saskia Koskamp
1995
14.9
2.59.0
2.62
6.70
268 ptn
256
Mirjam Dunnewold
1996
17.3
3.22.7
2.13
12.78
215 ptn
Jongens junioren B
Stnr
Naam
geb
100m
1500m
Hoogspringen
Kogelstoten
Discuswerpen
ptn
292
Luuk te Brake
1993
15.1
5.08.9
1.50
8.85
25.33
1536 ptn
281
Kevin Kugathasan
1994
14.1
4.54.2
1.50
7.27
19.88
1478 ptn
Jongens junioren A
Stnr
Naam
geb
100m
1500m
Hoogspringen
Kogelstoten
Discuswerpen
ptn
288
Erwin Wamelink
1991
13.3
5.03.8
1.65
8.89
22.08
1885 ptn
Mannen Senioren
Stnr
Naam
geb
100m
1500m
Kogelstoten
Discuswerpen
ptn
231
Arno Kastein
1990
13.5
5.19.1
8.95
24.91
1313 ptn
452
Henri Gelderblom
1968
15.9
5.36.0
7.53
22.40
788 ptn
449
Tom Wevers
1989
13.5
6.02.0
5.85
19.24
715 ptn
457
Frank Roos
1964
15.3
5.23.2
6.77
12.58
512 ptn
450
Andre Balke
1960
17.1
6.36.0
7.72
15.09
371 ptn
455
Marco van Rijs
1966
17.1
6.09.4
6.34
14.64
325 ptn
Vrouwen Senioren
Stnr
Naam
geb
100m
1500m
Kogelstoten
Discuswerpen
ptn
222
Sien Meinen
1955
17.2
6.52.5
6.27
18.26
826 ptn
215
Maria Griffioen
1962
16.3
6.56.0
6.65
13.09
794 ptn
217
Mariska Wagener
1969
17.4
6.51.0
5.24
14.14
602 ptn
454
Ingrid van Zolingen
1972
19.7
6.15.5
4.63
12.34
561 ptn
216
Joke Balke
1965
18.2
7.07.6
4.74
12.57
398 ptn
453
Gerda Demkes
1951
20.5
8.31.3
5.24
12.22
313 ptn
221
Lenie Wamelink
1959
23.3
9.27.9
5.76
10.24
294 ptn
220
Annie Buesink
1956
21.8
7.52.1
5.58
10.56
290 ptn
218
Janette Postma
1964
18.5
7.48.0
4.78
10.91
235 ptn
219
Doortje smeenk
1944
20.6
8.23.6
4.73
10.68
213 ptn
456
Edith Tebeest
1959
20.3
7.50.2
5.02
9.72
212 ptn
451
Christel te Lindert
1986
19.7
7.58.5
3.65
9.55
60 ptn
Meisjes junioren B
Stnr
Naam
geb
100m
1500m
Hoogspringen
Kogelstoten
Discuswerpen
ptn
448
Nikie Lammers
1993
15.3
6.09.7
1.30
7.15
14.33
1645 ptn

Uitslagen 24e editie Kaak Kanonsloop Groenlo 3-10-2010:

2,5 kilometer Mannen: 1. David Spiro (Archeus-Winterswijk) 10.06 minuten, 2. Jim Klein Gebbink (Groenlo) 12.11, 3. Simon ten Thije (Groenlo) 12.30. 2,5 kilometer Vrouwen: 1. Lieke Geessinck (Lichtenvoorde) 14.23 minuten, 2. Esther Boschker (Groenlo) 16.12, 3. Susan Everink (Groenlo) 17.04. 5 kilometer Mannen: 1. Gerben Schreurs (Archeus-Winterswijk) 16.46 minuten, 2. Arjan Weijenberg (AVA’70-Lichtenvoorde) 17.43, 3. Kevin Kugathasan (AVA’70-Aalten) 18.36. 5 kilometer Vrouwen: 1.Lisa te Molder (Zieuwent) 19.13 minuten, 2. Katja Demkes (AVA’70-Lievelde) 21.29, 3. Marlies Reesink (ASV Neede) 25.16. 10 kilometer Mannen: 1. Lars Duistermaat (Archeus) 34.45 minuten, 2. Gerrit te Grotenhuis (Aalten) 35.29, 3. Jan Wevers (AVA’70-Aalten) 38.03. 10 kilometer Vrouwen: 1. Heidi Jentink (AVA’70) 44.25 minuten, 2. Marieke Ressing (LVG Groenlo) 47.12, 3. Daphne Goorhuis (Groenlo) 52.17. 15 kilometer Mannen: 1. Tonny Klein-Gebbink (LVG-Groenlo) 55.54 minuten, 2. Eddy Lamers (LVG Groenlo) 56.05, 3. Tom Baak (Winterswijk) 57.19. 15 kilometer Vrouwen: 1. Zerline de Boer (TV Vreden) 1.07.28 uur, 2. Lisa ten Hoopen (Voshaar-Eibergen) 1.16.16, 3. Annemarie Ketelaars (Attila-Oisterwijk) 1.16.45.

Uitslagen 1e editie Wim Lebbink Herfstloopcompetitie, 3-10-2010

1. Erwin Reijmer (Doetinchem) 33.40 minuten, 2. Niels Staring (Berghem) 34.08, 3. Bernard Hilferink (Zelhem) 37.02. 10.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Geron Peters (Wehl) 36.53 minuten, 2. Arthur Bonenkamp (Varsselder) 37.04, 3. Rudi Spekschoor (Marienvelde) 37.45, 4. Martin Gotink (Wehl) 38.46. 10.000 meter Mannen Veteranen III: 1. Willy Gunsing (Zevenaar) 41.54 minuten, 2. Willy Elshof (Didam) 42.44 minuten. 10.000 meter vrouwen: 1. Grada Boschker (Zelhem) 42.00 minuten, 2. Nicole Lensink (Breedevoort) 50.05, 3. Liane Hartjes (Wehl) 50.06, 4. Marieke Prinsen (Aalten) 50.28, 5. Francis Elshof (Kilder) 51.25. 5.000 meter Mannen Senioren: 1. Michael van der Kroon (Pannerden) 16.29 minuten, 2. Edwin Wissema (Didam) 16.31, 3. Han Disveld (Doetinchem) 17.24, 4. Guido Engelen (Zevenaar) 17.45. 5.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Dinand Woolschot (Zelhem) 18.45 minuten, 2. Geert Wevers (Aalten) 18.57, 3. Ger de Jong (Didam) 19.14. 10.000 meter Mannen Veteranen II: 1. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 18.49 minuten Uitslagen 1e editie Wim Lebbink Herfstloopcompetitie, 3-10-2010: 10.000 meter Mannen Senioren:, 2. Jos Slutter (Varsselder) 19.06. 5.000 meter Vrouwen: 1. Monique Elfrink (Zevenaar) 20.56 minuten, 2. Ingrid van Zolingen (Aalten) 22.25, 3. Annelies Wesselink (Zelhem) 23.27, 4. Karen Winters (Zevenaar) 25.15, 5. Yvonne Berendsen (Braamt) 25.28. 3.000 meter Jeugd: 1. Eline de Jong (De Liemers) 12.07 minuten, 2. Lisa Thuijs (Argo) 14.00, 3. Carolien de Korte (Argo) 14.26. 1.500 meter Jeugd Junioren: 1. Lars van Bergen (Argo) 5.38 minuten, 2. Luuk Nusselder (Argo) 5.50, 3. Finn Garritsen (Argo) 5.56, 4. Ids Elshof (Kilder) 6.08, 5. Jesper Delfsma (Wehl) 6.09.

Clubkampioenschappen 2010foto's Marco van Rijs


Hoofdtrainer Senioren Hoofdtrainster Pupillen-Junioren
Bert Klutman Sien Meinen
T: (0543) 47 31 57 T: (0543) 47 47 39
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. M: 06-10469172Trainers
  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maandagmorgen trimgroep Halteweg 36
dames/heren 7122 MC Aalten
Gerda Demkes  
T: (0543) 471794
Pupillen trainers:

Gerhard Witt
Maandagavond recreantengroep T: (0543) 47 16 44
Jan Raben E: E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: (0543) 47 23 66  
Johan Assink Jan te Brake
T: (0543) 47 56 67 T: (0543) 47 61 39
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sander Wikkerink
Maandagavondgroep “Sportief Wandelen” T: (0543) 47 65 92
Dirk ter Maat E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: (0543) 47 40 27  
  Arno Kastein
Dinsdagmiddaggroep "Sportief Wandelen" E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marja Hofs  
T: (0315) 24 36 76 Assistent pupillentrainers
  Anne Schutte
Herengroep Erwin Wamelink
Bert Klutman Peter van den Bosse
T: (0543) 47 31 57 Lennard Nawijn
Assistenten Wim Jentink
Theo Stronks  
T: (0543) 47 62 21 Junioren trainers
Gerrit Dijkslag Mart Slotboom
T: (0543) 47 58 74 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gerrit te Lindert  
T: (0543) 47 56 46 Sien Meinen
Ronald Pastoors
T: (0543) 47 47 39
T: (0543) 47 66 72 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Damesgroep Assistent
Gerard Demkes Roel Schreurs
T: (0543) 47 17 94  

Looptrainer junioren ABCD
Zaaltraining dames/heren Henk Aalbers
(november t/m februari) T: (0543) 476771
Bert Klutman
T: (0543) 47 31 57

Berkelder loopt Persoonlijk Record in Doetinchem.

 

Erwin Reijmer breekt eigen barrière op tien kilometer in Wehl
Door Benno Stevering
WEHL – Even was het onzeker of hij aan de start zou verschijnen. Toch was het ook dit keer weer Erwin Reijmer uit Doetinchem, lid van de Liemers, die afgelopen zondag net als de vorige twee afleveringen ook de derde editie en hiermee het eindklassement op naam schreef in het kader van de Wim Lebbink Herfstloopcompetitie. Eindelijk wist de dolgelukkige jonge atleet Reijmer met maar liefst zestien seconden onder de voor hem zo magische 33 minuten grens te breken. Hij realiseerde onder ideale omstandigheden een persoonlijke besttijd van 32.44 minuten over de tien kilometer. Op enige afstand finishte Edwin Wissema uit Didam als tweede. Hij moest er in de eerste bocht af vanwege het hoge tempo van Reijmer, maar was zichtbaar content met het aanscherpen van zijn persoonlijke tijd met veertig tellen naar 34.10 minuten. Edwin Wissema over zijn loop: ‘’Ik ben blij met deze progressie. Het is overigens ook de eerste keer dat ik van Fred Keurentjes wist te winnen.’’
Edwin Reijmer, met zijn roots in Wehl, was zichtbaar blij met het winnen van de voor hem zo speciale wisselbeker die hij na drie jaar winst op rij, mocht houden. ‘’Prachtig toch dat je ieder jaar maar weer sneller kan worden! Ik moest gedurende de wedstrijd alles zelf doen, maar het voelde gewoon goed. De rest van mijn lichaam voelde vermoeider aan dan mijn benen. Die waren gevoelloos geworden omdat ze gewoon in een bepaald ritme zaten. In het bos zat ik amper vier seconden onder het schema van vorige week. Ik moest gewoon doorgaan en het leek halverwege ook net of ik vleugels kreeg. Het ging steeds harder. Voor mij telde immers iedere seconde onder de 33 minuten grens. Onderweg probeerde ik mijn hoge tempo vast te houden. Uiteindelijk voelde ik dat ik ruim eronder zat. Prachtig dat applaus bij de finish, maar feitelijk was ik al op 2,5 kilometer van de eindstreep aan het jagen naar een goede tijd. Met nog een kilometer te gaan voelde ik aan mijn tempo dat ik opnieuw moest aanzetten. Samen met mijn trainer Titus Fierkens zullen we bekijken of deelname aan de halve van Doetinchem voor mij realistisch is. Je moet niet vergeten dat drie weken achtereen een snelle tien kilometer lopen er flink inhakt! Ik hoop hem als triaining te mogen meelopen.’’ Edwin Wissema uit Didam werd tweede in 34.10 minuten. Dinand Woolschot van Argo uit Zelhem werd tweede in het eindklassement. Woolschot richt zich volledig op de halve marathon van Doetinchem. Hij zal zijn clubgenoot Marco Rutgers uit Doetinchem tegenkomen. Rutgers werd in Wehl derde bij de senioren in 36.32 minuten. Fred Keurentjes werd derde achter Edwin Wissema in 34.47 minuten. Keurentjes was wel de beste veertig plusser in het klassement voor Geron Peters, de snelste man uit Wehl. Rein Derksen uit Nieuw-Dijk die dit jaar nog finishte in de hele triatlon van Almere werd derde. Rene Huls uit Doetinchem won het eindklassement bij de vijftig plussers met bijna een minuut voorsprong op zijn clubgenoot Hans Metzemaekers uit s’-Heerenberg. Freddy Gijsberts uit Doetinchem werd derde. Willy Gunsing uit Zevenaar liep een erg goede tijd van 41.19 minuten bij de zestig plussers. Hij was dan ook onbetwist de sterkste in het eindklassement. De zeventig jarige Tonnie Tomassen uit Wehl was de beste loper uit Wehl. Hij werd derde in 50.54 minuten. Janneke Metzemaekers uit ’s-Heerenberg, lid van Argo richtte zich volgens schema op snelheid in de eerste ronde, waarna souplesse en techniek haar aandachtspunt in de tweede ronde waren. Janneke liep een winnende tijd van 43.35 minuten bij de vrouwen. Frank Reintjes uit Zevenaar won de vijf kilometer in een snelle eindtijd van 16.06 minuten. Zijn zoon Daan won de drie kilometer in 9.39, tien tellen rapper dan vorige week. ‘’ Dirk-Jan Demkes uit Duiven liep 2,5 kilometer op kop. Coen de Wit uit Doetinchem wist het gat dicht te lopen. Toen we samen langs Dirk heen trokken, moest hij loslaten. Je moet rond de 3.12 minuten per kilometer lopen om rond de 16.05 minuten te eindigen. De afstand is exact, maar als je de bochten scherp aansnijd, dan moet het lukken. Vorige week heb ik de tien gelopen. Toch ga je ook op de vijf km net zo kapot.’’ De Wit werd tweede in 16.33 minuten en won het eindklassement bij de veertig plussers. ‘’Kon in de slotfase niet meer mee. Vannacht weinig geslapen, mijn dochtertje van anderhalf had een slechte nacht. De wedstrijd ging goed. Er stond weinig wind en het was lekker fris. Ik richt me nu op de zevenheuvelenloop, de Liendense blubberrun en wellicht pak ik in Aalten bij de Loohuiscross een loop mee.’’ Dirk-Jan Demkes uit Duiven won de strijd bij de senioren in het eindklassement. Edwin Wissema werd hier tweede, gevolgd door Dano Harmsen uit Aalten. Harmsen werd in Wehl vandaag tweede bij de senioren in 18.03 minuten. Felix Helmink uit ’s-Heerenberg die nog in de race was voor een goede klassering bij de veertig plussers moest helaas afgelopen week geopereerd worden vanwege een aanrijding met een hert toen hij op met zijn fiets op weg was naar het werk. Het zal nog enige tijd duren voordat Helmink weer op zijn oude niveau zal zijn. Alex Ormel was de beste zestig plusser op de vijf kilometer. De atleet uit Zevenaar klokte 22.24 minuten. Snelste vijftig plusser werd Gerrit Prinsen uit Huissen met 21.21 minuten. Marcel Wanders uit Nieuw-Wehl legde beslag op de tweede plek in 22.01 minuten. Wim Rensink uit Aalten zette het eindklassement op naam, gevolgd door Theo Stronks uit Aalten. Ingrid van Zolingen uit Aalten was zondag vijf tellen sneller dan de Doetinchemse Els Moorman met een tijd van 20.53 minuten. Toch wist Els overall de winst op te eisen. Daan Reintjes die de drie kilometer op naam zette liep tien tellen van zijn tijd van vorige week af. Hij beaamde zich niet echt lekker te voelen. Daan richt zich de komende periode op vijf kilometer lopen en zal deelnemen aan de Oostelijke crosscompetitie. Peter Okumu lag goed in de wedstrijd, maar liep helaas verkeerd. Melvin Seevinck van Running team Achterhoek werd tweede. Bij de meisjes was het Lisa Thuijs van Argo die het eindklassement won. Eline de Jong was de beste junior bij de meisjes over 1500 meter in 5.34 minuten. Bij de jongens ging de strijd tussen Luuk Nusselder van Argo en Jur Zweers uit Wehl. Jur kwam amper zeven tellen te kort voor de eindzege. Luuk won het eindklassement. In totaal kwamen er 150 deelnemers aan de start waarmee de organiserende Pactuwehl content was. Fons Nieuwenhuis reikte in de toneelzaal van het Koningin Beatrixcentrum van Wehl na afloop de prijzen uit. De uitslagen waren dankzij de bereidwilligheid van de vele vrijwilligers en Annet Nieuwenhuis die de computer verzorgde snel na afloop op het prikbord te aanschouwen. De deelnemers waren allen bijzonder lovend over de organisatie en de prettige ambiance van het Koningin Beatrixcentrum.

Uitslagen

Uitslagen 3e editie Wim Lebbink trimloopcompetitie (organisatie: Stichting Pac-tu-Wehl), 18 oktober 2009:
10.000 meter Mannen Senioren: 1. Erwin Reijmer (Doetinchem) 32.44 minuten, 2. Edwin Wissema (Didam) 34.10, 3. Marco Rutgers (Doetinchem) 36.32, 4. Kees Faasse (Doetinchem) 41.10, 5. Alexander Schrader (Spankeren) 43.14. 10.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Fred Keurentjes (Zevenaar) 34.47 minuten, 2. Rein Derksen (Nieuw-Dijk) 37.30, 3. Stefan Scanu (Lichtenvoorde) 38.10, 4. Evert Dorregeest (Arnhem) 39.17, 5. Geo Boumann (Huissen) 39.57. 10.000 meter Mannen Veteranen II: 1. Rene Huls (Doetinchem) 37.31 minuten, 2. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 38.12, 3. Freddy Gijsberts (Doetinchem) 39.25. 10.000 meter Mannen Veteranen III: 1. Willy Gunsing (Zevenaar) 41.19 minuten, 2. Jan Bulten (Hummelo) 48.58, 3. Tonnie Tomassen (Wehl) 50.54. 10.000 meter Vrouwen: 1. Janneke Metzemaekers (’s-Heerenberg) 43.35 minuten, 2. Sandra Brachten (Arnhem) 46.20, 3. Aukje van Egteren (Zelhem) 47.59, 4. Lida Seevinck (Didam) 49.33, 5. Liane Hartjes (Wehl) 49.47. 5.000 meter Mannen Senioren: 1. Dirk-Jan Demkes (Duiven) 16.21 minuten, 2. Dano Harmsen (Aalten) 18.03, 3. Ingo Mulder (Arnhem) 18.36, 4. Jeroen Mulder (Varsselder) 18.45, 5. Leon Delleman (Lathum) 19.10. 5.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Frank Reintjes (Zevenaar) 16.06 minuten, 2. Coen de Wit (Doetinchem) 16.33, 3. Marcel Wienholts (Gendringen) 17.53, 4. Frank van Eijck (Doetinchem) 18.01, 5. Peter Wissing (Megchelen) 18.24. 5.000 meter Mannen, Veteranen II: 1. Gerrit Prinsen (Huissen) 21.21 minuten, 2. Marcel Wanders (Nieuw-Wehl) 22.01, 3. Theo Bleumink (Kilder) 22.13, 4. Joost Pöpping (Doetinchem) 22.24, 5. Wim Berendsen (Loil) 22.51. 5.000 meter Mannen Veteranen III: 1. Alex Ormel (Zevenaar) 22.24 minuten, 2. Anton van Hal (Doetinchem) 22.54, 3. Johan Schrader (Spankeren) 24.24, 4. Marinus Trentelman (Hummelo) 26.43. 5.000 meter Vrouwen: 1. Ingrid van Zolingen (Aalten) 20.53 minuten, 2. Els Moorman (Doetinchem) 20.59, 3. Jorieke Bleumer (Doetinchem) 20.59, 4. Annie Seegers (Doetinchem) 25.31, 5. Rosemarijn van Andel (Arnhem) 25.48. 1.500 meter Jongens: 1. Luuk Nusselder (Av Argo) 5.51 minuten, 2. Jur Zweers (Wehl) 5.58, 3. Nick Bruil (Av Argo) 6.00, 4. Ids Elshof (Kilder) 6.06, 5. Max Venderbosch (Didam) 6.12. 1.500 meter Junioren Meisjes: 1. Eline de Jong (Av de Liemers) 5.34 minuten, 2. Sophie te Mebel (Argo) 6.05, 3. Mayke Nusselder (Argo) 6.08, 4. Jillian Seevinck (Av de Liemers) 6.22, 5. Kyra Keurentjes (Argo) 6.28. 3.000 meter Mannen: 1. Daan Reintjes (Zevenaar) 9.39 minuten, 2. Melvin Seevinck (Running Team Achterhoek) 9.46, 3. David van Bergen (Argo) 11.31, 4. Manfred van Dun (Wehl) 14.40. 3.000 meter Meisjes: 1. Lisa Thuijs (Argo) 13.25 minuten, 2. Carolien de Korte (Argo) 13.50, 3. Femke Blom (Doetinchem) 15.28.
Eindklassement Wim Lebbink Herfstloopcompetitie 18 oktober 2009: 10.000 meter Mannen Senioren: 1. Erwin Reijmer (Doetinchem), 2. Dinand Woolschot (Zelhem), 3. Alexander Schrader (Spankeren). 10.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Fred Keurentjes (Zevenaar), 2. Rein Derksen (Nieuw-Dijk), 3. Stefan Scanu (Lichtenvoorde). 10.000 meter Mannen Veteranen II: 1. Rene Huls (Doetinchem), 2. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg), 3. Freddy Gijsberts (Doetinchem). 10.000 meter Mannen Veteranen III: 1. Willy Gunsing (Zevenaar), 2. Jan Bulten (Hummelo), 3. Tonnie Tomassen (Wehl). 10.000 meter Vrouwen: 1. Janneke Metzemaekers (’s-Heerenberg), 2. Sandra Brachten (Arnhem), 3. Aukje van Egteren (Zelhem). 5.000 meter Mannen, Senioren: 1. Dirk-Jan Demkes (Duiven), 2. Edwin Wissema (Didam), 3. Dano Harmsen (Aalten). 5.000 meter Mannen, Veteranen I: 1. Coen de Wit (Doetinchem), 2. Frank van Eijck (Doetinchem), 3. Stefan Scanu (Lichtenvoorde). 5.000 meter Mannen, Veteranen II: 1. Wim Rensink (Aalten), 2. Theo Stronks (Aalten), 3. Gerrit Prinsen (Huissen). 5.000 meter Mannen, Veteranen III: 1. Alex Ormel (Zevenaar), 2. Anton van Hal (Doetinchem), 3. Marinus Trentelman (Hummelo). 5.000 meter Vrouwen: 1. Els Moorman (Doetinchem) , 2. Ingrid van Zolingen (Aalten), 3. Jorieke Bleumer (Kilder). 3.000 meter Mannen: 1. Daan Reintjes (Zevenaar), 2. Melvin Seevinck (Running Team Achterhoek), 3. Timon den Houting (Argo). 3.000 meter Vrouwen: 1. Lisa Thuijs (Argo), 2. Carolien de Korte (Argo), 3. Sabrine Vels (Argo). 1.500 meter Junioren Jongens: 1. Luuk Nusselder (Av Argo), 2. Jos Zweers (Wehl), 3. Paul van der Woude (av Argo). 1.500 meter Junioren Meisjes: 1. Eline de Jong (Av de Liemers), 2. Sophie te Mebel (Av Argo), 3. Jillian Seevinck (av de Liemers).

Op zondag 19 oktober werd voor de 34e keer de Amsterdam Marathon gehouden, ook enkele Ava-leden hebben hieraan deelgenomen.

Wedstrijdverslagen Herfslopen Wehl, GOC circuit en Teutolauf.

Hierbij de aankondiging voor de Gelderse Vallei crosscompetitie

flyer

Hallo loopsters, lopers en eventuele aanhang,

Goed bericht over de nieuwe accommodatie.
College van B&W heeft principe besluit genomen over de nieuwe accommodatie.
Hoewel dit nog een aantal vragen oproept c.q. verder uitgewerkt moet worden
is het toch een zeer belangrijke stap in de goede richting.
Hieronder is
de besluitenlijst bijgevoegd (agendapunt 26).

besluitenlijst.

 

Erwin Reijmer weer twee tellen sneller op tien kilometer in Wehl
Door Benno Stevering
WEHL – Erwin Reijmer uit Doetinchem, lid van de Liemers won zondagochtend net als vorige week op sublieme wijze de tien kilometer in Wehl. Hij zette zijn zegereeks voort en liet dit keer met speels gemak de klok stil staan op 33 minuten rond. Zijn hoop dat trainingsmaat Thijs Groen uit Zevenaar hem bij kon staan naar een tijd onder de voor Reijmer zo belangrijke grens van 33 minuten, moest hij na drie kilometer laten varen. Groen verzwikte zijn enkel en stapte noodgedwongen uit. Toch probeerde Reijmer het en voerde de spanning op tot de finish. Veertigplusser Frank Reintjes uit Zevenaar werd uiteindelijk tweede op 27 seconden van Reijmer. Wehlenaar Geron Peters won in 34.51 minuten met een eindspurt de strijd tussen de achtervolgende groep met Fred Keurentjes (Zevenaar) en Guido Engelen (Herwen). Suzan Zweers was de beste vrouw in 43.26 minuten. De vijf kilometer werd een prooi voor Edwin Wissema van de Liemers uit Didam in 16.24 minuten. De tweede editie trok 170 deelnemers.
Er staat al een tijdje geen maat op de kracht en explosiviteit van Erwin Reijmer uit Doetinchem. De atleet was blij met weer een persoonlijk record op de tien kilometer: ‘’Met een verbetering moet je tevreden zijn, al is deze maar minimaal. De eerste ronde verliep in een makkelijk tempo en ik kwam door in 16.17 minuten. Om een snelle tijd te kunnen lopen, wist ik dat -  nadat Thijs uitviel -  ik in hoog tempo moest doortrekken. Die knop omzetten ging makkelijker dan vorige week. Ik deelde mijn race verstandig in, toch was het zwaar. Mocht ik eerder aangezet hebben,  had er wellicht meer ingezeten, maar dat is achteraf. Na evaluatie met mijn trainer Titus Fierkens wordt het schema van de komende twee weken bepaald. Deelname aan de halve marathon van Doetinchem zou hierin kunnen passen!’’. De van twee blessures hersteld zijnde Fred Keurentjes uit Zevenaar die met plaatsgenoot Frank Reintjes opportunistisch in een hoog tempo de achtervolging op koploper Erwin Reintjes had ingezet, moest na vier kilometer terrein prijsgeven op Reijmer en Reintjes. Keurentjes viel terug in het groepje met Guido Engelen (Herwen) en Geron Peters (Wehl). Na de nodige onderlinge strijd en wat stuivertje wisselen in het bos was het Geron Peters die in de eindspurt de langste adem had en derde werd. Frank Reintjes van de Liemers zette voor hem nog wat aan in de slotfase en eiste de tweede plek op in 33.27 minuten. ‘’Ik heb het gat met Erwin dicht proberen te lopen. Dat lukte niet. In oktober 2008 liep ik de Amsterdam marathon in 2.44 uur. Na een half jaar getobd te hebben met twee blessures heb ik de draad weer opgepakt en concentreer me nu op afstanden tot maximaal vijftien kilometer. Misschien zal ik zondag de strijd aangaan tegen mijn zoon Daan op de vijf kilometer.’’  De zestienjarige Daan Reintjes won dit keer in Wehl de drie kilometer in 9.48 minuten. Rene Huls uit Doetinchem won de strijd bij de vijftig plussers met amper zestien tellen voorsprong in 37.57 minuten op Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg. De 62-jarige Willy Gunsing uit Zevenaar won bij de zestig plussers in 41.54 minuten. Suzan Zweers uit Doetinchem was de rapste vrouw met een tijd van 43.26 minuten. ‘’Ik kwam enigszins te laat in Wehl, wilde feitelijk de vijf kilometer lopen, maar moest me dus opladen en even omschakelen dat ik de dubbele afstand moest volbrengen. Ondanks dat ik doorkwam in een nette tijd van 21.08 minuten en relatief veel verval had in de tweede ronde, viel het me niet tegen.’’ De atlete van Atletico’73 pakte bijna een minuut voorsprong op de nummer twee Argonaute Janneke Metzemaekers uit ’s-Heerenberg. De Arnhemse Sandra Brachten liep in haar eigen tempo naar een derde plek in 46.43 minuten. Bob Lebbink, zoon van wijlen Wim Lebbink, waaraan deze loop is opgedragen sloot de rij bij de tien kilometer lopers met 55.09 minuten. Edwin Wissema uit Didam, lid van de Liemers zegevierde op de vijf kilometer in 16.24 minuten. ‘’In 2008 ben ik in Beek gestart met hardloopwedstrijden. Na een half jaar aansluiting bij de Liemers gaat het nu echt vooruit. Ik startte bewust hard, hield het tempo hoog en was blij dat Dirk-Jan nog bij me kon blijven om me op te zwepen naar een goede eindtijd. In de aanloop naar de halve marathon zal ik komende zondag op de tien kilometer starten.’’  Dirk-Jan Demkes uit Duiven verloor de eindspurt en noteerde 16.26 minuten. Justin Meerenburgh uit Arnhem liep 16.45 minuten. Doetinchemmer Frank van Eijck won bij de veertig plussers in 18.05 minuten. Jos Haagen uit Wehl was de beste vijftig plusser in 19.09 minuten. De directe concurrentie voor Ingrid van Zolingen uit Aalten was niet aanwezig. Van Zolingen - vorige week nog tweede bij de vrouwen – won dit keer de vijf kilometer in 21.29 minuten. Marinus Trentelman uit Hummelo was met zijn 79 jaar de oudste deelnemer in Wehl. Hij klokte een eindtijd van 26.29. Komende zondag zal de organiserende Stichting Pac-tu-Wehl het eindklassement opmaken.

Uitslagen 2e editie van drie lopen in het kader van de Wim Lebbink Herfstloopcompetitie 2009 (organisatie Stichting Pac-tu-Wehl) 11-10-2009:
10.000 meter Senioren Mannen: 1. Erwin Reijmer (Doetinchem) 33.00 minuten, 2. Guido Engelen (Herwen) 35.01, 3. Dinand Woolschot (Zelhem) 37.37, 4. Marcel Reusink (Breedenbroek) 41.08, 5. Edwin Robat (Doetinchem) 42.34. 10.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Frank Reintjes (Zevenaar) 33.27 minuten, 2. Geron Peters (Wehl) 34.51, 3. Fred Keurentjes (Zevenaar) 35.08, 4. Rein Derksen (Nieuw-Dijk) 37.43, 5. Henk Lammers (Winterswijk) 39.44. 10.000 meter Veteranen II-Mannen: 1. Rene Huls (Doetinchem) 37.57 minuten, 2. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 38.13, 3. Freddy Gijsberts (Doetinchem) 39.48, 4. Henk van der Meijden (Indoornik) 40.03, 5. John van Ampting (Zeddam) 40.46. 10.000 meter Veteranen III-Mannen: 1. Dirk Nusselder (Hummelo) 48.31 minuten, 2. Jan Bulten (Hummelo) 49.01, 3. Tonnie Tomassen (Wehl) 51.45. 10.000 meter Vrouwen: 1. Suzan Zweers (Doetinchem) 43.26 minuten, 2. Janneke Metzemaekers (’s-Heerenberg) 44.20, 3. Sandra Brachten (Arnhem) 46.43, 4. Marloes Bosveld (Winterswijk) 47.29, 5. Aukje van Egteren (Zelhem) 49.07. 5.000 meter Senioren Mannen: 1. Edwin Wissema (Didam) 16.24 minuten, 2. Dirk-Jan Demkes (Duiven) 16.26, 3. Justin Meerenburgh (Arnhem) 16.45, 4. Dano Harmsen (Aalten) 18.17, 5. Mathijs Weijers (Vethuizen) 19.54. 5.000 meter Veteranen I - Mannen: 1. Frank van Eijck (Doetinchem) 18.05 minuten, 2. Felix Helmink (’s-Heerenberg) 18.08, 3. Ronald van Aalten (Terborg) 18.16, 4. Stefan Scanu (Lichtenvoorde) 18.19, 5. Peter Wissing (Megchelen) 18.48. 5.000 meter Veteranen III-Mannen:  1. Alex Ormel (Zevenaar) 22.28 minuten, 2. Anton van Hal (Doetinchem) 23.17, 3. Marinus Trentelman (Hummelo) 26.29, 4. Gerrit ter Haar (Aalten) 28.12. 5.000 meter Vrouwen: 1. Ingrid van Zolingen (Aalten) 21.29 minuten, 2. Jorieke Bleumer (Kilder) 25.51, 3. Monique de Jong (Beek) 27.32, 4. Annie Beusink (Aalten) 28.22, 5. Esther Strauw (Huissen) 29.14. 3.000 meter Senioren Mannen: 1. Daan Reintjes (Zevenaar) 9.48 minuten, 2. Melvin Seevinck (Running Team Achterhoek) 9.55, 3. Peter Okumu (Zevenaar) 10.26, 4. Timon den Houting (Av Argo) 10.56, 5. David van Bergen (Av Argo) 11.18. 3.000 meter Senioren Vrouwen: 1. Lisa Thuijs (Av Argo) 13.32 minuten, 2. Sabrine Vels (Av Argo) 14.27, 3. Carolilen de Korte (Av Argo) 14.29, 4. Femke Blom (Doetinchem) 14.35. 1.500 meter Junioren Jongens: 1. Luuk Nusselder (Av Argo) 5.52 minuten, 2. Paul van der Woude (Av Argo) 5.55, 3. Jur Zweers (Wehl) 6.01, 4. Ids Elshof (Kilder) 6.06, 5. Finn Gerritsen (Av Argo) 6.09. 1.500 meter Junioren Meisjes: 1. Sophie te Mebel (Av Argo) 6.12, 2. Jillian Seevinck (Av de Liemers) 6.24, 3. Seline Vels (Av Argo) 6.27, 4. Kyra Keurentjes (Av Argo) 6.41, 5. Celine Wessels (Av Argo) 6.44.

Ingrid van Zolingen wint tweede herfstloop in Wehl.

De 2e Wim Lebbink herfstloop in Wehl is een prooi geworden voor AVA’70 atlete Ingrid van Zolingen. Van Zolingen was wel iets langzamer dan vorige week, maar ze was erg tevreden over haar mooie eerste plaats. De tijd waarmee Van Zolingen het goud won was 21:29min. Een andere mooie prestatie van een AVA’70 atleet kwam van Dano Harmsen. Harmsen is pas sinds kort lid van AVA’70, maar dit was aan zijn tijd niet te zien. Harmsen legde zijn 5000 meter af in 18:17min. Theo Stronks die de dit jaar al een aantal keer opzien baarde, presteerde weer buitengewoon goed. Stronks passeerde de finishlijn na 20:58min. Bij de vrouwen veteranen 3, was er ook een prachtige overwinning voor Gerda Demkes. Demkes maakte met een tijd 29:23min het feest voor de AVA’70 dames compleet. 

Op de tien kilometer liet Henk Mengers vorige week al zien dat hij over een prima vorm beschikt. Mengers benaderde vorige week al de grens van de 41 minuten, deze week doorbrak hij deze grens. Mengers kwam binnen na 40:55min.

 

Uitslagen 2e Wim Lebbink herfstloop Wehl:            

 

5km mannen: Dano Harmsen: 18:17min. Gerrit Ormel: 20:17min. Wim Rensink: 20:19min. Theo Stronks: 20:58min. Gerrit ter Haar: 28:12min.

5km vrouwen: Ingrid van Zolingen: 21:29min. Annie Beusink: 28:22min. Gerda Demkes: 29:23min.

10 km mannen: Henk Mengers: 40:55min. Gerrit te Lindert: 43:24min.
 

Dijkslag loopt goed in het hoge noorden. 

AVA’70 atleet Gerrit Dijkslag nam namens zijn werkgever Kramp Benelux deel aan de 4 mijlen loop van Haren naar Groningen. Alle lopers van Kramp Benelux gingen van start vanuit het vierde startvlak. In elk startvlak stonden 1000 lopers. Dit betekende voor Dijkslag dat hij vanaf de start meteen de langzamere lopers van de startvlakken voor hem moest inhalen. Dit kwam niet altijd ten gunste van zijn tempo. Desondanks liep Dijkslag een prima tijd. Dijkslag kwam na 6,4 kilometer binnen in een tijd van 23:17min. Hij werd met deze tijd 136e onder de ruim 17:000 enthousiaste lopers. Aangezien dit een estafetteloop is, maakte zijn individuele prestatie niks uit. Het team van Dijkslag (Kramp Benelux 4) werd 39e onder de ruim 900 teams die aan de start stonden.


Uitslagen Coesfeld 10 oktober 2009

5 km. 3e M45 Geert Wevers 18,51 min, 10 km. 3e M50 Jan Wevers 39,38 min, 8e M35 Rob Berkelder 41,09 min, Engelbert Sonntag 53,45 min.


foto's Coesfeld door Geert Wevers

 

 

 

 

 

 

 

“3dNb-crosscompetitie”

alt
foto van de startlocatie uit de "oude doos"

7-14-21-28 november 

Erwin Reijmer op eenzame hoogte in Wim Lebbink herfstloopcompetitie

Door Benno Stevering

WEHL – Erwin Reijmer uit Doetinchem, maar met zijn wortels in Nieuw-Wehl maakte vooral afgelopen seizoen een enorme vooruitgang door. Op maar liefst drie afstanden verbeterde hij zijn persoonlijk record. Dit uitte zich zondag in een winst op de tien kilometer. Hij won in een tijd van 33.02 minuten met een grote voorsprong op Geron Peters uit Wehl die 36.07 minuten over de tien kilometer nodig had. Bij de vrouwen zegevierde Cordien Schreurs uit Rheden die hoopte een snellere tijd neer te zetten, maar mistte de directe concurrentie en finishte in 45.38 minuten. Aukje van Egteren uit Zelhem werd tweede en was met 49.32 minuten, vier tellen sneller dan Lida Seevinck uit Didam.
Erwin Reijmer uit Doetinchem was superieur op de tien kilometer. In lichte tred liep hij in hoog tempo van zijn achtervolgers weg. Niemand van het lopersveld kon hem dit keer tegenstand bieden. ‘’Natuurlijk had ik graag onder die 33 minuten gelopen, maar ik ben wel blij met de winst. Ik heb weer veertig tellen van mijn pr afgelopen. Het is weer een opsteker in een afgesloten baanseizoen dat al bijzonder succesvol is verlopen. Op de 1500, de 3000 en de 5000 meter liep ik immers een persoonlijk record. Ik loop verder de gehele competitie hier in Wehl mee. Het parcours ligt me wel. Voor mijn gevoel gingen de eerste twee kilometers te hard. Vervolgens heb ik iets laten vieren. Geron kwam niet dichterbij en eenmaal weer in mijn ritme kon ik doorlopen om vervolgens te winnen. De wedstrijdprikkels die de lopen me geven, zijn een stimulans als voorbereiding op de halve marathon van Doetinchem.’’ Met een doorkomst halverwege in 17.33 kon Wehlenaar Geron Peters net na de bruggetjes nog wat aanzetten om uiteindelijk te finishen in 36.07 minuten. Vijftig plusser Rene Huls uit Doetinchem won in zijn categorie met 37.52 minuten en zette Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg en Jos Bergervoet uit Eindhoven op achterstand. Dinand Woolschot uit Zelhem perste er een vierde plek overall uit met 38.26 minuten. Tonnie Tomassen pakte in een thuiswedstrijd de winst bij de zestiger plussers met een tijd van 51.04 minuten.
Wouter Gijsberts liep naar een zege op de vijf kilometer bij de mannen. Hij zette een tijd neer van 16.14 minuten. ‘’In verband met een matig baanseizoen en gebrek aan plezier in het trainen heb ik na drie maanden stilstand mijn motivatie weer opgepakt en ben nu drie weken aan het trainen. Mijn eerste wedstrijd in Wehl ging niet echt lekker, maar dat verwachte ik ook niet. De start was rustig. Vanaf het lange pad in het bos heb ik aangezet. Ik heb niet gekeken wat er achter me gebeurde. Maar ik kwam duidelijk kracht tekort. Volgende week start ik op de tien kilometer. En ook wil ik de halve marathon van Doetinchem nog meedoen. In augustus volgend jaar start ik bij de commando’s en stop ik met de atletiekwedstrijdsport.’’   Coen de Wit uit Doetinchem pakte de tweede plek in 16.22 minuten maar werd wel de beste veertig plusser. Edwin Wissema uit Didam voelde zich sterk, naderde De Wit nog in de slotfase en noteerde een derde tijd van 16.32 minuten. Michel van de Kroon uit Pannerden dook met 16.56 minuten nog net onder de zeventien minuten. Na een matige Posbankloop eindigde Marco Rutgers uit Doetinchem in Wehl als vierde bij de senioren in 17.33 minuten. Stefan Scanu werd tweede veteraan in 18.19 minuten, gevolgd door Felix Helmink uit ’s-Heerenberg die derde werd in deze categorie in 18.52 minuten. De vijftigpluscategorie werd gewonnen door Wim Rensink uit Aalten in 20.26 minuten. Marinus Trentelman uit Hummelo was grootmeester bij de veteranen III. Veterane Els Moorman uit Doetinchem liep een uitstekende wedstrijd en was bijzonder content met haar winnende tijd bij de vrouwen van 20.47 minuten. In haar kielzog finishte Ingrid van Zolingen uit Aalten in 21.17 minuten. De drie kilometer werd een prooi voor Melvin Seevinck uit Didam in 10.08 minuten. De eerste van drie lopen in het kader van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie trok 135 deelnemers. De organisatie is in handen van Stichting Pac-tu-Wehl. Direct na afloop prijkte er al een fraaie uitslagenlijst op het prikbord in de sporthal.


Uitslagen Pac-tu-Wehl, Wim Lebbink herfstloopcompetitie,

4 oktober 2009:   
 
10.000 meter Senioren Mannen: 1. Erwin Reijmer (Doetinchem) 33.02 minuten, 2. Dinand Woolschot (Zelhem) 38.26, 3. Alexander Schrader (Spankeren) 43.54, 4. Frank Vissenberg (Doetinchem) 45.14, Roel van de Aart (Wehl) 47.58. 10.000 meter Mannen Veteranen I: 1. Geron Peters (Wehl) 36.07 minuten, 2. Rein Derksen (Nieuw-Dijk) 38.40, 3. Theo van Bergen (Doetinchem) 40.31, 4. Geo Boumann (Huissen) 41.11, 5. Andries Centen (Doetinchem) 41.17. 10.000 meter Mannen Veteranen II: 1. Rene Huls (Doetinchem) 37.52 minuten, 2. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 39.10, 3. Jos Bergevoet (Eindhoven) 39.10, 4. Freddie Gijsberts (Doetinchem) 40.06, 5. Henk van der Meijden (Indoornik) 40.08. 10.000 meter Mannen Veteranen III: 1. Tonnie Tomassen (Wehl) 51.04 minuten, 2. Jan Bulten (Hummelo) 51.21. 10.000 meter Vrouwen: 1. Cordien Schreurs (Rheden) 45.38 minuten, 2. Aukje van Egteren (Zelhem) 49.32, 3. Lida Seevinck (Didam) 49.36, 4. Greetje Piek (Wehl) 51.57, 5. Carlie Bolder (Didam) 53.49. 5.000 meter Senioren Mannen: 1. Wouter Gijsberts (Doetinchem) 16.14 minuten, 2. Edwin Wissema (Didam) 16.32, 3. Michel van de Kroon (Pannerden) 16.56, 4. Marco Rutgers (Doetinchem) 17.33, 5. Ingo Mulder (Arnhem) 18.39. 5.000 meter Veteranen I Mannen: 1. Coen de Wit (Doetinchem) 16.22 minuten, 2. Stefan Scanu (Lichtenvoorde) 18.19, 3. Felix Helmink (’s-Heerenberg) 18.52, 4. Geert Wevers (Aalten) 19.00, 5. Simon Sanders (Arnhem) 19.02. 5.000 meter Veteranen II-Mannen: 1. Wim Rensink (Aalten) 20.26 minuten, 2. Theo Stronks (Aalten) 21.13, 3. Gerrit Prinsen (Huissen) 21.53, 4. Jos Helmes (Etten) 24.11. 5.000 meter Veteranen III-Mannen: 1. Marinus Trentelman (Hummelo) 27.11 minuten, 2. Gerrit Nas (Beek) 27.23. 5.000 meter Vrouwen: 1. Els Moorman (Doetinchem) 20.47 minuten, 2. Ingrid van Zolingen (Aalten) 21.17, 3. Monique de Jong (Beek) 27.58, 4. Annie Beusink (Aalten) 28.39, 5. Esther Strauw (Huissen) 29.48, 6. Gerda Demkes (Aalten) 29.54. 3.000 meter Mannen: 1. Melvin Seevinck (Running team Achterhoek) 10.08 minuten, 2. Timon den Houting (Av Argo) 11.14, 3. David van Bergen (Av Argo) 11.16, 4. Manfred van Dun (Wehl) 14.46. 3.000 meter Vrouwen: 1. Lisa Thuijs (Av Argo) 14.21 minuten, 2. Sabrine Vels (Av Argo) 14.40, 3. Carolien de Korte (av Argo) 14.42, 4. Femke Blom (Doetinchem) 14.58. 1.500 meter Junioren Jongens: 1. Paul van der Woude (Av Argo) 6.05 minuten, 2. Jur Zweers (Wehl) 6.07, 3. Luuk Nusselder (Av Argo) 6.07, 4. Ids Elshof (Kilder) 6.10, 5. Finn Garritsen (Av Argo) 6.22. 1.500 meter Junioren Meisjes: 1. Eline de Jong (Av de Liemers) 5.38 minuten, 2. Sophie te Mebel (Av Argo) 6.15, 3. Jillian Seevinck (Av de Liemers) 6.21, 4. Kyra Keurentjes (Av Argo) 6.36, 5. Celine Wessels (Av Argo) 6.38.

Tonnie Klein Gebbink zorgt voor trilogie in Kanonsloop Groenlo

Door Benno Stevering

GROENLO – De 43-jarige Tonnie Klein Gebbink uit Groenlo zorgde voor sensatie voor eigen publiek en won zondagmiddag voor het derde jaar achtereenvolgende jaar de vijftien kilometer lange Kaak Kanonsloop in een tijd van 55 minuten en 21 seconden. Erik Sanders uit Huissen presteerde na een langdurige blessure door te winnen in een mooie eindtijd van 15.40 minuten op de vijf kilometer.
Zaterdag stond er nog vrij veel wind en was het guur. Op de wedstrijddag zelf was de wind wat gaan liggen en was het droog. Goed voor een opkomst van 239 deelnemers waarmee de organisatie van lopersvereniging Groenlo, door sponsor Kaak gestoken in herkenbare pakken, bijzonder tevreden mee was. Vorig jaar nog liep Klein Gebbink zijn thuiswedstrijd in 56.17 minuten. Toen werd het een nek-aan-nek race met Hans Kuiper uit Haarlo. Kuiper liet dit jaar verstek gaan. Dit keer liep Klein Gebbink zonder enige tegenstand naar de overwinning. Wel bleef het parcoursrecord van 52.52 minuten intact. ‘’Dit is een mooie afstand. De drievoudige winst op rij geeft me veel voldoening. Met een minuut eraf van mijn pr is het met deze tijd van 55.21 minuten weer raak. Ik ben heel tevreden. Over de drie ronden van vijf kilometer heb ik vrij vlak en constant een eenzame strijd kunnen lopen. Onlangs liep ik nog 1.21 uur op de halve in Warnsveld’’. Vijf jaar geleden is Klein Gebbink gestopt met tennis en vond een nieuwe uitlaatklep in het hardlopen. Sindsdien is hij onafgebroken lid van de organiserende lopersvereniging Groenlo en wil met een vier wekelijkse training toewerken naar een marathon.  Nicole Hoffman van LVG Groenlo, drie jaar actief als loopster, noemt zich een heuse recreante en geniet als ze eens een regionale wedstrijd op naam mag zetten. Dat was duidelijk te zien nadat ze de vijftien kilometer won in 1.06.32 uur: ‘’Vorig jaar won Sylvie Klein Goldewijk uit Zieuwent nog in 1.1.17 uur. Na iedere keer tweede te worden, mocht ik nu een keer winnen bij haar afwezigheid. Rond de dertiende kilometer werd het echt pittig, maar ik wist door te zetten. De halve marathon van Warnsveld liep ik in 1.40 uur. Ik richt me verder op de zevenheuvelenloop.’’
Rap verliep het op de vijf kilometer. Erik Sanders uit Huissen, trainende bij Nijmegen atletiek, pakte de volle winst op de vijf kilometer met een tijd van 15.40 minuten. ‘’De blessure waarvan ik lange tijd last heb gehad lijkt over. Deze tijd is mooi, maar mijn pr staat op 14.29 minuten. Tijdens de halve van Eindhoven zal ik hazen. Verder staat er op 1 november in Den Haag een tien km op het programma. Ook wil ik presteren in Egmond en in Schoorl. Uiteindelijk blijft mijn ambitie op de marathon liggen. Bij het Nk marathon werd ik tweede in 2.19 uur. Ik denk in 2010 weer een drietal marathons te willen lopen na goed overleg met mijn trainer Theo Joosten (eveneens trainer van Marco Koers). Mijn kilometers zullen dan van 80 naar 130 kilometers per week verschuiven. Verder werk ik bij PK in Dodewaard en ben bijna afgestudeerd gymleraar.’’ Survivalrunner Martijn te Geershuis uit Geesteren werd tweede in 16.09 minuten voor duatleet Gerben Schreurs die net terug van een langdurige blessure, 16.57 minuten nodig had. De 33-jarige te Geershuis ondervond veel last van de wind maar beaamde in Sanders zijn meerdere te erkennen. Hij richt zich nu op de Holterbergloop. Brigit Landewe uit Boekelo won na een dag ervoor gecrost te hebben in Dedemsvaart de vijf kilometer bij de vrouwen in 19.06 minuten. Ook Lisa te Molder uit Zieuwent en Chantal Klein Gunnewiek uit Lichtenvoorde finishten met 19.45 en 19.51 minuten onder de twintig minuten. Met 34.39 minuten was Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk twintig tellen sneller dan twee jaar geleden op de tien kilometer in de Kanonsloop te Groenlo. ‘’De Posbankloop verliep slecht. Onlangs heb ik nog wel mijn pr op de 1500 meter naar 4.22 minuten aangescherpt. Dit seizoen verliep goed. Ik heb in Groenlo vandaag niemand in mijn directe omgeving gezien en kon op de lange rechte stukken nog mooi aanzetten en doortrekken. Ik ben dan ook niet ontevreden!’’. Ronald Boomkamp van ASV Eibergen werd tweede in 36.55 minuten. Bij de vrouwen won Ellen Wopereis uit Lichtenvoorde in 44.01 minuten.

Uitslagen Kaak Kanonsloop Groenlo, 4 oktober 2009:

15 kilometer Mannen: 1. Tonny Klein Gebbink (Groenlo) 55.20 minuten, 2. Pascal Bleumink (Groenlo) 56.34, 3. Freddy Dekker (Lichtenvoorde) 57.04. 15 kilometer Vrouwen: 1. Nicole Hoffman (LVG Groenlo) 1.06.32 uur, 2. Cerline de Boer (TV Vreden) 1.14.18, 3. Anita van Zuilenkom (Zelhem) 1.16.37. 10 kilometer Mannen: 1. Lars Duistermaat (Archeus Winterswijk) 34.39 minuten, 2. Ronald Boomkamp (ASV Eibergen) 36.55, 3. Gerben Prinsen (Eibergen) 37.38. 10 kilometer Vrouwen: 1. Ellen Wopereis (Lichtenvoorde) 44.01, 2. Aafje Ressink (Borculo) 44.22, 3. Sandra Wassink (Winterswijk) 45.43. 5 kilometer Mannen: 1. Erik Sanders (Huissen) 15.40 minuten, 2. Martijn te Geershuis (Geesteren) 16.09, 3. Gerben Schreurs (Winterswijk) 16.57. 5 kilometer Vrouwen: 1. Brigit Landewe (Boekelo) 19.06, 2. Lisa te Molder (Zieuwent) 19.45, 3. Chantal Klein Gunnewiek (Lichtenvoorde) 19.51. 2,5 kilometer mannen: 1. David Spiro (Winterswijk) 10.38 minuten, 2. Stijn Bluiminck (Lichtenvoorde) 11.10, 3. Jette Bomers (Groenlo) 12.10. 2,5 kilometer Vrouwen: 1. Linda Tank (V ragender) 12.17 minuten, 2. Linda Lammers (Winterswijk) 12.18, 3. Madelief Hoitink (Winterswijk) 12.52.


AVA’70 goed op Dreef in Wehl.

Op de eerste drie zondagen van oktober, staan jaarlijks de Wim Lebbink herfstlopen in Wehl op het programma. Zeven atleten van atletiekverenigingen AVA’70 vertrokken zondag ochtend in alle vroegte richting Wehl. Geert Wevers, begon wat moeizaam aan zijn vijf kilometer, maar toen Wevers eenmaal op gang kwam, rolde er toch nog een aardige tijd uit. Wevers kwam binnen naar precies 19:00min. Twee atleten van AVA’70 die de laatste maanden over een goede vorm beschikken, zijn Wim Rensink en Theo Stronks. Ook vandaag liepen de mannen weer een prima wedstrijd. Rensink kwam over de streep na 20:26min. Stronks bereikte na 21:13min de finish. Één van de beste vrouwelijke atleten van AVA’70 is Ingrid van Zolingen. Van Zolingen die zich dit jaar keer op keer verbeterd voltooide haar vijfduizend meter in 21:17min. Van Zolingen die over een prachtige looptechniek beschikt lijkt nog niet aan haar top te zitten.

 

Op de tien kilometer lijkt Henk Mengers weer redelijk terug op zijn oude niveau. Mengers liep een keurige tijd van 41:19min. Gerrit te Lindert leek het daar in tegen wat zwaar te hebben op zijn tien kilometer. Te Lindert moest in het tweede deel wat tijd inleveren. Te Lindert kwam binnen in een tijd van 43:21min.

 

Uitslagen 1e Wim Lebbink herfstloop.

5 km heren: Geert Wevers: 19:00min, Wim Rensink: 20:26min, Theo Stronks: 21:13min, Marco van Rijs: 23:00min.

5 km dames: Ingrid van Zolingen: 21:17, Annie beusink: 28:39min, Gerda Demkes: 29:54min.

10 km heren: Henk Mengers: 41:19min, Gerrit Te Lindert: 43:21min.

 

Uitslagen Clubkampioenschap